Μεγάλες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει από χθες οι δηλώσεις του Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια για το κίνημα #Metoo και τις καταγγελίες στον αθλητικό χώρο. Τα σχόλια εναντίον του ήταν πολλά και ο ίδιος βγήκε και ζήτησε δημόσια συγγνώμη.

Ο Ολυμπιονίκης ερωτηθείς σε κοσμικό event για τις καταγγελίες παρενόχλησης στον αθλητισμό είχε πει ότι «Εάν, εάν υπήρξαν, γιατί δεν είμαι σίγουρος, μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως, δεν έχω δει αθλητή που να βρίσκεται στα “φώτα” και έχει υλοποιήσει τους στόχους του να έχει τέτοιο παράπονο».

Μιλώντας την ίδια ημέρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο ίδιος δήλωσε ότι ζητά ειλικρινά δημόσια συγγνώμη για το Video με τις δηλώσεις του που προβλήθηκαν.

Με τη σειρά της, η σύζυγός του Βασιλική Μιλλούση, τοποθετήθηκε επί του θέματος στην εκπομπή Happy Day και εξέφρασε τη λύπη της για τη λάθος εικόνα που βγήκε προς τα έξω.

«Έκανε μία εντελώς λάθος διατύπωση σε μία συνέντευξη. Ήμασταν οι πρώτοι που σταθήκαμε από την αρχή στη Μαρία Μπεκατώρου. Άλλα σκεφτόταν από πίσω, άλλα ήθελε να πει. Βγήκε κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που αντιπροσωπεύει και αυτό που είναι ως άνθρωπος», ανέφερε η αθλήτρια.

Και συνέχισε: «Αυτό που ήθελε να πει είναι ότι επειδή είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, να μην γίνει κατάχρηση αυτού και απλά το εξέφρασε εντελώς λάθος από αυτό που σκεφτόταν. Ο κόσμος δεν έχει άδικο που ενοχλήθηκε από αυτό που βγήκε.

Δεν βγαίνω να τον δικαιολογήσω αλλά να υπενθυμίσω στον κόσμο ποιος είναι ο Λευτέρης. Είμαι πάρα πολύ στενοχωρημένη».

Τέλος, η Βασιλική Μιλλούση ανέφερε πως είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση με την έκταση που πήρε αυτό το θέμα και τόνισε: «Μετά τους χαμούς των γονιών μου, αυτό που συνέβη χθες είναι ό,τι χειρότερο έχω δεχθεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ