Δούκας Σεβαστός, Μελέτης Ζωιτός και Κωνσταντής Σεβαστός. Τρεις πρωταγωνιστές που από την αρχή της σειράς «Άγριες Μέλισσες» μονοπωλούν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών με τα εγκλήματά τους. Είναι ο φόβος και ο τρόμος στο μικρό θεσσαλικό χωριό και τα εγκλήματα, στην αρχή της σειράς, ήταν μέρος της καθημερινότητας τους.

Οι σεναριογράφοι και ο σκηνοθέτης της σειράς «Άγριες Μέλισσες», στη μετάβαση από τον έναν κύκλο επεισοδιών στον άλλον, μεταμόρφωσαν αυτούς τους τρεις άντρες από θύτες και αδίστακτους ανθρώπους σε θύματα. Συχνά τους βλέπουμε να είναι έρμαια της μοίρας σαν να πρέπει να τιμωρηθούν για τα κρίματα τους και να πάρουν το μάθημά τους.

Φτάνοντας προς το φινάλε της σειράς, θα δούμε τους τρεις πρωταγωνιστές να έχουν αλλάξει την κοσμοθεωρία τους και από σκληροί και ατρόμητοι, ακόμη και μπροστά στον Θεό, να ζητούν την ελεημοσύνη και την ευσπλαχνία Του.

Ο Δούκας, στον τρίτο κύκλο των επεισοδιών, βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Βασανίζεται από τύψεις μετά την τραγική αποκάλυψη για την άδικη συμπεριφορά του σε βάρος των αδερφών του, που για τον θάνατο τους θεωρεί τον εαυτό του υπαίτιο. Ο Δούκας μαλακώνει και προσπαθεί να κερδίσει ό,τι μπορεί, όχι υλικά αλλά σε ανθρώπους και αισθήματα.

Ο πιο μεγάλος του εχθρός γίνεται η Μυρσίνη που την θεωρεί την αιτία του κακού της ζωής του. Ο Δούκας ζητά από τα παιδιά του να τον συγχωρέσουν και βάζει στόχο ζωής να κερδίσει την αγάπη του ανιψιού του, του Λάμπρου. Θεωρεί πως έτσι θα εξιλεωθεί για τις αδικίες εις βάρος του αδερφού του. Ο Δούκας θέλει μόνο να τον αγαπούν.

Ο αδίστακτος Μελέτης μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον χωρίς αγάπη και είχε βάλει στόχο ζωής να είναι αρεστός στον Δούκα. Άβουλα, στον πρώτο κύκλο εκτελούσε κάθε έγκλημα χωρίς τύψεις. Για χάρη του Δούκα διέπραξε τα μεγαλύτερα εγκλήματα εις βάρος ανθρώπων που δεν είχε λόγο να βλάψει.

Ο Μελέτης θα αγαπά την Πηνελόπη μέχρι το τέλος της ζωής του. Ακόμη και όταν εκείνη θα ζητήσει την καταδίκη του για τον θάνατο του Αλέξη Γραμματικού εκείνος θα περιμένει καρτερικά το χτύπημα της μοίρας αφού δεν είχε άλλον άνθρωπο να εκφράσει τα συναισθήματά του.

Μόνο η Ανετ ήταν εκείνη που του έμαθε να ακούει την καρδιά του. Μέχρι το τέλος του τρίτου κύκλου θα δούμε έναν άλλο Μελέτη: ευαίσθητο, που ζητά την δικαίωση και είναι έτοιμος να πληρώσει για τα λάθη του. Ο Μελέτης γίνεται τρυφερός αφήνεται στα συναισθήματα του και καρτερικά ζητά την θεία τιμωρία.

Ο γοητευτικός Κωνσταντής, με την τρυφερή καρδιά που ποτέ δεν συμφωνούσε με τα εγκλήματα του πατέρα του και του Μελέτη, ήταν πάντα θύμα του γυναικείου φύλου. Ακόμη και όταν έδειχνε πως δεν τις υπολόγιζε, εκείνες πάντα έκαναν κουμάντο στην καρδιά και στο μυαλό του.

Ο ευαίσθητος Κωνσταντής, που στο πρόσωπο της Δρόσως βρήκε την αγάπη, από εκεί που ήταν ο «άσωτος υιός» της οικογένειας των Σεβαστών θα γίνει ο κρίκος που θα τους ενώσει. Ο Κωνσταντής είναι εκείνος που θα ενώσει την οικογένεια και θα προστατεύσει τον ανιψιό του, Σέργιο όταν η ζωή θα του δείξει το πιο σκληρό πρόσωπο. Ο Κωνσταντής γίνεται ασπίδα για όλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ