Σημαντικές εξελίξεις είχε την Παρασκευή η εκπομπή «Φως στο τούνελ». Όπως όλα δείχνουν η εξιχνίαση της υπόθεσης με τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα έχει μπει στην τελική ευθεία. Ιδιαίτερη εντύπωση όμως, έκανε η εμφάνιση της ψυχολόγου, Ναταλί Βέλτση στην εκπομπή.

Στο καθιερωμένο ραντεβού του «Φως στο τούνελ», με τους τηλεθεατές την Παρασκευή, «έσπασαν» και πάλι το Twitter του οποίου το ενδιαφέρον στράφηκε κατά πολύ στην Ναταλί Βέλτση. Οι twitterάδες ξεκίνησαν να σχολιάζουν την εμφάνιση της ψυχολόγου ενώ μάλιστα την αποκάλεσαν «θηλυκό Κατερινόπουλο».

Ποια είναι όμως η ψυχολόγος που συγκέντρωσε τα καλύτερα σχόλια από τους χρήστες για τις απόψεις της στο «Φως στο τούνελ»;

Η Ναταλί Bέλτση, σπούδασε ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το χρονικό διάστημα 2003-2007 και στη  συνέχεια ακολούθησε ένα πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην εταιρία Alzheimer, από όπου και απέκτησε, δίπλωμα εξειδίκευσης στην άνοια και την τρίτη ηλικία. 

Το 2008 και ύστερα από γραπτές εξετάσεις, έγινε δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης στο πρόγραμμα Γνωστικής Ψυχολογίας και Νευροψυχολογίας από όπου και απέκτησε την ειδικότητα της Νευροψυχολόγου. 

Στα πλαίσια του μεταπτυχιακού προγράμματος εκπόνησε την μεταπτυχιακή της ερευνητική εργασία η οποία είχε θέμα “Η προσοχή και η σχέση της με την αναγνώριση των συναισθημάτων μέσω των εκφράσεων του προσώπου“. Επίσης, το ίδιο έτος ξεκίνησε ένα τριετές πρόγραμμα μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στη Γνωστική – Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, (Greek Association of Cognitive and Behavioural Psychotherapies) το οποίο περιλαμβάνει θεωρητική και κλινική εκπαίδευση καθώς και ανάληψη περιστατικών υπό εποπτεία.

Το 2019 εκπαιδεύτηκε στην Θεραπεία Σχημάτων στην Αμερική στο Cognitive Therapy Center of New Jersey and the New Jersey Institute for Schema Therapy δίπλα στον Jefrey Joung, ιδρυτή της θεραπείας σχημάτων και την Wendy Behary από όπου και έλαβε το Advanced Training Certification στην θεραπεία σχημάτων.

Είναι μέλος του International society of schema therapy-ISST. Έχει κάνει την πρακτική της άσκηση στη νευρολογική κλινική του νοσοκομείου Α.Χ.Ε.Π.Α, ως Ψυχολόγος καθώς και στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου ως Νευροψυχολόγος.

Εθελοντικά, προσέφερε τις υπηρεσίες της επί τρία συναπτά έτη στο Μ.Κ.Ο “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, και συγκεκριμένα στην Παιδογκολογική Κλινική του Νοσοκομείου Α.ΧΕ.Π.Α. Από τον Νοέμβριο το 2010 ξεκίνησε να δουλεύει ιδιωτικά στο γραφείο της στη Θεσσαλονίκη ενώ 3 χρόνια αργότερα ξεκίνησε να δουλεύει στην Αθήνα στην οδό Λεωφόρος Κηφισίας 5. Τέλος, είναι νόμιμη ψυχολόγος ψυχοθεραπεύτρια στην Αθήνα με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Επίσης, το ίδιο έτος ξεκίνησε ένα τριετές πρόγραμμα μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στη γνωστική – συμπεριφορική ψυχοθεραπεία, (Greek Association of Cognitive and Behavioural Psychotherapies, το οποίο περιλαμβανει θεωρητική και κλινική εκπαίδευση καθώς και ανάληψη περιστατικών υπό εποπτεία. Έχει κάνει την πρακτική της άσκηση στη νευρολογική κλινική του νοσοκομείου Α.Χ.Ε.Π.Α, ως ψυχολόγος καθώς και στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου ως νευροψυχολόγος

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Αlzheimer, καθώς και της Ελληνικής Εταιρίας Γνωσιακής, Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας Εθελοντικά, προσέφερε τις υπηρεσίες της επί τρία συναπτά έτη στο Μ.Κ.Ο “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, και συγκεκριμένα στην Παιδογκολογική Κλινική του Νοσοκομείου Α.ΧΕ.Π.Α.

Δείτε μερικά από τα Tweets που συγκεντρώσαμε για την εμφάνισή της στο «Φως στο τούνελ»:

Να υπενθυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια της εκπομπής η Αγγελική Νικολούλη δέχθηκε τηλεφωνήματα. Σε μία στιγμή είχε ένα ιδιαίτερο τηλεφώνημα χωρίς να αποκαλύψει περισσότερα. Το σίγουρο είναι πως αυτό που άκουσε από την άλλη πλευρά της γραμμής της προκάλεσε θυμό.

Πέταξε εκνευρισμένη το κινητό της, ήπιε νερό και με φανερή σύγχυση τόνισε «Έχουμε τρία παιδιά νεκρά και μιλάμε για γαλόνια; Είναι σαν να μιλάει κάποιο από τα παιδιά από τον τάφο του!».

Μετά την προβολή ενός βίντεο, η δημοσιογράφος έκανε επιτέλους τη μεγάλη αποκάλυψη αφού επανέλαβε ότι ένα παιδί μιλάει από τον τάφο του. Όπως είπε: «Ήταν δύσκολο, είχαν εκτιμηθεί λάθος κάποια πράγματα. Φαίνεται ότι έχουν πέσει πάνω όλοι και είναι θέμα τιμής. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι κάποιο από τα τρία παιδιά είναι σαν να μιλάει μέσα από τον τάφο του. Που σημαίνει ότι υπάρχει ένα σημαντικό εύρημα που σαφώς αξιολογείται».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ