Η συγκλονιστική μίνι σειρά της ΕΡΤ1 «Αγάπη Παράνομη» ρίχνει αυλαία το Σάββατο 29 Ιανουαρίου με ένα διπλό επεισόδιο που αναμένεται να καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τέσσερα πρώτα επεισόδια η σειρά σημείωσε διψήφια ποσοστά στους πίνακες τηλεθέασης. Ποσοστά σημαντικά για την κρατική τηλεόραση σε μια ζώνη δύσκολη απέναντι από τον ανταγωνισμό.

Το ομότιτλο διήγημα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη αγκαλιάστηκε από το τηλεοπτικό κοινό με τις μοναδικές ερμηνείες των ηθοποιών να γίνονται πρώτα trend στο Twitter.  To okmag εξασφάλισε και σας παρουσιάζει λεπτομέρειες για το πως θα εξελιχθεί η ζωή των πρωταγωνιστών μέχρι το τραγικό φινάλε που ο Θεριανός θα έρθει αντιμέτωπος με την Θεία Δίκη.

Στο 5o επεισόδιο της σειράς «Αγάπη Παράνομη» με τίτλο «Ο κλήρος», ο Γιώργης κληρώνεται και υποχρεώνεται να φύγει για τον στρατό. Για να αποσοβηθούν τα σχόλια από το χωριό, η Διαμάντω συνάπτει μια άτυπη συμφωνία με τη Χρυσαυγή, ώστε να μπορέσει να επιστρέψει ξανά στη στέγη των πεθερικών της. Έτσι, η Χρυσαυγή όταν επιστρέφει στο σπίτι, για να μην προκαλεί τον Θεριανό με την παρουσία της, κάνει τα πάντα για να εξαφανίσει την ομορφιά της. Ντύνεται με σκούρα, γεροντίστικα ρούχα, κυκλοφορεί βρόμικη και ατημέλητη. Ωστόσο, τελικά δεν καταφέρνει τον σκοπό της. Το μοιραίο δεν αποφεύγεται και η δύστυχη κοπέλα γίνεται θύμα βιασμού από τον πεθερό της. 

Στο τελευταίο επεισόδιο και στο φινάλε της σειράς που έχει τίτλο «Η κάθαρση». Η Χρυσαυγή, απελπισμένη πλέον από τα συναισθήματά της, μετά το σοκ του βιασμού, αφήνεται στο έλεος των ορμών του πεθερού της, από τον οποίο μένει έγκυος. Όταν διαπιστώνει την εγκυμοσύνη της, πάει να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, αλλά την τελευταία στιγμή κάτι τελευταίο την κρατάει στη ζωή: μια ανάμνηση του Γιωργή. Ωστόσο, περιφέρεται πια σαν μια ζωντανή νεκρή. 

Η Διαμάντω μαθαίνει το ανατριχιαστικό μυστικό και επιτίθεται στη νύφη της, για να τη σκοτώσει. Αμέσως, όμως, αντιλαμβάνεται ότι για το καλό του γιου της, ο οποίος  θα επιστρέψει από τον στρατό με άδεια για το Πάσχα, πρέπει να συγκρατηθεί. Ο Γιώργης έρχεται και ξαναφεύγει χωρίς να μάθει την αλήθεια. Η Χρυσαυγή, με τη βοήθεια της Διαμάντως -η οποία εντέλει τη συμπονά-,  γεννάει κρυφά ένα αγοράκι και η ίδια πεθαίνει από εκλαμψία. Ο Θεριανός απομένει ολομόναχος και εξόριστος από την κοινωνία και την οικογένειά του. Το νεογέννητο αγόρι, καρπός του εγκληματικού πάθους με τη νύφη του, πεθαίνει κι εκείνο στην αγκαλιά του. Ό,τι άγγιξε η αρρώστια του Θεριανού πέθανε πριν καλά-καλά να ανθίσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ