«Αυτός που ζητάει συγνώμη είναι θαρραλέος! Αυτός που συγχωρεί είναι δυνατός και αυτός που ξεχνάει είναι ευτυχισμένος» έτσι λένε» σχολίασε η Ρούλα Κορομηλά σήμερα στο Twitter. « Συγχωρήστε κάποιους, όχι γιατί το αξίζουν πραγματικά αλλά επειδή αξίζετε/ουμε την ηρεμία». Σε αντίδραση follower της λίγη ώρα μετά, απάντησε: «Όσοι κάνουν κακό να ξέρεις η ζωή τους περιμένει σε κάποια γωνία…».

Φυσικά όλοι μας σκεφτήκαμε ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση είχε να κάνει με όσα ακούγονται τις τελευταίες μέρες για την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Γιατί η Ρούλα είχε ζήσει από κοντά την γιγαντιαία επιχείρηση που είχε στηθεί τότε στον Alpha για να γίνει πρώτο όνομα. Και οι πληροφορίες έλεγαν τότε ότι είχε έρθει σε σύγκρουση με την ηγεσία του σταθμού, και μετά από λίγο είδε την πόρτα της εξόδου. Αντιθέτως άλλα λαμπερά πρόσωπα του σταθμού την είχαν δίπλα τους.

Η Ρούλα σοφά έχει επιλέξει να μην μιλήσει αναλυτικά για εκείνη την περίοδο που όλοι θέλουν να ξεχάσουν. Αλήθεια, έχει νόημα πια; Έχουν περάσει 10 χρόνια. Πολλά στόματα που έπρεπε τότε να ανοίξουν, δεν άνοιξαν. Ναι, πολλοί άνθρωποι ταλαιπωρήθηκαν, κάποιοι έχασαν και τις δουλειές τους. Είναι όμως οι μόνοι άνθρωποι στην τηλεόραση που απομακρύνθηκαν άδικα και αναίτια;

Ναι και εγώ βρίσκω άκομψο να μιλάς τώρα με χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα για μια γυναίκα που βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και έχει πλέον μια καινούρια οικογένεια που την έχει αγκαλιάσει. Λάθη έγιναν πολλά από πολλούς. Γιατί δεν ήταν μόνο η Κωνσταντίνα. Ήταν και κάποιοι στενοί της συνεργάτες που συμπεριφέρθηκαν αλαζονικά, στα όρια του εργασιακού bullying, όταν εκείνη δεν ήταν μπροστά. Και εκείνοι σήμερα δείχνουν να έχουν αλλάξει, αλλιώς φαντάζομαι κάτι θα είχαμε ακούσει, όπως ακούγαμε τότε.

Επίσης η Κωνσταντίνα θα μπορούσε να μην αναφέρει στη Μενεγάκη ότι υπάρχουν άνθρωποι που ντρέπεται σήμερα να δει στα μάτια. Δεν την πίεσε κανείς να το πει, και αυτό της το δίνουμε. Δεν έχει τόση σημασία αν το πιστεύει, πάντως το είπε, και, άθελά της, έριξε το σπίρτο στη φωτιά που δεν ήθελε και πολύ να φουντώσει. Το ξέσπασμά της απέναντι στη Φωτεινή Πετρογιάννη, δεν θα το σχολιάσω καν, γιατί αφορά έναν τρίτο άνθρωπο που δεν έχω γνωρίσει ποτέ από κοντά.

Αυτό που θυμάμαι είναι ότι με καλούσαν τότε στο περιοδικό από το γραφείο τύπου του σταθμού για να κάνει εξώφυλλο η Κωνσταντίνα στο ΟΚ!. Έχοντας διαβάσει τις αποστειρωμένες συνεντεύξεις που έδινε τότε και το hate που έτρωγε από τον κόσμο και από τον χώρο μας, απαντούσα ότι δεν ήταν έτοιμη ακόμα για να γίνει κεντρικό εξώφυλλο και πως μπορούσα μόνο να δώσω ένα «παράθυρο». Μάλιστα μου τόνιζαν ότι η συνέντευξη θα γινόταν γραπτώς, άρα δεν ήξερα καν αν θα απαντούσε η ίδια στις ερωτήσεις ή κάποιος άλλος. Το θέμα ήταν ότι τότε δεν ήξερα καν αν η ίδια γνώριζε όσα έλεγαν οι συνεργάτες της, που είχαν εντολή να την προστατεύσουν.

Αυτό που έζησα εγώ ήταν η μέρα που μου τηλεφώνησε -πολύ ευγενικά είναι η αλήθεια- για να κάνουμε ένα ραντεβού. Πρέπει να ήταν στην τρίτη της σεζόν. Έφτασα στο κεντρικό κτίριο του Alpha -εκεί που στεγάζεται πλέον η Barking Well-, με οδήγησαν στον 5ο όροφο, μου είπαν ότι η Κωνσταντίνα θα καθυστερούσε 15 λεπτά και με άφησαν να την περιμένω μόνος μου στο γραφείο του προέδρου, ο οποίος απουσίαζε τότε στην Κωνσταντινούπολη. Ένα γραφείο που ίσως ήταν πιο μεγάλο και από το σπίτι μου. Θυμάμαι καθόμουν ακίνητος και απλά κοιτούσα γύρω γύρω, μη γνωρίζοντας αν υπάρχει κάποια κάμερα που με παρακολουθεί. Μπαίνοντας η Κωνσταντίνα, χολιγουντιανά όμορφη, μου απολογήθηκε για την καθυστέρηση, μου είπε αν θέλω κάτι να πιω ή να φάω, και πάλι με πολλή ευγένεια και καθόλου έπαρση μου έκανε πρόταση να αποκτήσω τη δική μου στήλη στην εκπομπή. Δεν συζητήσαμε καν για τα χρήματα, αλλά ένιωθα πως θα μπορούσα να ζητήσω -και να πάρω- ένα πολύ αξιοπρεπές ποσό για την εποχή. Της είπα πως η συγκεκριμένη πρόταση δεν ήταν κάτι που με ιντρίγκαρε. Μου ζήτησε, πάλι ευγενικά, άμα θέλω να το ξανασκεφτώ και χαιρετηθήκαμε. Δεν θεωρώ τυχαία την επιλογή του χώρου για το ραντεβού. Αλλά και πάλι, είχε την άδεια να το κάνει.

Στα γενέθλια της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου τον Σεπτέμβριο του 2021. (NDP)

Δεν γίναμε ποτέ φίλοι με την Κωνσταντίνα, αλλά πέρα από δυο τρία μικροπεριστατικά, δεν είχαμε ποτέ κακή σχέση. Αντίθετα τολμώ να πω πως αν κάτσεις σε ένα τραπέζι μαζί της, είναι πολύ ευχάριστη. Και εξώφυλλα έκανε στο ΟΚ! όταν έκρινα ως επικεφαλής ότι το άξιζε. Ανήκω σε εκείνους που πιστεύουν ότι έχει τιμωρηθεί για τις συμπεριφορές της. Αν τιμωρήθηκε πολύ ή λίγο, δεν είμαι δικαστής να το κρίνω. Έκανε ένα σοβαρό restart, δούλεψε πολύ, της δόθηκαν στη συνέχεια ευκαιρίες αξιοκρατικά και τα κατάφερε. Αν δεν είχε τη λάμψη που απαιτεί το Μέσο, σήμερα θα ήταν σπίτι της. Μαθαίνω κιόλας ότι η Acun Medya θέλει οπωσδήποτε να παρουσιάσει εκείνη το My Style Rocks γιατί είχαν μείνει πολύ ικανοποιημένοι από τη συνεργασία τους. Και πως δεν τους έχει απαντήσει ακόμα γιατί προτεραιότητά της είναι το μωρό που έρχεται στον κόσμο σε λίγες εβδομάδες.

(Instagram/ konstantinaspyropoulou)

Άρα μπορούμε να αφήσουμε την κάθε Κωνσταντίνα να βρει τον δρόμο της μόνη της και ας κοιτάξουμε να έχουμε καθαρό και φροντισμένο τον δικό μας δρόμο…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ