Ας ξεκινήσω λέγοντας ότι η Ιωάννα Τούνη δεν είναι φίλη μου, απλά τυχαίνει να τη γνωρίζω λόγω της δουλειάς που κάνω. Η αλήθεια όμως είναι ότι μάλλον θα ήθελα να είναι φίλη μου, γιατί μου έχουν πει ότι στηρίζει πολύ τους ανθρώπους που αγαπάει. Για παράδειγμα, το καλοκαίρι που μας πέρασε, έμαθα ότι κάλυψε όλα τα έξοδα για να πάει διακοπές στη Μύκονο με τις πέντε κολλητές της από τη Θεσσαλονίκη. Εκείνες που ήταν δίπλα της πριν γίνει διάσημη και οικονομικά ανεξάρτητη. Όπως επίσης γνωρίζω για έναν πρώην σύντροφό της, που τον στήριξε πολύ και οικονομικά και ψυχολογικά, ενώ θα μπορούσε να έχει ενδώσει στο έντονο φλερτ ισχυρών αντρών και να κάνει βόλτες με ιδιωτικά αεροσκάφη.

Η αλήθεια είναι ότι, σου αρέσει- δεν σου αρέσει η Ιωάννα Τούνη και ό,τι πρεσβεύει, οφείλεις να παραδεχτείς πώς είναι μια πετυχημένη αυτοδημιούργητη επιχειρηματίας, που όχι μόνο δεν βρήκε τίποτα έτοιμο, αλλά είχε αρκετά δύσκολα παιδικά χρόνια. Αν και στην πόλη της ήταν πολύ γνωστή πριν εμφανιστεί στο My Style Rocks το 2017, εμείς οι υπόλοιποι τη μάθαμε από την τηλεόραση, το Μέσο που, όπως είπε χτες στο J2US, της βγάζει τον ντροπαλό της εαυτό. Θυμάμαι ακόμα εκείνη την εμφάνισή της στην εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου στο Open, ο οποίος, έχοντας εντοπίσει το γκελ της στη νεολαία, την είχε φέρει στην Αθήνα για να τον πλαισιώσει μαζί με την Άννα Μαρία Βέλλη. Μετά από μια αμήχανη εμφάνιση, που την είχαν βάλει να κάνει εμπορική παρουσίαση, χωρίς προετοιμασία, η ίδια κατάλαβε αμέσως πως αυτό το είδος έκθεσης μόνο κακό θα κάνει στο brand που είχε χτίσει και γύρισε άρον άρον στην πόλη της και τη δουλειά που ήξερε να κάνει καλύτερα και είχε τον απόλυτο έλεγχό της.

Η εγχώρια εκδοχή της Κιμ Καρντάσιαν

…η οποία δουλειά όχι απλά πάει καλά, αλλά κάθε χρόνο και καλύτερα. Και αυτό κακώς μπορεί να ενοχλεί κάποιους. Γιατί η Ιωάννα δεν τα παίρνει από την τσέπη τους. Λέγεται, χωρίς φυσικά να επιβεβαιώνεται επίσημα, ότι τα κέρδη της την περασμένη χρονιά άγγιξαν το ένα εκατομμύριο ευρώ. Αν απορεί κανένας πώς είναι δυνατόν να κερδίζει τόσα χρήματα μια Ελληνίδα influencer, οι 795.000 followers της στο Instagram (ακριβώς κάτω από Μενεγάκη, Σκορδά, Καινούργιου) φαίνεται πως την επιβραβεύουν: Οι εταιρείες, λένε, περιμένουν την άνοιξη του 2022 για ένα giveaway και, όσοι βιάζονται, μπαίνουν σε λίστα αναμονής αν υπάρξει ακύρωση. Αυτό δεν συμβαίνει γιατί η Ιωάννα είναι απλά σέξι- υπάρχουν εκατοντάδες κορίτσια εκεί έξω με εξίσου εκρηκτική εμφάνιση-, αλλά γιατί η Ιωάννα δεν «πουλάει» μόνο για τις καμπύλες της (έμφυτες, επίκτητες, λίγη σημασία έχει πια στην εποχή μας).

Και ο λόγος που πουλάει είναι γιατί ήρθε να καλύψει πρώτη ένα κενό που υπήρχε προφανώς στην εγχώρια αγορά και γιατί δεν δίστασε ποτέ να πει αυτό που θέλει με τον τρόπο που θέλει. Δεν κώλωσε ούτε όταν ένας τύπος που νόμιζε ότι είναι μάγκας- αλλά ήταν απλά επικίνδυνα γελοίος-, αποφάσισε να τη διασύρει δημόσια. Για την ακρίβεια, αυτή ήταν η κομβική στιγμή που η Ιωάννα Τούνη άλλαξε πίστα και μετατράπηκε σε «κοινωνικό φαινόμενο» κερδίζοντας την εύνοια ανθρώπων που μέχρι τότε ή την αγνοούσαν ή απλά την απέρριπταν. Για την ακρίβεια, τότε μετατράπηκε στην εγχώρια εκδοχή της Κιμ Καρντάσιαν, η οποία είχε ζήσει ακριβώς το ίδιο και κατάφερε να το γυρίσει υπέρ της χτίζοντας μια αυτοκρατορία εκατοντάδων εκατομμυρίων.

Η αλήθεια είναι ότι η Ιωάννα δεν έκανε ποτέ ιδιαίτερη προσπάθεια να κερδίσει την συμπάθειά μας. Εννοείται ότι έκανε και τα μικρά της ατοπήματα (από τους εστιάτορες των Παξών μέχρι τους τεμπέληδες των 800 ευρώ). Εδώ όμως οφείλουμε να παραδεχτούμε πως αν δεν ήταν η Τούνη, δεν θα έχει προκληθεί τέτοιος σάλος, πολύ απλά γιατί είχε το θάρρος της γνώμης της να πει κάτι δημόσια που πολλοί είχαν πει στις παρέες τους γνωρίζοντας το κόστος. Αλλά η αλήθεια είναι ότι το φανατικό κοινό της δεν δείχνει να ενοχλείται από τέτοιες δηλώσεις.

Το J2US και ο Δημήτρης Αλεξάνδρου

Έτσι και ο δαιμόνιος Νίκος Κοκλώνης την ήθελε οπωσδήποτε φέτος στο Just γιατί ήξερε ότι το όνομά της θα συζητηθεί πολύ. Απλά αυτή τη φορά στάθηκαν όλοι τυχεροί και συζητήθηκε γιατί τραγουδάει καλά- ίσως και καλύτερα από όσους συμμετέχουν φέτος. Την Παρασκευή μάλιστα που έτυχε να είμαι εκεί όταν ο Νικηφόρος την ανέβασε στη σκηνή του Voodoo, η Ιωάννα κυριολεκτικά αποθεώθηκε από τον κόσμο. Και εκεί καταλαβαίνεις για άλλη μια φορά ότι κάποια πράγματα δεν γίνονται τυχαία. Ουσιαστικά είναι αυτό που της είπε χτες στο J2US και η Δέσποινα Βανδή (αν δεν κάνω λάθος), ότι έχει φως, ότι θες να την κοιτάζεις. Γι΄αυτό και, όπως ακούγεται, μαζί με τον Νικηφόρο, ήταν από τα ζευγάρια που κέρδισαν τις περισσότερες θετικές ψήφους.

Κι όμως για την Ιωάννα αυτό που μοιάζει να μετράει περισσότερο αυτή την περίοδο είναι η ευτυχία που βιώνει στην προσωπική της ζωή με τον Δημήτρη Αλεξάνδρου. Γιατί, πολύ απλά, η Ιωάννα μπορεί να είναι, όπως λένε, ήδη εκατομμυριούχος και σύμβολο του σεξ, αλλά εκείνη τελικά συμπεριφέρεται περισσότερο σαν την ηρωίδα που ενσάρκωνε η Τζούλια Ρόμπερτς στην ταινία «Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ» ειδικά όταν έλεγε τη θρυλική φράση: «Είμαι απλά ένα κορίτσι που στέκεται μπροστά σε ένα αγόρι, ζητώντας του να την αγαπήσει». Και αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που απολαμβάνουμε να υπάρχει ανάμεσά μας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα κείμενα του Νίκου Γεωργιάδη για το Nikopolis Blog.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ