«Στον ΣΚΑΪ στήνονται και ξεστήνονται εκπομπές εν μία νυκτί» είπε το πρωί η Ελεονώρα Μελέτη σχολιάζοντας το τηλεοπτικό ρεπορτάζ του Γιώργου Μπέζα για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου και την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Άμα έχεις καεί από τον χυλό…

Έληξε ο συναγερμός ανάμεσα στη Ζήνα Κουτσελίνη και το Star, αυτό είναι πλέον γνωστό. Την επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμα και τα συμβόλαια μου λένε. Δεν αφήνεις έτσι εύκολα τις νικήτριες να φύγουν, τις αφήνεις;

Λιάγκας εναντίον (σχεδόν) όλων σήμερα. Αφορμή το -δίκαιο- κύμα στήριξης στη Δανάη Μπάρκα. Με το οποίο συμφωνεί αλλά έχει παράπονο γιατί δεν έκαναν το ίδιο και με εκείνον όταν τον έλεγαν χοντρό. Άκου τώρα ιστορία που θυμήθηκα. Όταν το ΟΚ! ανήκε στη «Δάφνη Επικοινωνίες» του ΑΝΤ1, ο φίλος μου -γιατί τον θεωρώ φίλο αν και δεν βλεπόμαστε συχνά- ο Γιώργος κρατούσε τα περιοδικά και μας «την έλεγε» στον αέρα για το υπερβολικό photoshop που -θεωρούσε ότι- κάναμε στις φωτογραφίες των ανθρώπων με μαγιό και μας προκαλούσε δημόσια να τους δείχνουμε χωρίς επεξεργασία. Και μάλιστα τόνιζε ότι έτσι θα πουλούσαμε περισσότερο.

Μια εβδομάδα μετά έφτασαν στο περιοδικό παπαράτσι φωτογραφίες του Γιώργου με μαγιό. Ως επικεφαλής, θεώρησα λοιπόν ότι αφού μας είχε μαλώσει -και προκαλέσει- προφανώς δεν θα εξαιρούσε τον εαυτό του. Οπότε του κάναμε λιγότερο photoshop από ότι του κάναμε συνήθως.

Η συνέχεια; Ο Γιώργος έγινε έξαλλος, καθώς θεώρησε ότι δεν του είχαμε κάνει καθόλου ρετούς. Το θέμα έφτασε μέχρι την ιδιοκτησία του σταθμού με τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι δεν έχει λόγους να παραμείνει σε έναν όμιλο που δεν τον προστατεύει! Όταν η ιδιοκτησία, για να τον ηρεμήσει, του είπε αν θέλει να απομακρυνθεί ο διευθυντής του περιοδικού, εκείνος απάντησε ότι δεν θα ήθελε να χάσει εξαιτίας του κανένας άνθρωπος τη δουλειά του.

Όλα αυτά δεν τα γνώριζα τότε, αλλά μου τα παραδέχτηκε ο ίδιος ο Γιώργος πολύ καιρό μετά. Ουσιαστικά αυτό που είχα κάνει, όταν είχε γίνει η μεγάλη φασαρία, ήταν να στείλω εκεί που έπρεπε το «πριν» και το «μετά» των επίμαχων φωτογραφιών, ώστε να αποδειχτεί ότι όντως είχαν «πειραχτεί» οι φωτογραφίες φυσικά υπέρ του.

Ο καιρός πέρασε, η ψυχραιμία επικράτησε και όχι μόνο διακοπές κάναμε μαζί αλλά συνεργαστήκαμε τηλεοπτικά στον ΣΚΑΪ και τον εκτίμησα πολύ επαγγελματικά.

Το 2017 κατά την άφιξη της ελληνικής αποστολής της Eurovison. (NDP)

Δεν συνηθίζω να κρίνω τη δουλειά συναδέλφων, αλλά ως τηλεθεατής αισθάνομαι τουλάχιστον αμήχανα όταν ρεπόρτερ ζητάει από μια παρουσιάστρια να σχολιάσει την αντικατάστασή της από συνάδελφό της. Όταν μάλιστα η εκπομπή της πρώτης είναι ακόμα στον αέρα. Εκτός αν η ερώτηση είχε συμφωνηθεί από πριν και από τις δύο πλευρές, που δύσκολο το κόβω. Λίγο τακτ βρε παιδιά!

Επικός Νίκος Μουτσινάς σήμερα, που ρώτησε τον Mente Fuerte με περούκα «Μαρία Σολωμού» για τη σχέση του με την ηθοποιό. Η χαριτωμένη αμηχανία του τράπερ τον έκανε πιο ανθρώπινο, όταν άλλοι συναδελφοί του συνεχίζουν να προκαλούν με δηλώσεις τους για όπλα και ναρκωτικά. Εξαιρετική και η συνέντευξή του Νίκου στο Antivirus. O άνθρωπος επέλεξε να εξομολογηθεί όσα είχε μέσα του τη στιγμή που ο ίδιος το ένιωσε.

Καλό κουράγιο σε όλους και λίγο περισσότερο στη Βίκυ Καγιά που ξεκίνησε γυρίσματα ταυτόχρονα για το GNTM και το Shopping Star. Σιδεροκέφαλη και η νέα αρχισυντάκτρια της εκπομπής.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους με ολοκαίνουριο Νίκο Οικονομόπουλο:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ