Μια φράση ήταν αρκετή για να καταστρέψει μία καριέρα; Ο Γιωρίκας Πιλίδης, ένας πολύς καλός αθλητής και ένα εξίσου καλό παιδί, πήγε στο Survivor για μια καλύτερη ζωή. Να κερδίσει αρκετά χρήματα, γιατί όχι και το έπαθλο, αφού αμέσως τον θεώρησαν φαβορί. Όχι για κάνει διακοπές και να πάρει ακριβό αυτοκίνητο. Για να μπορέσει να αφιερωθεί απερίσπαστος στις προπονήσεις του. Να γίνει πιο γνωστός, να εξασφαλίσει χορηγούς, να μη χρειαστεί να κάνει δεύτερη δουλειά για να επιβιώσει.

Μία φράση του όμως, ήταν αρκετή για να ενοχλήσει πολλούς από αυτούς που θα μπορούσαν να δώσουν τέλος στην αθλητική του καριέρα. Να αποβληθεί δηλαδή από την επίσημη Ομοσπονδία, να μην μπορέσει να αγωνιστεί ξανά με τα Ελληνικά χρώματα. Ποια ήταν αυτή η φράση; Ότι του έχουν προτείνει να «στήσει» τελικού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η παραγωγή του παιχνιδιού δεν τον προστάτευσε- δεν ήταν και υποχρέωσή της κιόλας. Το θέμα ξέφυγε από τα ελληνικά σύνορα και έφτασε μέχρι τη ΔΟΕ. Ο νεαρός αθλητής, που είχε φτάσει μέχρι τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, καλείται τώρα να αποδείξει όσα είπε. Και εκείνοι που τον περιμένουν να καταθέσει, βιάζονται. Θέλουν απαντήσεις.

Αυτό που κανείς δεν γνωρίζει ακόμα είναι αν ο Γιωρίκας Πιλίδης θα μπορέσει να αποδείξει όσα είπε. Αν έχει γραπτά στοιχεία, αν έχει μάρτυρες, αν γνωρίζει και άλλες ανάλογες περιπτώσεις. Η απουσία του από το παιχνίδι, λένε κάποιοι πως θα είναι οριστική. Πως είναι υποχρεωμένος να γυρίσει στην Ελλάδα για να καταθέσει. Και πως έχει ήδη ενημερωθεί για τον σάλο που προκάλεσε το αυθόρμητο σχόλιό του.

Η επίσημη δικαιολογία είναι πως νοσηλεύεται στον Άγιο Δομίνικο με σοβαρό πρόβλημα στο στομάχι του. Και αυτό δεν έχουμε λόγο να το αμφισβητήσουμε. Σίγουρα όμως δεν είναι αυτό το μόνο πρόβλημα που τον βασανίζει. Μένει να δούμε τώρα αν ο νεαρός αθλητής κληθεί να πληρώσει ακριβά την απειρία του γύρω από τις συνέπειες της τηλεοπτικής έκθεσης.

Όσο για τη χτεσινή αποχώρηση- σοκ του Θανάση Βισκαδουράκη, που ανέτρεψε τα σπόιλερ και άφησε έκπληκτα τα μέλη και τον δύο ομάδων, να θυμίσουμε απλά εδώ τις πληροφορίες που είχαμε δημοσιεύσει πριν από λίγες μέρες. Ότι ο 53χρονος ηθοποιός είχε κουραστεί πολύ και είχε ζητήσει να αποχωρήσει από το παιχνίδι. Εξάλλου η απομάκρυνσή του δεν επηρεάζει την πλοκή του reality, το οποίο έχει επικεντρωθεί σε άλλα πρόσωπα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα κείμενα του Νίκου Γεωργιάδη για το Nikopolis Blog.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ