Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα της σεζόν. Η επιστροφή του με τη σειρά Maestro που ξεκίνησε στο Mega και πλέον έχει μπει σε τροχιά ταξιδιού σε όλο τον κόσμο μέσω της πλατφόρμας του Netflix. Αυτή την περίοδο ο ηθοποιός και σεναριογράφος βρίσκεται σε διαδικασία γραψίματος των 4 πρώτων επεισοδίων του δεύτερου κύκλου του Maestro. Μίλησε στην εκπομπή «Στο Κέντρο» για τον μέχρι τώρα προγραμματισμό γύρω από τα γυρίσματα της σειράς. Ανάμεσα σε άλλα ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης έκανε και αποκαλύψεις για το φινάλε του Maestro.

«Το τέλος του δεύτερου κύκλου για το Maestro, το έχω στο μυαλό μου. Δεν το έχω γράψει. Προς το παρόν γράφω την πρώτη τετράδα επεισοδίων, όπου σε δύο μήνες θα ξεκινήσουμε τα γυρίσματα για τα πρώτα τέσσερα επεισόδια του δεύτερου κύκλου. Έχω άγχος για το παγκόσμιο κομμάτι. Στην Ελλάδα πήγε πολύ καλά. Τον Μάρτιο θα ξεκινήσει. Στις 17 Μαρτίου, το Maestro θα παίξει σε όλες τις χώρες του κόσμου».

Όσο για τα γυρίσματα για τον δεύτερο κύκλο, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης δήλωσε: «Θα ξεκινήσουμε γυρίσματα τον Απρίλιο. Θα σταματήσουμε για ένα διάστημα το καλοκαίρι και θα συνεχίσουμε έπειτα να τελειώσουμε τα 8 επεισόδια. Θα τα γυρίσουμε σε δύο φουρνιές 4 και 4. Από την ώρα που τελειώσαμε τα γυρίσματα τον Φεβρουάριο πέρυσι μέχρι την ώρα που ξεκίνησα να γράφω ήταν τόσα πολλά αυτά που έπρεπε να γίνουν τα οποία δεν μου άφηναν τον χρόνο να καθίσω να γράψω».

Οι κριτικές

«Παλιότερα διάβαζα πιο συχνά κριτικές. Η πρώτη αντίδραση είναι σαν ένα παιδί. Όταν σου λένε κάτι καλό χαίρεσαι, όταν σου λένε κάτι κακό για κάτι που αγαπάς πάρα πολύ θυμώνεις. Μετά μπορεί να περάσει καιρός και να συνειδητοποιήσεις ότι μπορεί και να υπήρχε ένα δίκιο. Είμαι ένας άνθρωπος, ο οποίος εκτίθεται όλα αυτά τα χρόνια τόσο πολύ σε τέτοια διάρκεια, όπου πάντα μοιραία θα υπήρχε κριτική – και καλή και κακή. Άλλες φορές μου άρεσε, άλλες δεν μου άρεσε. Θα έπρεπε να με ρωτάς σε διαφορετικές δεκαετίες. Τώρα είμαι σε μια πολύ πιο σίγουρη φάση για το τι είναι αυτό που θέλω να πω, πώς θέλω να το πω και πώς θα το πω».

Το φινάλε του Maestro

Όταν ρωτήθηκε για το φινάλε του Maestro που ακόμα δεν έχει γράψει και αν θα δικαιωθούν οι χαρακτήρες του, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης απάντησε: «Σε όλες μου τις δουλειές, ο χαρακτήρας μου υπάρχει και πάντα τείνω προς την ισορροπία σαν άνθρωπος. Θέλω να πιστεύω ότι, όσο ρομαντικό και αν ακούγεται, με έναν τρόπο νομοτελειακά το καλό κερδίζει, μπορεί να αργεί αλλά κερδίζει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ