Πέντε χρόνια πέρασαν από τον θάνατο του Στάθη Ψάλτη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 21 Απριλίου του 2017. Σήμερα το πρωί (17/05), έγινε η εκταφή του ηθοποιού στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Μάλιστα η Μαίρη Μπάρκουλη έκανε μια ανάρτηση με την οποία ενημέρωσε τους διαδικτυακούς της φίλους για την εκταφή του αλλά και τις άκαρπες προσπάθειες του Δήμου να βρουν τους συγγενείς τους ηθοποιού.

Συγκεκριμένα πάνω από τη φωτογραφία του ηθοποιού έγραψε: «Μόλις μίλησα με τον δήμαρχο, ο οποίος μου εξήγησε ότι ύστερα από άκαρπες προσπάθειες να βρουν τους συγγενείς του, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την εκταφή. Όλα έγιναν όπως έπρεπε και θα επικοινωνήσω με τον αντιδήμαρχο για τα οστά και τη φροντίδα τους που ζήτησα να το κάνω όπως πρέπει», έγραψε η Μαίρη Μπάρκουλη.

Ο Στάθης Ψάλτης έδωσε για μήνες μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών στον Άγιο Σάββα, δεν τα κατάφερε. Είχε διαγνωστεί με καρκίνο στον πνεύμονα, ο οποίος είχε κάνει μεταστάσεις στον εγκέφαλο και σε άλλα ζωτικά όργανα.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών, αφήνοντας παρακαταθήκη τη σπουδαία καριέρα του. Κατά τη διάρκεια της 10ετίας του ’80 πρωταγωνίστησε σε πολλές βιντεοκασέτες.

Ο Στάθης Ψάλτης γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας το 1951, όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια μέχρι την ηλικία των 11 ετών, όταν η οικογένειά του μετακόμισε στο Αιγάλεω. Σπούδασε σε δραματική σχολή και μέχρι να γίνει γνωστός ηθοποιός έκανε πολλά επαγγέλματα, μεταξύ άλλων και αυτό του ναυτικού.

Η πρώτη γυναίκα που παντρεύτηκε ο Ψάλτης στα 17 του χρόνια ήταν η Κάτια Κυβέλου με την οποία απέκτησε μια κόρη τη Μαρία. 

Έκλεισε την καριέρα του με την συμμετοχή του στην ταινία του Γιάννη Σμαραγδή «Νίκος Καζαντζάκης», όπου υποδυόταν έναν καλόγερο του όρους Σινά που βοήθησε τον Καζαντζάκη να ακολουθήσει τα βήματα του Ιησού. Η ταινία προβλήθηκε μέσα στο 2017.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ