Αστυνομία: Κρατική υπηρεσία επιφορτισμένη με την τήρηση των νόμων και της δημόσιας τάξης, τη δίωξη και την πρόληψη του εγκλήματος. Ας παραδεχτούμε λοιπόν όλοι ένα πράγμα. Το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας αποτυγχάνει αυτή τη στιγμή. Πόσες φορές έχετε δει αστυνομικούς να μπαίνουν στα καφέ, να παίρνουν ό,τι θέλουν και να φεύγουν χωρίς να πληρώσουν, πόσες φορές τους έχετε δει να παραβιάζουν τον Κ.Ο.Κ χωρίς να συντρέχει κάποιος σοβαρός λόγος (καταδίωξη, συνοδεία ιατρικού περιστατικού κλπ), πόσες φορές σας έχουν αντιμετωπίσει σε Τμήμα ως «ενόχληση». Προφανώς και δεν είναι όλοι οι Αστυνομικοί άνθρωποι που θεωρούν ότι δεν δίνουν λόγο σε κανέναν από εμάς και πως ό,τι και να γίνει δεν θα έχουν οι ίδιοι κάποια συνέπεια.

Όπως επίσης είναι γεγονός ότι και εκείνοι έχουν τα δικαιολογημένα παράπονά τους. Θες για την υποστέλεχωση των Τμημάτων, θες για τα προβληματικά οχήματα ή τους χαμηλούς μισθούς τους ή για το γεγονός ότι η βία στην καθημερινότητά μας έχει πάρει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις και πολύ συχνά καλούνται να διακινδυνεύσουν τη δική τους ζωή κάνοντας το καθήκον τους.

Η δολοφονία της Κυριακής δυστυχώς δεν θα είναι η τελευταία γυναικοκτονία που θα γίνει γνωστή. Χιλιάδες γυναίκες εκεί έξω, ανέχονται τη βία και τις απειλές των συντρόφων τους, ζουν κάτω από ένα καθεστώς φόβου. Όταν αυτές οι γυναίκες ανακαλύπτουν ότι δεν μπορούν να νιώσουν ασφαλείς ούτε σε ένα αστυνομικό τμήμα στο οποίο ένας φρουρός είναι καταδικασμένος για παράνομες πράξεις και συνεχίζει να βρίσκεται στο πόστο του, τότε η κατάσταση απαιτεί σοβαρά και άμεσα μέτρα από το Κράτος. Όχι απλά την απομάκρυνση των αξιωματικών υπηρεσίας και του διοικητή ενός Τμήματος μέχρι να ξεχαστεί το θέμα. Γιατί πολύ σύντομα θα προκύψει άλλο ένα θέμα που θα μας θυμίσει τα προηγούμενα.

Από τις μαρτυρίες που ακούμε τις τελευταίες μέρες, καταλαβαίνουμε ότι το πρόβλημα δεν εστιάζεται μόνο στους Αγίους Αναργύρους αλλά σε όλη την Ελλάδα. Και επειδή αυτές τις μέρες πετάγονται πολλά λεκτικά πυροτεχνήματα στο όνομα της ενσυναίσθησης, δεν συμφωνώ με εκείνους που γράφουν ότι η Αστυνομία πρέπει να σε «υπηρετεί». Η Αστυνομία πρέπει να είναι ΔΙΠΛΑ σου, ΜΑΖΙ σου και σίγουρα όχι απέναντί σου ή πάνω από εσένα.

Mega καλημέρα (και αντίο)

Σήμερα το πρωί, την ώρα που το «Πρωινό σουσού» ήταν στο αέρα, μου ήρθε ένα μήνυμα στο κινητό στο οποίο ένας συνάδελφος με ενημέρωνε για το πρόωρο τέλος της εκπομπής «Mega Καλημέρα». Η είδηση, αφού επιβεβαιώθηκε, όχι από μία, αλλά από δύο πηγές, μεταφέρθηκε στον τηλεοπτικό αέρα με ψυχραιμία -το κόψιμο μιας εκπομπής δεν είναι αφορμή για πανηγυρισμούς. Κανένας από εμάς δεν μπορεί να δηλώνει χαρούμενος όταν άνθρωποι μπορεί να μείνουν χωρίς δουλειά. Έτσι κι αλλιώς η συγκεκριμένη απόφαση ήταν σχεδόν μονόδρομος για το κανάλι, που προτίμησε να μην απαξιώσει περισσότερο την εκπομπή μειώνοντας για άλλη μια φορά τη διάρκειά της- αυτή τη φορά λόγω Ευρωεκλογών. Την ίδια στιγμή η παρουσιάστρια που φέρεται να ήταν ήδη ενήμερη για την απόφαση του σταθμού, ενώ γνωρίζει ήδη ότι το Mega θέλει να ενεργοποιήσει το «+1» στο συμβόλαιό της.

Μάλιστα οι δικές μας πληροφορίες λένε ότι υπάρχουν έμπειρα και υψηλόβαθμα στελέχη που πιστεύουν ότι την επόμενη σεζόν πρέπει η Ελεονώρα να αναλάβει τη ζώνη 10 με 1 με μια infotainment εκπομπή με νέα ομάδα μπροστά και πίσω από τις κάμερες, είδος που μπορεί να υπηρετήσει με άνεση μιας και η καριέρα της ξεκίνησε από την ενημέρωση (να θυμίσουμε εδώ ότι και πιο πρόσφατα είχε παρουσιάσει και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο Epsilon TV). Το συγκεκριμένο σενάριο ενισχύει βέβαια τις φήμες που κυκλοφορούν καιρό τώρα και θέλουν τη Δανάη Μπάρκα να αναλαμβάνει τη μεσημεριανή ζώνη του Σαββατοκύριακου, ενώ ακόμα δεν έχει αποφασιστεί αν η ζώνη του Mega Καλημέρα καλυφθεί και του χρόνου από το δίδυμο Χασαπόπουλου – Βούλγαρη.

Όσο για το τηλεοπτικό μέλλον των μελών του πάνελ της, ήδη δυο από τους συνεργάτες της έχουν δεχτεί ενδιαφέρουσες προτάσεις -και εκτός καναλιού- και δεν θα μας έκανε εντύπωση αν είχαμε κάποια αποχώρηση πριν από την 1η του Μάη που η εκπομπή θα ρίξει οριστικά αυλαία.

Γυναικεία αλληλεγγύη

Μιας και αναφερθήκαμε στη Δανάη Μπάρκα, αίσθηση μεγάλη έκανε η σημερινή αναφορά της Κατερίνας Καινούργιου στο πρόσωπό της, έναν μήνα μετά το περιβόητο video που την έδειχνε την πρώτη να φιλιέται με τον πρώην σύντροφο της. Σε μια έξυπνη κίνηση που το κανάλι είχε φροντίσει να επικοινωνήσει από χτες με δελτίο τύπου, η Κατερίνα πήγε καλεσμένη στην εκπομπή της Σταματίνας και στη συνέχεια οι δυο τους διέσχισαν μαζί τον διάδρομο μέχρι το πλατό της «Super Κατερίνα» και οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Η Κατερίνα ουσιαστικά έκανε αυτό που την έκανε αγαπητή στο κοινό της. Είπε την αλήθεια της, την οποία είχε φροντίσει να μη μοιραστεί όταν έγινε το περιβόητο σκηνικό που δημιούργησε ένα αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσά τους.

Εξάλλου η Κατερίνα δεν έχει πλέον καμία επαφή μαζί του, αν και όπως παραδέχτηκε, επιβεβαιώνοντας όσα είχαμε πει μέσα από το «Πρωινό σουσού» ότι οι δυο τους είχαν μιλήσει (και μάλιστα από κοντά) μετά το περιστατικό και μάλιστα σε άκρως πολιτισμένο κλίμα ώστε να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις. Αντιθέτως, όπως αποκάλυψε σήμερα, η Δανάη Μπάρκα, αν και υπήρξε φίλη της, αν και γνώριζε πόσο πολύ είχε πληγωθεί η Κατερίνα με το άδοξο τέλος της πιο σημαντικής της σχέσης, δεν της έστειλε ούτε ένα γραπτό μήνυμα.

Μάλιστα δεν δίστασε να πει ότι ο καλός της φίλος Νίκος Κοκλώνης την είχε στεναχωρήσει γιατί φρόντισε να τηρήσει ουδέτερη θέση (sorry Κατερίνα, εδώ στηρίζω Νίκο, καθώς η θέση του ήταν εξαιρετικά λεπτή και αμήχανη). Ανάλογες ιστορίες μπορεί να έχουν συμβεί και σε σένα ή σε ανθρώπους που γνωρίζεις. Η μόνη διαφορά είναι ότι τη δική μας ιστορία δεν τη μαθαίνει όλη η χώρα, δεν σε κρίνει η παρέα σου, αλλά χιλιάδες άνθρωποι που νομίζουν ότι σε γνωρίζουν, ενώ στην πραγματικότητα ξέρουν για σένα ό,τι βλέπουν στην οθόνη τους. Και ακριβώς επειδή θεωρούν ότι σε ξέρουν, πιστεύουν ότι έχουν κάθε δικαίωμα να εκφράσουν την άποψή τους, όσο χοντροκομμένη και αν είναι χωρίς την παραμικρή συνέπεια.

Ίσως τελικά να μην ήταν και τόσο τυχαίο που λίγη ώρα μετά την εξομολόγηση της Κατερίνας, η Δανάη μέσα από τη δική της εκπομπή, άφησε ένα υπονοούμενο για μηνύσεις που θα μπορούσε να κάνει για μηνύματα μίσους που λαμβάνει στα social…

Μακριά και (όχι) αγαπημένες

Μπορεί να μοιράζονται καθημερινά το ίδιο τηλεοπτικό τραπέζι αλλά στην πραγματικότητα και οι δυο είναι πιο χαρούμενες όταν δεν βρίσκονται στον ίδιο χώρο και σίγουρα δεν θα τις ξαναδούμε μαζί την επόμενη σεζόν….

Διαβάστε επίσης: Ο απρόβλεπτος Καρβέλας, τα συμβόλαια που λήγουν και η νέα τηλεοπτική «βασίλισσα»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ