Πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του Στάθη Ψάλτη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 21 Απριλίου του 2017 νικημένος από τον καρκίνο, έγινε η εκταφή της σορού του από το Κοιμητήριο Ζωγράφου. Όπως έγινε γνωστό χθες, ο δήμος προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους συγγενείς του αείμνηστου ηθοποιού, αλλά δεν τα κατάφερε. Ωστόσο, μέσα από την εκπομπή «Super Κατερίνα», τόσο η κόρη του, Μαρία, όσο και ο αδελφός του, Γιάννης Ρώτας έδωσαν τη δική τους απάντηση.

Όσα είπε η Μαρία Ψάλτη

«Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον, αλλά επειδή προσπαθούμε να διαχειριστούμε μια κατάσταση απερίγραπτη δεν είμαι σε θέση να πω κάτι. Ευτυχώς έχω δίπλα μου ανθρώπους που έχουμε προχωρήσει σε διαδικασίες για να είναι ο πατέρας μου, εκεί που του αξίζει. Ευχαριστώ», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μαρία Ψάλτη στην εκπομπή «Super Κατερίνα».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας με τη σειρά του ανέφερε ότι «ο δήμος δεν έχει δίκιο γιατί αν δεν βρίσκει τους συγγενείς του νεκρού θα μπορούσε να απευθυνθεί στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών ή στο Σπίτι του Ηθοποιού».

Οι δηλώσεις του Γιάννη Ρώτα

Με τη σειρά του και ο αδελφός του Στάθη Ψάλτη ανέφερε: «Δεν μας ενημέρωσε κανένας ότι θα γίνει εκταφή, Μίλησα με την ανηψιά μου και κανονίζει με την Άννα Φόνσου να τον πάνε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών σε τάφο. Η τρίτη γυναίκα του μένει στου Ζωγράφου. Δεν ξέρω αν ανημερώθηκε η Χριστίνα Ψάλτη. Η κόρη του είναι χάλια. Έχω στεναχωρηθεί και εγώ πολύ».

Μάλιστα η Μαίρη Μπάρκουλη που ήταν η πρώτη που έκανε μια ανάρτηση με την οποία ενημέρωσε τους διαδικτυακούς της φίλους για την εκταφή της σορού του Στάθη Ψάλτη αλλά και τις άκαρπες προσπάθειες του Δήμου να βρουν τους συγγενείς τους ηθοποιού μίλησε στην κάμερα της εκπομπής.

Η ίδια ανέφερε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» πως έγιναν πολλές προσπάθειες επικοινωνίας με την οικογένεια και αποκάλυψε πως η ίδια προτάθηκε να αναλάβει να μεταφερθούν τα οστά σε οστεοφυλάκιο, όπου βρίσκονται και τα οστά άλλων ηθοποιών, ανάμεσα τους και αυτά του Ανδρέα Μπάρκουλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ