Σάλος έχει δημιουργηθεί μετά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα Νέα» που έγραφε μια ατάκα που φέρεται ότι είπε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας στον πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρέσβης της Κύπρου, Σταύρος Αυγουστίδης, με επίσημο έγγραφό του, ενημέρωσε τους Κύπριους πολιτειακούς άρχοντες ότι επισκέφτηκε το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ την 21η Φεβρουαρίου και συνάντησε τον κ. Ζούλα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Ζούλας φέρεται να είπε στον πρεσβευτή ότι «όσον αφορά τη φετινή συμμετοχή της Κύπρου, η ΕΡΤ δεν θα δώσει υψηλή βαθμολογία στην κυπριακή αποστολή.

Σήμερα, Κυριακή 14/4 ο κ. Ζούλας έδωσε τη δική του απάντηση για το συγκεκριμένο δημοσίευμα λέγοντας:

«Η Διοίκηση της ΕΡΤ δεν είχε ούτε και της επιτρέπεται προφανώς να έχει την παραμικρή εμπλοκή στις αξιολογήσεις της ανεξάρτητης επιτροπής που προτείνεται κάθε χρόνο από την Διεύθυνση Επικοινωνίας της ΕΡΤ για τον διαγωνισμό της Eurovision. Ως εκ τούτου ουδεμία εμπλοκή είχε τόσο στην πρώτη θέση που πήρε η Κύπρος από την ανεξάρτητη επιτροπή της ΕΡΤ το 2021, όσο και για την περσινή αξιολόγηση της κυπριακής συμμετοχής ως 7ης καλύτερης ανάμεσα σε 26 χώρες.

Αυτό εξήγησα στον πρέσβη της Κύπρου στην προ τριμήνου συνάντηση μας, -εννοείται στο περιθώριο των πολύ σοβαρότερων θεμάτων που συζητήσαμε- αναφέροντάς του ότι σε όσους εμπλέκονται στην ΕΡΤ με την Eurovision προκάλεσε έκπληξη η απόφαση του ΡΙΚ να εκπροσωπήσει φέτος την Κύπρο ένα από τα τραγούδια που απέρριψε πέρσι η ΕΡΤ.

Kαι στο πλαίσιο αυτό ευχήθηκα η κρίση της φετινής ανεξάρτητης επιτροπής που θα ορίσει η ΕΡΤ να μην είναι ίδια με της αντίστοιχης που απέρριψε το εν λόγω τραγούδι, χωρίς εννοείται να μπορεί κανείς -πόσω μάλλον εγώ προσωπικά- να επηρεάσει την κρίση της. Κατά τα λοιπά και δηλώνοντας την μεγάλη μου έκπληξη για το γεγονός ότι ο διαγωνισμός της Eurovision αποτέλεσε αντικείμενο διπλωματικής ενημέρωσης, και μάλιστα σε μια εποχή που η ΕΡΤ και το ΡΙΚ έχουν άριστη συνεργασία, εύχομαι καλή επιτυχία τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης: Μαρίνα Σάττι: Το τσιφτετέλι στην unplugged εκδοχή για το «Ζάρι» τρέλανε τους φανς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ