Καλώς βρεθήκαμε, αδέλφια μου, στο ολοκαίνουριο site του OK! Βολευτείτε τώρα, όπως όπως. Κουμπώνω κομματάρα και τα βρίσκουμε στην πορεία. Όπως ξεκινήσαμε στο Znews, έτσι κι εδώ, δεν θα έβαζα άλλο κομμάτι εκκίνησης απ’το «Let Her Go» από Passenger. Καλή μας, ξαναρχή, λοιπόν, και καλή επιτυχία στο okmag.gr

Τρέχον Στάτους: Ζέστη

Γιατί κανείς δε λέει ότι η ζέστα είναι αφόρητη; Μην τονε πούνε μίζερο και τζαναμπέτη; Ορίστε, αδέλφια μου, το λέω εγώ: Όποιος βγαίνει απ’ το σπίτι του, χωρίς να πληρώνεται γι’ αυτό είναι πιο MVP κι απ’ τον Αντετοκούνμπο. Και δεν έχω αναφέρει καν, μεταλλάξεις Δέλτα και αούα. Δεν παλεύεται η ζέστη- το λέω και ξαλαφρώνω. Μη με κάνετε να νιώθω «Μουτσινάς» στην τοποθεσία «Εκπομπή». Φέρτε πίσω τον χειμώνα.

Έτσι κι αλλιώς, αδέλφια μου, καλοκαίρι είναι αυτό; Βγες, μη βγεις… Φόρα μάσκα, βγάλε μάσκα. Δες ανθρώπους, μη δεις ανθρώπους – μπουζούκια εμβολιασμένων και πάρτυ ανεμβολίαστων… «Κλείσε» τη Μύκονο, «άνοιξε» τον Λαγανά. Κράτα μισάνοιχτη τη Σαντορίνη να παίρνει λίγο αέρα και δώσε προπληρωμένη κάρτα στους ζούμερς να «τα φάνε» στον τουρισμό και στον πολιτισμό. Ποιόν τουρισμό και ποιόν πολιτισμό που απ’ την υπερ-πληροφόρηση δεν ξέρουμε μήπως, τελικά, «κολλάμε» και οι ίδιοι τον εαυτό μας; Και μέσα σε όλα, Πετράκος, Ρέμος, Μάστορας παίρνουν θέση με τους «ανθρώπους του πνεύματος» να είναι εξαφανισμένοι «πουλώντας πνεύμα». Αυτό δεν είναι πανδημία, αδέλφια μου, είναι το CoronaVoice Greece. 

Σόουπιτς: Τηλε-Δάκρυ, Ο Κυρ-Στέλιος κι ένας Χάκερ

Στην άλλη όχθη του ποταμού Γουαδαλκιβίρ η ηλιοκαμέμη Σόουπιτς …λούζεται. Εδώ, ο κόσμος καίγεται κυριολεκτικά και μεταφορικά, μ’ εμάς να ασχολούμαστε με το πιο αγαπημένο μας θέμα – την πάρτη μας. Κι όταν δεν έχουμε να βρίσουμε κάποιον, βρίζουμε …εμάς 🤪:

Άλλος «πουλάει» τον εαυτό του, ως περιζήτητο απ’ τις εκπομπές, άλλος «πουλάει» τη μάνα του να παραμείνει στην τηλεόραση και κάποιοι «πουλούν» φούμαρα για αυτούς που απλά δε χωνεύουν. Ποιος δεν χωνεύει τους πανελίστες του Φουρθιώτη και γράφει ότι έχουν πρόταση απ’ τον ΑΝΤ1 και το «Το Πρωινό»; Βασικά, τώρα που το σκέφτομαι, μάλλον την εκπομπή δεν χωνεύει. Όσο για τα κανάλια; Καλά είναι, χαιρετισμούς έχετε.

Σε συζητήσεις ο ένας, έχει προτάσεις, ο άλλος, μεταγραφή ο τρίτος… Μωρέ συνάδελφοι, πάτε καλά; Στην Ελλάδα είμαστε με 6 κανάλια και καμιά δεκαριά μάχιμους παρουσιαστές live εκπομπών όλους κι όλους -ενημέρωσης και ψυχαγωγίας μαζί- και πιστεύετε ότι δεν ξέρουμε πως οι «συζητήσεις» σας αφορούν το, αν γίνεται να επιστρέψετε 23, αντί για 17 Αυγούστου στη δουλειά που λέτε «δόξα τω Θεώ» που έχετε; Όλα μαθαίνονται και οι πραγματικές βόμβες ακούγονται όταν «σκάνε» και μόνο τότε. Τα υπόλοιπα είναι απλά …πορδές. 

Ο κυρ-Στέλιος, ο πατέρας του Σταμάτη, του συνεργάτη μου στο ραδιοφωνικό Mappes Show, όταν έπρεπε να τον υπερασπιστεί (μπας και γλίτωνε καμιά μέρα αποβολής), πριν μπουν στο Συμβούλιο των Καθηγητών του Λυκείου του ψιθύριζε: «Εσύ μη μιλήσεις, άσε να τα πω εγώ. Όχι τίποτα, μην καταλάβουν, τι μαλάκες είμαστε». Ε, αυτό μου θυμίζει η αυτοαναφορική Σόουπιτς αυτήν την περίοδο. Μαλάκες είμαστε, χαμπάρι μη μας πάρουν, μόνο…

Μα, βγαίνουν και κλαίνε στις τελευταίες εκπομπές της σεζόν, γνωρίζοντας ότι σε κανά μήνα θα επιστρέψουν για να ξεκινήσουν την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου; Τι κλαις μαρή; Δουλειά είναι και μάλιστα, σε πληρώνει και ένα σκασμό. Αντί να κλαίτε εσείς που μας «τρώτε στη μάπα» ένα χρόνο, κλαίμε εμείς που δε θα είμαστε στην τηλεόραση για έναν μήνα 🤦🏻‍♂️.

Γι’ αυτό κι εγώ, μετά από μια μέρα κατάθλας που μου χάκαραν το Insta μου (ο ίδιος που χάκαρε Σερβετά και Παπακαλιάτη, όχι τίποτα τελευταίους), την «είδα» αλλιώς από το επόμενο πρωί κιόλας. Εμείς είμαστε οι ζωές μας, οι επιλογές μας, το σώμα μας, οι φίλοι μας και κυρίως, τα Social Media μας, όχι το αντίθετο. Όπως έφτιαξα το ακάου που μού ‘κλεψε ο Τούρκος, καλή του, ώρα #not, έτσι θα φτιάξω άλλο, μπορεί και όχι. Το σίγουρο είναι πως δεν θα πεθάνουμε, γιατί στη ζωή άλλα πράγματα έχουν σημασία, αδέλφια μου και όχι οι 135.000 φόλοουερζ που δεν είναι καν… Πεντακόσιες 135.000 😉.

Σόουπιτς, χωρίς Αστέρια

Δεν υπάρχουν σταρζ, αδέλφια μου και πολύ βαριά το παίρνω. Λόγω του ραδιοφώνου τσεκάρουμε καθημερινά τι έγινε «Σαν Σήμερα». Σαν την εβδομάδα που μας πέρασε, λοιπόν, είχε φύγει απ’ τη ζωή η Αλίκη Βουγιουκλάκη και γεννήθηκε ο Νίκος Γκάλης. Μέσα απ’ τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου και του Τόλη Βοσκόπουλου πήραν δε και όσοι δεν τον έζησαν γεύση από μια λάμψη που κάλυπτε ακόμη και το ίδιο το ταλέντο του ανδρός αποτελώντας το βασικό συστατικό αυτού που στο χωριό μου, αποκαλούμε «σταρκουόλιτι».

Τώρα, βάλτε με το νου σας… Φωτογραφία να υπογράφει η Κωσταντίνα Σπυροπούλου:

Χωρίς να θέλω να προσβάλλω τον κο Μητσάη Νάσα, μόνο η Κοακόλα στο τραπέζι έχει το σταρκουόλιτι που σας περιγράφω. Τα ξαναβρίσκει η Ηλιάνα Παπαγεωργίου με τον Σνίκαρο και σκέφτεσαι να φας κανά καρπούζι, γιατί το έχεις παρακάνει με το φαγητό και πρέπει να κάνεις λίγο «κράτει» πριν ξεκινήσει η άδεια και πέσεις με τα μούτρα. Ποια μεταγραφή και ποιος παρουσιαστής; Ποιος αθλητής και ποιος πολιτικός; Προσέξτε, δεν μιλάω για ταλέντο, ή επιδόσεις στο αντικείμενό του. Αναφέρομαι αποκλειστικά στη λάμψη που αναβλύζει κάποιος δημόσια και ιδιωτικά, ώστε, όταν τον αντικρίσεις να σου «κοπούν τα γάλατα».

Αν εξαιρέσεις μια «Ελένη», τον Πρωθυπουργό της χώρας (τον εκάστοτε), λόγω αξιώματος και τον Νίκο Γκάλη, νομίζω δεν υπάρχει κάτι άλλο… Όχι επειδή δεν υπάρχουν άνθρωποι που θαυμάζουμε στην «σκοροφαγωμένη» μας, Δημόσια Σφαίρα, αλλά… Είτε με δική τους συγκατάθεση, είτε γιατί το παραχώρησαν στα Social Media σαν ρούχο που δε τους κάνει πια και το δίνουν να το χαρεί ο μικρότερος αδελφός, δεν «αστράφτουν» πλέον.

Ναι, θα ψαρώσεις με τον Αντετοκούνμπο που πέτυχε αυτό που κανένας Έλληνας δεν κατάφερε ως τώρα, όμως, το ήθος, το ύφος και η παιδεία του ανδρός δεν θα σ’ αφήσει να «προσκυνήσεις», αν τον δεις από κοντά. Μόνος του θα σε σηκώσει να μην κάνεις βλακείες και θα σου πει να βγείτε φωτογραφία. Έτσι και η Ναταλία, η Φαίη, η Ζέτα, ο Σάκης, η Άννα και η Δέσποινα επέλεξαν τον δρόμο της οικειότητας με τον κόσμο ανταλλάσσοντάς τον με το απρόσιτο ρούχο μιας άλλης εποχής που τους είναι «στενό» πια.

Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που το ρούχο τους «πάει» παραδόξως ακόμη, άψογα. Ίσως γιατί ήταν αυτοί που το φορούσαν ανέκαθεν και όχι το αντίθετο. Δεν κάνουν εμφανίσεις κι όμως απασχολούν τη δημοσιότητα και μόνο που αναπνέουν. Κρατούν ακόμη και τα Social Media σε απόσταση και δείχνουν να «ελέγχουν» την οικειότητα που επιβάλλει η εποχή. Λάμπουν αυτόφωτα, ανεξαρτήτως επιτευγμάτων, τόσο που νιώθεις πως το σταρκουόλιτι είναι όντως ένα χάρισμα που δε συνοδεύει απαραίτητα την έκθεση στη δημοσιότητα. Είναι αυτοί που τους συναντάς μια φορά και το διηγείσαι χρόνια, εκείνοι που αναφέρεις το όνομά τους και κάπως κερδίζεις την προσοχή της παρέας. 

Η Αλίκη, ο Τόλης, ο Ανδρέας Παπανδρέου, η Μελίνα Μερκούρη, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Μάνος Χατζηδάκις πρέπει να ήταν ανάμεσα σ’ αυτούς που περιγράφω. Για τους σύγχρονους, αφήνω εσάς να τους αναγνωρίσετε. Αν δε βρείτε πάνω από έναν-δύο μην ξενερώσετε. Θα υπάρχει πάντα μια κοακόλα στη φωτογραφία να σώσει την κατάσταση…

Κουιζάρα

Και φύγαμε για Κουιζάρα.

Ποιος παρουσιαστής/στρια που παίρνει λίγο λιγότερα από 50.000€ τον μήνα δεν έχει κεράσει τους συνεργάτες του, ούτε ένα κουλούρι;

Αυτά και για σήμερα, αδέλφια μου. Κλείνω με τρελό «Νονός» σόλο απ’ τον Slash και βουτάω στο αιρ-κοντίσιον. Να έχετε το νου σας, αυτή την εβδομάδα. Έρχονται αλλαγές… 😉

Θα διαβάζετε τα Fake News του Δημήτρη Ουγγαρέζου κάθε Κυριακή στο okmag.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ