Ο δικηγόρος, Γιάννης Μαρακάκης, μίλησε για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών που πάγωσε μια ολόκληρη χώρα, εκπροσωπώντας οικογένειες θυμάτων.

Έναν χρόνο ακριβώς μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών που πήρε μαζί του 57 ζωές, ο δικηγόρος μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» και ανέφερε: «Εκπροσωπώ τις οικογένειες τριών νεκρών και περίπου 60 φοιτητών που ήταν τραυματισμένοι. Ισοβίως τραυματισμένοι. Θα διευρυνθεί ελαφρώς ο αριθμός των κατηγορουμένων.

Δεν θα αλλάξει το κατηγορητήριο. Παραπέμπονται για την παρακώλυση των συγκοινωνιών και την πρόκληση θανατηφόρου δυστυχήματος, εξαιτίας παραλείψεων, τα οποία για να στοιχειοθετήσουν σε παραπομπές κακουργηματικού χαρακτήρα πρέπει να προκύπτει ο ενδεχόμενος δόλος. Κατά την άποψή μας, και νομίζω είναι αυτονόητο, εάν δεν είχε προκύψει αυτή η τραγωδία, δεν θα είχε ‘σκαλίσει’ ο Ευρωπαίος εισαγγελέας τη σύμβαση 717», είπε αρχικά.

«Για εμένα είναι αδιανόητο το ότι δεν ρωτήθηκαν έτσι όπως έπρεπε οι άνθρωποι που ήταν σε πόστα ευθύνης κατά τη διάρκεια της Εξεταστικής. Και δεν μπορώ να πιστέψω πως αντιμετωπίστηκαν το εξώδικο και οι γραπτές αναφορές προς τον υπουργό και τους διοικητικούς υπαλλήλους ως συνδικαλιστικό πυροτέχνημα. Ξεκάθαρα έλεγαν πως θα έχουμε τραγωδία. Αυτό έχει θίξει και τη νοημοσύνη μας. Ούτε απάντησε σωστά ούτε με την αξιοπρέπεια που έπρεπε στις οικογένειες ο κ. Καραμανλής. Τα πορίσματα είναι πολλά στην ποινική δικογραφία στη Λάρισα και για τα οποία δεν έχει ιδέα η Εξεταστική. Η ευρωπαϊκή εισαγγελία διεξάγει έρευνα η οποία δεν έχει τελειώσει».

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Ένας χρόνος μετά την τραγωδία και τα δάκρυα δεν έχουν στερέψει

Μαρία Καρυστιανού: Ξεσπά για την τραγωδία των Τεμπών – «Θεωρώ ύβρη να ακούγονται αυτά τα πράγματα»

Σταματίνα Τσιμτσιλή για Τέμπη: «57 ψυχές περιμένουν δικαίωση που δεν έχει έρθει»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ