Μεγάλες διαστάσεις φαίνεται να πάιρνει το θέμα με την απομάκρυνση του Νίκου Πολυδερόπουλου και του Θοδωρή Κατσαφάδου από τη παράσταση «Μάρτυρας κατηγορίας» στο θέατρο Άνεσις για την επόμενη χρονιά. Όπως ανέφερε μάλιστα κλαι το ρεπορτάζ του Νίκου Γεωργιάδη στην εκπομπή «Πρωινό Σουσου», ο συμπρωταγωνιστής τους, Θανάσης Κουρλαμπάς ήταν αυτός που ζήτησε να μην είναι του χρόνου μαζί.

Ο Νίκος Πολυδερόπουλος άφησε να εννοηθεί σε συνέντευξή του ότι υπήρξε συμπρωταγωνιστής που ζήτησε να μην είναι του χρόνου στην παράσταση.

Λίγες ώρες μετά το ρεπορτάζ που ακούστηκε στην εκπομπή Πρωινό Σουσού με ονομαστική αναφορά σε ηθοποιό που φαίνεται να ζήτησε την απομάκρυνση των συναδέλφων του Θοδωρή Κατσαφάδου και Νίκου Πολυδερόπουλου στην παράσταση «Μάρτυρας κατηγορίας», ο σκηνοθέτης Νικορέστης Χανιωτάκης απάντησε με ανακοίνωση προς όλα τα ΜΜΕ.

Η απάντηση του σκηνοθέτη Νικορέστη Χανιωτάκη

«Λυπάμαι που εν μέσω πολλών σοβαρών, σκοτεινών και απάνθρωπων κοινωνικών γεγονότων -δολοφονίες, υπεύθυνοι που δεν (κατά)δικάζονται για το έγκλημα στα Τέμπη κ.α.- πρέπει να τοποθετηθώ δημόσια για κάτι που σχετίζεται με τη θεατρική μου οικογένεια. Μετά λύπης μου ενημερώθηκα για δημοσιεύματα, δηλώσεις παρουσιαστών και ρεπορτάζ δημοσιογράφων που κάνουν λόγο για απομάκρυνση κάποιων ηθοποιών από την παράσταση “Μάρτυρας Κατηγορίας” που σκηνοθετώ στο θέατρο Άνεσις.

Ο ισχυρισμός ότι εγώ κι ο παραγωγός απομακρύναμε αυτούς τους ηθοποιούς κατόπιν υπόδειξης άλλου συναδέλφου τους είναι ψευδής, ανυπόστατος και προσβλητικός προς το πρόσωπό μου. Ουδέποτε συνέβη η οποιαδήποτε υπόδειξη ή απαίτηση από συντελεστή του “Μάρτυρα Κατηγορίας” προς εμένα για να εκδιωχθεί κάποιος άλλος συντελεστής. Όσο για το τελευταίο ρεπορτάζ (11/4) του Νίκου Γεωργιάδη στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωινό ΣουΣου» στον σταθμό Open που κατονομάζει συγκεκριμένο ηθοποιό ως τον άνθρωπο που με παρότρυνε να απομακρύνω δύο άλλους ηθοποιούς, δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν ευσταθεί και ότι βασίζεται -προφανώς- σε λανθασμένες πηγές. Όλοι οι υπόλοιποι ηθοποιοί του θιάσου, έχουν αποδείξει το ήθος και την αξιοπρέπειά τους και είναι τιμή μου που συνεργάζομαι μαζί τους. Η απόφαση να μην συνεχίσει ένας ηθοποιός στην παράσταση που σκηνοθετώ την επόμενη θεατρική περίοδο (2024/25), κι ενώ δεν είχε συμφωνήσει με τον παραγωγό να επεκτείνει το συμβόλαιό του, είναι αποκλειστικά και μόνο δική μου. Οι λόγοι σχετίζονται με δικά μου καλλιτεχνικά κριτήρια, όπως και με την προσωπική μου ηθική. Και οι οκτώ ηθοποιοί του «Μάρτυρα Κατηγορίας» έχουν συνεισφέρει στην μεγάλη επιτυχία της παράστασης και τους ευχαριστώ για την προσφορά τους».

Η διάψευση από τον Θανάση Κουρλαμπά

Μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινό ΣουΣου» ο Θανάσης Κουρλαμπάς αποκάλυψε πως διαψεύδει κατηγορηματικά όσα ειπώθηκαν για το πρόσωπό του. Ωστ΄σοσ, όταν ρωτήθηκε για το πώς είναι οι σχέσεις του με τον Νίκο Πολυδερόπουλο απέφυγε να απαντήσει.

Η απάντηση του Θοδωρή Κατσαφάδου

«Το συμβόλιό μου τελειώνει την Κυριακή των ΒαΊων. Μέχρι τότε δουλεύω και έχω υποχρέωση. Από εκεί και πέρα είμαι ελεύθερος και ψάχνω για δουλειά για τον χειμώνα», ανέφερε αρχικά ο Θοδωρής Κατσαφάδος

Και συνέχισε με πικρία: «Δεν με ενδιαφέρουν αυτά τα παρασκηνιακά. Δεν είναι ωραία πράγματα αυτά. Η δουλειά μας είναι χαρά. Κανείς δεν θα μου στερεί τη χαρά και τη δουλιεά μου, γιατί έχω και μια οικογένεια».

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Πολυδερόπουλος: Ποιος ηθοποιός ζήτησε την απομάκρυνσή του από την παράσταση «Μάρτυρας κατηγορίας»;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ