Ξεκινήσαμε και εμείς επιτέλους στο Open με το «Πρωινό σουσου», αρχίσαμε να συνηθίζουμε ξανά το πολύ πρωινό ξύπνημα, καταφέραμε να γίνουμε και trending topic στο Twitter. Η Ελένη Τσολάκη είναι πολύ ωραίος τύπος. Ανοιχτός άνθρωπος, κανονικός άνθρωπος, χαρούμενο κορίτσι, με σεβασμό στους συνεργάτες της και πολύ εργατική. Χαρά μου μεγάλη που θα περάσω τη σεζόν μαζί με αυτή την παρέα σε ένα περιβάλλον αρκετά οικείο για μένα με ανθρώπους που γνωρίζω πολλά χρόνια και τη στήριξη της Barking Well που χτίζει ένα άκρως ελκυστικό ψυχαγωγικό πρόγραμμα δίπλα στη δυνατή ενημέρωση του Ανοιχτού Καναλιού.

Κατηγορία «Ανησυχητικό»

Ότι το 2023 υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι εκεί έξω που θεωρούν ότι μία γυναίκα 54 ετών δεν έχει το δικαίωμα να ντύνεται σέξι. Δεν έχει σημασία αν σου άρεσε ή όχι το φόρεμα της Δέσποινας Βανδή στο Panik Concert, σίγουρα όμως -και ευτυχώς- δεν ζούμε πια στην εποχή που έλεγε ότι μία γυναίκα άνω των 40 δεν μπορεί να φοράει φούστα πάνω από το γόνατο. Πολύ απλά γιατί κάθε άνθρωπος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να ορίζει τον εαυτό του όπως επιθυμεί. Επίσης, η Δέσποινα δεν πήγε ντυμένη έτσι ούτε στο σούπερμαρκετ, ούτε στο Ηρώδειο.

Κατηγορία: «Άβολο»

Πηγαίνουν να ρωτήσουν τον Δημήτρη Αλεξάνδρου για το νέο του τηλεοπτικό βήμα δίπλα στην Κατερίνα Ζαρίφη στο Open και εκείνος αρχίζει να μιλάει για το παράπονό του από τη Σίσσυ Χρηστίδου, που σύμφωνα με τον ίδιο δεν τον ενημέρωσε ποτέ για το αν θα συνεχίσει και φέτος στην εκπομπή. Είνα όμως αυτή η δουλειά της παρουσιάστριας; Μήπως την αδικεί; Και αν της είχαν πει «μην κάνεις τίποτα εσύ, θα το αναλάβουμε εμείς» όπως έχει γίνει πάρα πολλές φορές στην τηλεόραση; Εξάλλου στην ίδια εταιρεία παραγωγής παρέμεινε απλά του έγινε μια εξίσου αξιόλογη πρόταση όπου μπορεί ίσως να αξιοποιηθεί ακόμα καλύτερα. Υπόθεση κάνω, αλήθεια λέω ότι δεν ξέρω τι έχει συμβεί ακριβώς μεταξύ τους. Πάντως το μόνο δεδομένο είναι ότι ο ρόλος του Δημήτρη δεν αντικαταστάθηκε από άλλον αλλά η καρέκλα του έμεινε κενή, προφανώς γιατί η εκπομπή αφιερώνει πολύ χρόνο στα θέματα της επικαιρότητας.

Κατηγορία «Έπαθα και έμαθα»

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος ρωτήθηκε από την κάμερα της εκπομπής «Πρωινό σουσου» για την κόντρα του με τον Γιώργο Λιάγκα και αρνήθηκε να το συνεχίσει. Μπορεί αυτό να μην βοηθάει εμάς, βοηθάει όμως εκείνον. Ένιωσε ότι αδικήθηκε (και όχι μία φορά) από τον Γιώργο, δεν το έκρυψε, τον μπλόκαρε από παντού και λίγο καιρό μετά άσκησε κριτική στην εκπομπή του – και όχι στη ζωή του. Εκείνος τον είπε κακό παιδί και τον «χτύπησε» εκεί που «πονάει» επειδή δεν έχει κάνει τηλεοπτικά ακόμα όσα θα μπορούσε να έχει κάνει. Ένα μπράβο λοιπόν στον καινούριο Δημήτρη που έβαλε δημόσια ένα STOP σε κάτι που ο ίδιος δεν ξεκίνησε, μην θέλοντας να πυροδοτήσει άλλο την κατάσταση. Ταυτόχρονα, έγινε και μια πρόχειρη συνθηκολόγηση με την Κατερίνα Καινούργιου, γιατί καλό είναι μην ανοίγουμε μόνο μέτωπα αλλά να τα κλείνουμε κιόλας.

Κατηγορία «Μαρία της φωνής»

«Κόλαση το Fame Story» φώναζε κάποτε η Τατιάνα Στεφανίδου στο πλατό, φωτιά στο Twitter άναψε και η Μαρία Σολωμού στο επεισόδιο της Τρίτης υπηρετώντας έξυπνα το project με τη σαρωτική της προσωπικότητα. Στο αυριανό επεισόδιο μαθαίνω ότι η ενδυματολόγος Αλεξάνδρα Κατσαϊτη θα βάλει τη δική της έντονη πινελιά καθώς κάποιοι παίκτες δεν θα είναι τόσο δεκτικοί…

Κατηγορία «Παρεξήγηση της ημέρας»

Δεν ξέρω κατά πόσο η «αυτοαναφορική» τηλεόραση ενδιαφέρει το κοινό ή απλά το έχει συνηθίσει, όπως με τα χρόνια έμαθε να ενδιαφέρεται για τα νούμερα τηλεθέασης. Σίγουρα το τηλεοπτικό ρεπορτάζ δίνει μια ώθηση σε αυτή την πολυπόθητη τηλεθέαση (ή, στη χειρότερη, δεν την πλήττει), γι’ αυτό κιόλας το έχουν συμπεριλάβει όλες σχεδόν οι ψυχαγωγικές εκπομπές στο περιεχόμενό τους. Το πινγκ πονγκ απαντήσεων μεταξύ παρουσιαστών και πανελιστών όμως πάει το ρεπορτάζ σε άλλο λέβελ.

Σήμερα, λοιπόν, για να κάνω κι εγώ μια φορά από εδώ το δικό μου «αυτοαναφορικό», είπα κάτι τη στιγμή που με υποδέχτηκε η Ελένη Τσολάκη στο πλατό του «Πρωινό σουσου», που κάποιους πολύ «στεναχώρησε» όπως είπαν στον αέρα της προηγούμενης τηλεοπτικής μου στέγης, την οποία όμως δεν ανέφερα ποτέ. Υποθετικό συμπέρασμα φοβάμαι ότι βγάλατε καλοί μου συνάδελφοι και γι’ αυτόν τον λόγο θέλω ξανά να πω ότι για τη Φαίη Σκορδά δεν πρόκειται ποτέ να εκφραστώ αρνητικά. Ούτε θα άφηνα ποτέ υπονοούμενα για τη συνεργασία μας γιατί με τίμησε προσφέροντάς μου δουλειά και ό,τι είπε το τήρησε. Το μόνο που έχω τονίσει και θα το λέω ακόμα και αν η φετινή της εκπομπή κάνει 25% (της αξίζουν τα καλύτερα), είναι ότι έπρεπε να έχει παραμείνει στην πρωινή ζώνη γιατί είμαι σίγουρος ότι θα τα πήγαινε καλύτερα σε σχέση με πέρσι. Ελπίζω να συνεννοηθήκαμε και #αγάπη_μόνο.

Και ένα κουίζ για καληνύχτα

Ποιο μεγάλο τηλεοπτικό συμβόλαιο δεν θα ανανεωθεί στο τέλος της σεζόν αλλά η μία πλευρά δεν έχει την παραμικρή ιδέα; Πολλές οι πιθανές απαντήσεις, η συγκεκριμένη όμως δεν είναι και η πιο προφανής και αναμενόμενη….

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα κείμενα του Νίκου Γεωργιάδη για το Nikopolis Blog.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ