Την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί να αλλάζουμε τους δείκτες των ρολογιών μία ώρα πίσω. Αρκετοί ήταν εκείνοι που πίστευαν πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί φέτος, τελικά όμως η ώρα θα αλλάξει για άλλη μια φορά.

Για φέτος αυτό θα συμβεί στις 31 Οκτωβρίου παρά το γεγονός πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε το 2019 υπέρ της κατάργησης της συγκεκριμένης αλλαγής.

Επί ελληνικού εδάφους πάντως δεν έχει γίνει ξεκάθαρο ακόμη όταν καταργηθεί το μέτρο, ποια ώρα θα κρατήσουμε, ωστόσο το Υπουργείο Μεταφορών σε ανακοίνωση την άνοιξη ανέφερε το εξής: «Σας υπενθυμίζουμε ότι την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021 λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη χειμερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή από 03:00 π.μ. σε 04:00 π.μ.».

Το Συμβούλιο της ΕΕ στο οποίο θα βρεθούν οι αρμόδιοι υπουργοί και των «27», θα αποφασίσει για την οριστική κατάργηση της εν λόγω αλλαγής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ