Σαν σήμερα στις 5 Δεκεμβρίου του 1934 γεννήθηκε ο Νίκος Κούρκουλος. Άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στον ελληνικό κινηματογράφο, αλλά και στο θέατρο ως θιασάρχης, αλλά και ως διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου για μια δεκαετία. Ανήμερα της επετείου των γενεθλίων του η κόρη του Εριέττα έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. «Πάντα θα σε γιορτάζουμε κι ας λείπεις 5/12», ανέφερε η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση δημοσιεύοντας μια φωτογραφία με τον Νίκο Κύρκουλο.

Ήταν πριν από περίπου έναν χρόνο τέτοια περίοδο όταν η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση μίλησε για τον πατέρα της, Νίκο Κούρκουλο και την τελευταία περίοδο της ζωής του, στην εκπομπή του Σάκη Ρουβά, Idols. «Καταλάβαινες ότι υπάρχουν εναλλαγές στον χαρακτήρα του καθώς έχανε και την υπομονή του, όσο αρρώσταινε, πιο εύκολα», εξομολογήθηκε.

«Όταν έμαθα για την ασθένεια, αυτό ήταν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ζωής μας από μικρή ηλικία. Δηλαδή πρέπει να αρρώστησε όταν εγώ ήμουν έξι χρονών. Δεν μας το είπε αμέσως αλλά το καταλαβαίνεις, όταν υπάρχει μια τέτοια αρρώστια μέσα σε ένα σπίτι δεν χρειάζεται να σου πει κανείς τίποτα. Όσο μικρός και αν είσαι, καταλαβαίνεις ότι κάτι πάει στραβά παρόλο που αυτός ήταν ένας άνθρωπος που ήταν πολύ δυνατός και δεν έδειχνε τον πόνο του. Το πήγε μέχρι τέλους πολύ γενναία».

«Είχαμε φύγει από το σπίτι για έξι μήνες και είχαμε μεταφερθεί στο Λονδίνο για να κάνει τις θεραπείες του. Οπότε εκεί μπαινοβγαίναμε στα νοσοκομεία και ήταν πλέον πολύ ξεκάθαρο ότι υπάρχει πρόβλημα» πρόσθεσε η κόρη του αείμνηστου ηθοποιού για τον πατέρα της. «Ήταν ένα κομμάτι της ζωής μας που μεγαλώσαμε έτσι. Ο ίδιος προσπαθούσε να μας προετοιμάσει για αυτό που θα συμβεί, λέγοντας μας ότι «δεν θα είμαι πάντα κοντά σας αλλά αυτά που ζούμε και λέμε τώρα θα είναι όντως μαζί σας για πάντα». Αρρώστησε τρεις φορές οπότε περάσαμε διάφορα στάδια. Σίγουρα καταλάβαινες ότι υπάρχουν εναλλαγές στον χαρακτήρα του καθώς έχανε και την υπομονή του, όσο αρρώσταινε, πιο εύκολα» είπε στην συνέχεια η Εριέττα Κούρκουλου.

Όταν ο Σάκςη Ρουβάς την ρώτησε αν θυμάται κάποιο περιστατικό εκείνη απάντησε: «Θυμάμαι, πρέπει να ήμουν 5 χρονών και μπήκα στο σαλόνι και πέταξα το μπουφάν μου κάτω. Εκείνος έβλεπε μπάλα. Γυρίζει με κοιτάει και με ρωτάει “τι είναι αυτό;”. Του λέω “ποιο μπαμπά;”. Μου λέει: “Αυτή η κίνηση . Τι ήταν; Θα το μαζέψει κάποιος που το πέταξες κάτω;”. Του λέω “συγγνώμη μπαμπά. Θα το μαζέψω”. Μου λέει: “Θα είσαι 25 χρονών και θα πετάς τα ρούχα σου; Ποιος θα τα μαζεύει;”».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ