Βίκυ Καγιά: Όπως ήταν λογικό, η χτεσινή συνέντευξή μας στο ΟΚ! είχε μεγάλη αναπαραγωγή αφού για πρώτη φορά η παρουσιάστρια του DWTS παραδεχόταν πως δεν μιλάνε πλέον με τη Ζενεβιέβ. Το παρασκήνιο εδώ έχει (πολύ) μεγαλύτερο βάθος, αλλά δεν μπορούμε να το αποκαλύψουμε. Ίσως άλλη στιγμή. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η Βίκυ Καγιά θεωρείται δικαίως ένας από τους πιο γενναιόδωρους και ειλικρινείς ανθρώπους στην τηλεόραση.

Αυτό όμως που δεν ακούστηκε πολύ στην ίδια συνέντευξη ήταν κάτι άλλο -και εξίσου ενδιαφέρον κατά τη γνώμη μας. Για πρώτη φορά, έδειξε να μην είναι αρνητική στην παρουσίαση ενός καθημερινού μαγκαζίνο. Όχι όμως όπως γίνεται το κλασικό πρωινό, έσπευσε να τονίσει, με τη μαγειρική, τα ζώδια, κ.ο.κ… Γι΄ αυτό το είδος, υπάρχουν καλύτερες από εκείνη, παραδέχτηκε. Μήνυμα ελήφθη, όβερ.


Κρατερός Κατσούλης: Οι κοντινοί τους άνθρωποι είχαν καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στη σχέση του με την Κατερίνα Καραβάτου πριν ανακοινώσουν επίσημα τον χωρισμό τους. Όχι μόνο οι κοντινοί τους άνθρωποι, θα πούμε εμείς. Οι φήμες στον χώρο μας ότι το ζευγάρι δεν είναι μαζί μετρούσαν πάνω από δύο χρόνια – τόσα ήταν και τα καλοκαίρια που έκαναν χωριστές διακοπές.

Η στιγμή όμως που θα το ανακοίνωναν ήταν σίγουρα δική τους απόφαση και όχι δική μας. Γι’ αυτό κιόλας όταν ανακοινώθηκε αυτός ο χωρισμός, κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα. Το σημαντικό εξάλλου είναι ότι παραμένουν δυο πολύ αφοσιωμένοι γονείς και ότι ο Κρατερός στάθηκε πατέρας πρότυπο όταν η Κατερίνα έπρεπε να βρίσκεται δίπλα στη μητέρα της που έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.


Βίκυ Κάβουρα: Δεν πέρασε, λέει, καλά στο Dancing with the Stars, γιατί υπήρχαν κάποιοι που δεν τη συμπαθούσαν. Μα όλοι πια έχουν βάλει στο μάτι αυτό το πανέμορφο και υπερφωτεινό, είναι η αλήθεια, κορίτσι και της πάνε κάθε φορά όλα λάθος; Μήπως, λέμε μήπως, υπάρχει η πιθανότητα κάτι να μην κάνει και η ίδια σωστά; Μεγάλο πράγμα η εποικοδομητική αυτοκριτική. Μπορεί να οδηγήσει σε αποφάσεις ζωής, ειδικά τώρα που φεύγει ο χρόνος.


Λευτέρης Πετρούνιας: Έγραφαν κατάρες για τα παιδιά του, είπε, μετά τα ατυχή σχόλιά του για το κίνημα #metoo στον χώρο του αθλητισμού. Μια δήλωση που πάλι δεν εξέπληξε κανέναν, αφού, και αυτό το έχουμε πλέον συνηθίσει. Δεν είναι λίγες οι φορές που και εμείς οι ίδιοι σβήσουμε άκρως υβριστικά και απρεπή σχόλια κάτω από αναρτήσεις για γνωστούς Έλληνες. Και το πιο ανησυχητικό ξέρετε ποιο είναι; Ότι τα περισσότερα από αυτά προέρχονται από γυναικεία προφίλ. Γυναίκες να ρίχνουν βέλη τοξικότητας εναντίον άλλων, κυρίως, γυναικών. Πόσο δεν αγαπάς τη ζωή σου για να έχεις τέτοιο μένος; To online bullying δεν θα φύγει εύκολα, γιατί στο διαδίκτυο οι κοινωνικές νόρμες εξαφανίζονται. Είναι σαν ένας αχανής κενός χώρος που νιώθεις ότι οι πράξεις σου δεν έχουν συνέπειες. Πού ο άλλος δεν μπορεί να σε διακόψει, όπως θα συνέβαινε στην πραγματική ζωή. Που σου δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι για μια φορά, μπορείς να έχεις εσύ τον έλεγχο. Δεν είναι τυχαίο πάντως, που οι μελέτες δείχνουν ότι όσο πιο μορφωμένος είναι ένας άνθρωπος, όσο πιο ανοιχτούς ορίζοντες έχει, τόσο λιγότερο επηρεάζεται αρνητικά από τα υβριστικά σχόλια.


Αποχαιρετούμε λοιπόν το 2021 και υποδεχόμαστε το 2022 με περισσότερη κατανόηση για τους γύρω μας!

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα κείμενα του Νίκου Γεωργιάδη για το Nikopolis Blog.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ