Ο Γιώργος Θεοφάνους συμπράττει αντικριστά με 4 μεγάλους δημιουργούς, τον Γιώργο Κατσαρό, τον Θανάση Πολυκανδριώτη, τον Κώστα Χατζή και τον Στέφανο Κορκολή. Δεξιοτέχνες ο καθένας σε ένα διαφορετικό μουσικό όργανο, σαξόφωνο, μπουζούκι, κιθάρα και πιάνο, οι συνθέτες που θα βρεθούν μαζί του στις παραστάσεις στο Παλλάς μέχρι και τον Ιούλιο θα μας ταξιδέψουν μέσα από τα τραγούδια τους σε εποχές, στιγμές και συναισθήματα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για τις επικείμενες μουσικές παραστάσεις, ο Γιώργος Θεοφάνους δεν έκρυψε τη συγκίνησή του μιλώντας για όσα τον συνδέουν με τους δημιουργούς που θα παίξουν μαζί «Αντικριστά», αλλά και μια ιστορία με τον Στέφανο Κορκολή και το τραγούδι «Ο δικός μου ο δρόμος» που του αποκάλυψε για πρώτη φορά.

Το okmag μίλησε με τον Γιώργο Θεοφάνους για όσα θα δούμε στη σκηνή και τη σημασία αυτών των μουσικών συναντήσεων.

Αντιλαμβάνομαι πως αυτή η σύμπραξη είναι κάτι παραπάνω από μια συνεργασία με κορυφαίους δημιουργούς για εσάς, είναι ο τρόπος να τιμήσετε ανθρώπους που ήρθαν στην πορεία σας.

Ο καθένας είναι ξεχωριστά μέσα στην καρδιά μου με διαφορετικό τρόπο. Είναι συνδεδεμένοι με τη ζωή μου ούτως ή άλλως αυτοί οι άνθρωποι και με τα τραγούδια τους και των παλαιοτέρων και των νεότερων, αντικριστά με τα δικά μου, τολμώ να πω ότι είναι σαν αδελφάκια τώρα. Δεν έχει να κάνει με το πού δανειζόμαστε ύφος και μουσική, έχει να κάνει με τον σεβασμό του ενός τραγουδιού προς το άλλο. Νομίζω ότι θα είναι μοναδικές στιγμές και πολύ ξεχωριστές. Μακάρι κάποιος να μπορούσε να τις δει όλες γιατί αλλιώς είναι αντικριστά με τον Στέφανο Κορκολή σε δύο πιάνα, ή με τον Κώστα Χατζή κιθάρα και πιάνο, ή με τον Πολυκανδριώτη με το μπουζούκι, ή με τον Κατσαρό με το σαξόφωνο. Και όχι μόνο δύο όργανα, ορχηστράρα μεγάλη, σπουδαίοι ερμηνευτές και κυρίως τραγούδια, ελληνικά τραγούδια. Πόσο μας λείπει αυτό.

Ο Γιώργος Κατσαρός, ο Γιώργος Θεοφάνους και ο Θανάσης Πολυκανδριώτης.

Αναφερθήκατε και στις όμορφες φωνές που θα βρεθούν μαζί σας, θα μας πείτε δύο λόγια για εκείνους;

Συνεργάτες δικοί μου και των καλεσμένων μου που θα είναι εδώ. Αποφασίσαμε να βάλουμε υπερταλαντούχους τραγουδιστές και τραγουδίστριες της γενιάς μας. Ξεκινώντας από τη Σοφία Μανουσάκη, τον Άκη Δείξιμο, την Όλγα Βενετσιάνου, τον Νίκο Παπουτσή, τη Χριστίνα Ράλλη, αλλά και άλλους που έρχονται μαζί με τους συνθέτες και συνεργάζονται χρόνια μαζί τους, όπως και ο Προκόπης, τους θυμάμαι έναν έναν και θα νιώθω άσχημα που δεν έχω τη λίστα μπροστά μου. Αλλά ο καθένας επειδή συνεργάζεται με τον συνθέτη, ξέρει πάρα πολύ καλά το ύφος. Όπως η Δανιέλα που είναι και κόρη του Κώστα Χατζή πώς ξέρει να ερμηνεύσει τα δικά του, αλλά και όχι μόνο. Της έχουμε γράψει και ένα τραγούδι μαζί που θα πει εδώ για πρώτη φορά και θα είναι πολύ όμορφο.

Η Δανιέλα Χατζή, ο Κώστας Χατζής, η Σοφία Μανουσάκη και ο Στέφανος Κορκολής.

Με αφορμή τη μικρή ιστορία που είπατε για τον Στέφανο Κορκολή και το τραγούδι «Ο δικός μου ο δρόμος» ποιο τραγούδι σας εκφράζει από τον κάθε δημιουργό που θα συνεργαστείτε, ή θα θέλατε να είχατε γράψει εσείς;

Ζηλεύω πολλά τους τραγούδια. Ούτως ή άλλως το «Αντικριστά» αυτό θα είναι. Ένα παιχνίδι πάνω στη σκηνή. Προχθές μιλούσαμε με τον Στέφανο στην πρόβα και γυρνάω και του λέω «Τι τυχερός είσαι που δούλεψες με τον Μητροπάνο και είπε το “Σβήσε το φεγγάρι”» και μου λέει «Ναι, ενώ εσύ με τον Τερζή και τον Τερζή και τον “Παλιόκαιρο”. «Σταμάτα» του λέω «είχες τη Γαλάνη και έκανε το “Δεν είσαι εδώ”», «Κι εσύ είχες τη Χαρούλα και έκανε το “Κύμα”», μου λέει. Του λέω δεν το κάνουμε πάνω στη σκηνή αυτό; Να είναι αληθινό. Άμα μας βγει αληθινά θα το κάνουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε και κάτι ψεύτικο στη σκηνή ούτως ή άλλως.

Διαβάστε επίσης:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ