Ο Σεπτέμβρης μπορεί να μην είναι κοντά αλλά ήδη έχουμε αρχίσει να μαθαίνουμε πληροφορίες για τον 3o κύκλο της σειράς “Αγριες Μέλισσες” και συγκεκριμένα για τον ρόλο του Δούκα Σεβαστού που θα τον δούμε εντελώς διαφορετικό. Ο πιο σκληρός άντρας του Διαφανίου, όπως είδαμε και στο φινάλε του δεύτερου κύκλου, έχει μετακομίσει με την δαιμόνια Μυρσίνη Σεβαστού στην Λάρισα αφού πια όλο το χωριό τους έχει γυρίσει την πλάτη.

Το χτύπημα που ο Δούκας δεν άντεξε και στον τρίτο κύκλο θα τον δούμε με “κομμένα τα φτερά”, στα πρώτα επεισόδια τουλάχιστον, είναι η συμπεριφορά των παιδιών του που τον θεωρούν υπεύθυνο για όλα τα δεινά της ζωής τους. Ο Κωνσταντής και ο Νικηφόρος στο πρόσωπο του πατέρα τους βλέπουν τον μεγαλύτερο εχθρό τους και αυτό ο Δούκας δεν θα τους το συγχωρέσει ποτέ.

Όλες οι προσπάθειες που θα δούμε να κάνει για επανένωση της οικογένειας του ο ισχυρός άντρας του θεσσαλικού κάμπου, θα βρίσκουν τοίχο αφού οι γιοι του φαίνονται αμετάκλητοι στην απόφαση τους να κόψουν τους δεσμούς με τους γονείς τους. Δύο είναι τα χτυπήματα που θα γονατίσουν τον Δούκα στην αρχή της νέας σεζόν:. Το πρώτο είναι η έλλειψη του εγγονού του αφού οι γονείς του δεν θέλουν να έχει καμιά επαφή με τον παππού του.

Το δεύτερο χτύπημα θα έρθει από το Παρίσι με την επιστροφή της Πηνελόπης, μονάκριβης κόρη του Δούκα και της Μυρσίνης. Η Πηνελόπη μετά από τις σπουδές της στην Νομική, επιστρέφει ως αδέκαστης Εισαγγελέας στο Διαφάνι αποφασισμένη να απονείμει δικαιοσύνη και να ξεδιαλύνει όλα τα εγκλήματα του πατέρα της -ακόμη και τον άδικο χαμό του συζύγου της, Αλέξη Γραμματικού. Έτσι, ο Δούκας που παρόλο που έχει πλουτίσει από την συνεργασία του με την Χούντα -η περίοδος στην οποία διαδραματίζεται η αρχή του τρίτου κύκλου- έρχεται αντιμέτωπος ξανά με την δικαιοσύνη και την κόρη του που θέλει να τον δει στη φυλακή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ