Μία δήλωση για τη οποία θα του ζητηθούν εξηγήσεις στο μέλλον, έκανε ο Γιωρίκας Πιλίδης στο Survivor. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του συμβουλίου στο ριάλιτι επιβίωσης, ο αντίπαλος παίκτης της ομάδας των Mαχητών Γιώργος Κατσαούνης ανέφερε ότι η ομάδα του αποφάσισε να στήσει τον αγώνα ώστε να χάσουν στο δεύτερο παιχνίδι ασυλίας για να βγει υποψήφια η Παρασκευή Σταματόπουλο,υ η οποία και ήθελε να αποχωρήσει από το Survivor.

Με αφορμή αυτό, o Έλληνας πρωταθλητής εξομολογήθηκε on air ότι στο παρελθόν του έχει ζητηθεί να στήσει τελικό ευρωπαικού πρωταθλήματος, υπογραμμίζοντας ότι ένιωσε αρκετά άσχημα όταν συνέβη αυτό το γεγονός, καθώς δεν υπήρχε καμία περίπτωση να δεχθεί κάτι τέτοιο.

Σήμερα η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης ανακοίνωσε πως θα περιμένει τον Γιωρίκα Πιλίδη να επιστρέψει από το Survivor, ώστε να δώσει εξηγήσεις για τη δήλωσή του ότι του ζητήθηκε να στήσει τελικό. Τόνισε επίσης στην ανακοίνωσή της πως ποτέ δεν έχει αναφερθεί κάτι σχετικό επίσημα ή ανεπίσημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης δηλώνει ρητά ότι ουδέποτε είχε πέσει στην αντίληψή της προσπάθεια χειραγώγησης αγώνων των αθλητών της, ενώ ούτε ο Γιώργος Πιλίδης, ούτε άλλος αθλητής-τρια της ομοσπονδίας μας, έχει αναφέρει ποτέ επίσημα ή ανεπίσημα τίποτα σχετικό. Η ΕΛΟΠ, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, καταδικάζει απερίφραστα κάθε ενέργεια χειραγώγησης αγώνων, ενώ συντάσσεται απόλυτα στο πλευρό του υφυπουργείο Αθλητισμού, της ΓΓΑ, της ΕΟΕ και όλων των φορέων που έχουν ως στόχο τον καθαρό αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα.

Με δεδομένο ότι ο Γιώργος Πιλίδης βρίσκεται εκτός Ελλάδας και η δήλωσή του έγινε σε τηλεοπτικό παιχνίδι, δεν υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας με τον αθλητή. Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης θα περιμένει να επιστρέψει και μέσω των θεσμικών της οργάνων να τον καλέσει να δώσει εξηγήσεις με σκοπό να διαλευκάνει την υπόθεση και θα κινηθεί αρμοδίως για να μη μείνει καμία σκιά στο άθλημα της Πάλης.

Καλούμε και ενθαρρύνουμε όλους τους αθλητές – τριες και όλα τα μέλη της Ομοσπονδίας μας, σε όλες τις βαθμίδες, οποιαδήποτε στιγμή υποπέσει στην αντίληψή τους περιστατικό χειραγώγησης αγώνων, να το αναφέρουν στην ομοσπονδία και να εργαστούμε από κοινού για την πάταξη τέτοιων φαινομένων.

Τέλος η Ελληνική Ομοσπονδία θα ενημερώσει επισήμως την Παγκόσμια και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πάλης, όπου οι αναφερόμενοι αγώνες έγιναν υπό την εποπτεία τους, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τη δική τους έρευνα για τέτοιου είδους καταδικαστέα φαινόμενα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ