Μετά τον σάλο που προκάλεσε το δημοσίευμα για τη βαθμολόγηση της κυπριακής συμμετοχής από την ΕΡΤ, έρχεται μια ακόμη αποκάλυψη να ταράξει τα νερά. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό η ΕΡΤ ήταν αυτή που «μπλόκαρε» το ΡΙΚ και τον νικητή του Fame Story με παρουσιαστή τον Νίκο Κοκλώνη, από τη Eurovision.

Όπως ανέφερε ο Γιάννης Πουλόπουλος, το ΡΙΚ είχε αποφασίσει από το περασμένο καλοκαίρι ο εκπρόσωπος της Κύπρου στη Eurovision του 2024 να προκύψει μέσα από ένα talent show και συγκεκριμένα το Fame Story. Αυτό είχε ανακοινωθεί, μάλιστα, και από τον Νίκο Κοκλώνη πριν από την έναρξη του Fame Story στο Star.

Στις 31 Ιουλίου, μάλιστα, με επίσημο έγγραφό του το ΡΙΚ ενημερώνει τη EBU πως επιθυμεί εκπρόσωπος της Κύπρου στον διαγωνισμό τραγουδιού να είναι ο νικητής ενός talent show που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα, αλλά θα γίνεται και απευθείας μετάδοσή του στην Κύπρο. Η EBU το αποδέχεται, ωστόσο, τον Αύγουστο έγινε καταγγελία της ΕΡΤ αναφέροντας πως δεν μπορούν να επιλέξουν τον εκπρόσωπο μιας χώρας, οι κάτοικοι μιας άλλης.

Το ΡΙΚ υποχώρησε και πριν από την έναρξη του Fame Story ανακοίνωσε τον καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής, αυτή η επιθετική στάση της ΕΡΤ οφείλεται στην ενόχληση μετά τη νίκη της Ελένης Φουρέιρα στον διαγωνισμό και τη δεύτερη θέση που έφερε το Fuego για την Κύπρο. Η αγαπημένη ερμηνεύτρια, όπως αποκάλυψε ο Γιάννης Πουλόπουλος είχε χτυπήσει δυο φορές την πόρτα της Ερτ ζητώντας με την ομάδα της να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και της το είχαν αρνηθεί. Ωστόσο, κατάφερε να λάμψει στη Eurovision, εκπροσωπώντας την Κύπρο.

Η ανάρτηση του Νίκου Κοκλώνη

Λίγο μετά την αποκάλυψη της εκπομπής και έχοντας σιωπήσει όλο αυτό το διάστημα ο Νίκος Κοκλώνης έκανε μια ανάρτηση στο Instagram Story του αναφέροντας.

«Για την ιστορία η ΕΡΤ “μπλόκαρε” ξανά το Ρικ και τον νικητή του Fame Story από τη Eurovision. Το ένα λάθος μετά το άλλο…», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης:

Eurovision: Η απάντηση του Κωνσταντίνου Ζούλα μετά το δημοσίευμα για το πώς θα βαθμολογήσει η ΕΡΤ την Κύπρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ