Η Δανάη Λουκάκη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4» και μίλησε για τη νέα σειρά που συμμετέχει αλλά και σε μια προσωπική ιστορία που την στιγμάτισε.

Για τον τηλεοπτικό της ρόλο στην «Ηλέκτρα» στην ΕΡΤ ανέφερε ότι: «Είναι μια αισθηματική ιστορία μέσα στη δικτατορία. Είναι η “Ηλέκτρα” που είναι καταπιεσμένη και εμφανίζεται ο δάσκαλος που της ταράζει τη ζωή. Κουβαλάει ένα τεράστιο βάρος που αποκαλύπτεται από το πρώτο επεισόδιο. Θα δούμε πού θα βγάλει όλη αυτή η ιστορία. Ο ρόλος του Νικόλα είναι διαβολικός. Εγώ έχω ένα γούρι για τις πρεμιέρες. Όλες τις πρεμιέρες τις βλέπω στο σπίτι του Σωτήρη Κοντιζά. Από τον Αστέρα Ραχούλας τις βλέπουμε στο σπίτι του Σωτήρη. Είναι το σπίτι αυτό γουρλίδικο. Έχουμε δει εκεί τα πάντα!

Για το «Ναυάγιο»

«Το “ναυάγιο” το κάνει ο κ. Καραγιάννης και σκεφτόμουν τι θα είχε γίνει αν μου πρότειναν να είμαι σε αυτή τη σειρά. Του είπα ότι δεν μπορώ να το δω γιατί είχα χάσει τον παππού μου στο ναυάγιο της Φαλκονέρας. Είναι από τους αγνοούμενους που δεν βρέθηκε ποτέ η σωρός του. Είναι ο μπαμπάς της γιαγιάς μου. Και ο προπάππους μου πνίγηκε 52 ετών! Η μαμά μου είχε γεννηθεί τον Μάιο του ’66 και ανέβαινε για να δει τη μητέρα μου. Ανέβαινε να κάνει και ψώνια για το μαγαζί.

Και 8 Δεκεμβρίου του ’66 έγινε αυτό το ναυάγιο. Μετά καταστράφηκαν όλες αυτές οι οικογένειες. Μου έλεγε η γιαγιά μου ότι κάθε χρόνο γίνεται μνημόσυνο στα Χανιά. Μέσα σε τρία χρόνια η Κρήτη έζησε δύο τραγωδίες. Κάθε 8 Δεκέμβρη γίνονται μνημόσυνα από το ’66 μέχρι τώρα. Θυμόταν τις μητέρες των θυμάτων. Πήγε πέρυσι και οι περισσότεροι έχουν φύγει. Είναι μια σύγχρονη τραγωδία. Είναι τρομερή ιστορία και ξέρω την ιστορία της οικογένειάς μου. Δεν γνωρίζουν ακριβώς τον αριθμό των θυμάτων γιατί δεν καταγράφονταν ονομαστικά τα εισιτήρια».

Διαβάστε επίσης: Γιάννης Στάνκογλου: «Ο ρόλος μου στο “Ναυάγιο” είναι ανατρεπτικός και οι πράξεις του είναι διφορούμενες»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ