Για πέμπτη χρονιά η Τίνα Μεσσαροπούλου βρίσκεται στην παρέα του Happy Day και μας λέει την πρώτη «καλημέρα» από τον Alpha μαζί με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή, τον Δημήτρη Παπανώτα και τον Κώστα Φραγκολιά. Η γνωστή τηλεκριτικός που δεν μασά τα λόγια της, σχολιάζει στο okmag τις τηλεοπτικές επιστροφές, μιλά για τη φετινή «ανταγωνιστική» τηλεοπτική σεζόν και απεύχεται το «τσεκούρι» που θα φέρει αναπόφευκτα αυτός ο ανταγωνισμός σε κάποια προγράμματα.

Χειμαρρώδης και ετοιμόλογη η Τίνα Μεσσαροπούλου αποκαλύπτει πως στα 20 χρόνια της πορείας της στον χώρο σίγουρα έχει αδικήσει, αλλά και έχει ευνοήσει τηλεοπτικά πρόσωπα και προϊόντα..

Ακόμη, η Τίνα Μεσσαροπούλου εκτός από την παρέα του Happy Day και το site της που «τρέχει», ετοιμάζεται και για την επιστροφή της στο ραδιόφωνο και ανυπομονεί.

Η φετινή τηλεοπτική σεζόν και οι επιστροφές

Πώς βλέπεις τη φετινή τηλεοπτική χρονιά;

Φέτος είναι η δυσκολότερη τηλεοπτική χρονιά. Η πιο ανταγωνιστική. Είναι επτά κανάλια στον αέρα με πλήρες πρόγραμμα σε όλες ζώνες που δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Πρόσωπα γύρισαν στην τηλεόραση μετά από χρόνια. Είναι μια χρονιά που έχουμε να δούμε πολλά.

Πώς βλέπεις τις τηλεοπτικές επιστροφές της Ελένης Μενεγάκη, της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου και της Μαρίας Ηλιάκη;

Υπάρχουν επιστροφές, όπως της Ελένης Μενεγάκη που έλειψε έναν χρόνο. Εγώ το ήξερα ότι θα γυρίσει, δεν θα μπορούσε να κρατήσει για πολύ το να μείνει εκτός. Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου λίγο πολύ είναι μέσα – έξω, είτε με τη συμμετοχή σε κάποιο ριάλιτι, είτε σε κάποια εκπομπή, βρίσκεται στο γύρω γύρω έτσι κι αλλιώς. Η Μαρία Ηλιάκη ήταν ένα πρόσωπο που δεν περιμέναμε να δούμε, διότι είναι και μετά τη γέννηση του παιδιού της. Σηματοδοτείται από μια αλλαγή στην προσωπική της ζωή, γιατί ήταν μια πρόταση που απ’ ότι φαίνεται θα οδηγήσει στην επιστροφή ή τη μερική επιστροφή της στην Ελλάδα. Θα το δούμε.

Είναι γενικότερα όλο το περιβάλλον τόσο φορτωμένο από εκπομπές. Εγώ η ίδια δυσκολεύομαι να δω πού παίζεται τι και ποιος παρουσιαστής είναι σε ποιο κανάλι. Φανταστείτε τι ζότι τραβά ο κόσμος.

Η κριτική και το φορτωμένο πρόγραμμα των καναλιών

Γενικά είσαι ένας άνθρωπος που ασκεί κριτική, έχει υπάρξει κάποα στιγμή που ένιωσες ότι αδικείς κάποιον;

Η δουλειά μου είναι να ασκώ κριτική. Δεν κάνω πελατειακές σχέσεις, ούτε στη δουλειά μου, ούε και στη ζωή μου. Δεν ξυπνάω ένα πρωί και λέω “α, ποιος είναι στη λίστα σήμερα; Ποιον θέλω να φάω; Σε ποιον θέλω να κόψω την εκπομπή”. Σίγουρα στα 20 χρόνια που κάνω αυτήν τη δουλειά και θα έχω αδικήσει και θα έχω ευνοήσει και θα έχω χαντακώσει ενδεχομένως. Όλα θα έχουν συμβεί. Το σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν έχει γίνει εσκεμμένα. Και το έχω αποδείξει πολλές φορές. Εκεί που μια εκπομπή ή έναν παρουσιαστή τη μια σεζόν μπορεί να τον έχω χαντακώσει και να του έχω κάνει αρνητική κριτική, την άλλη σεζόν αν έχει κάνει κάτι καταπληκτικό, τον έχω αποθεώσει. Εγώ κριτικάρω αυτό που βλέπω. Τίποτα δεν γίνεται επίτηδες.

Πώς βλέπει η Τίνα Μεσσαροπούλου τη νέα τηλεοπτική σεζόν;

Εσύ τι βλέπεις για τη φετινή τηλεοπτική σεζόν;

Βλέπω μια τάση του κόσμου προς τη μυθοπλασία. βλέπω ότι ο κόσμος αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε ένα διαρκές ψάξιμο, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί το παζλ. Στην prime time βλέπω ένα Top Chef να μην πηγαίνει καλά και έναν ANT1 να δυσκολεύεται. έναν ΣΚΑΊ που επίσης δυσκολεύεται. Μια άνοδο του Alpha γιατί φέτος έχουν γίνει σημαντικά πράγματα.

Το Open είναι σε μια κατάσταση αναμονής και έχασε πολλές ζώνες και λοξοκοιτά το παρόν, αλλά έχει το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον γιατί τώρα δεν προλαβαίνει να κάνει πολλά. Βλέπω επίσης μια ΕΡΤ που έχει επενδύσει στη μυθοπλασία κι αυτό είναι παρήγορο και ελπιδοφόρο. Βλέπω ένα Mega που μπήκε δυναμικά και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Αλλά κοιτώντας και το μέλλον, αν και το απεύχομαι, αλλά η εμπειρία που έχω λέει ότι δεν θα το αποφύγουμε όταν υπάρχει τόσος ανταγωνισμός, ότι γύρω στον Δεκέμβριο θα έχουμε και τις πρώτες απώλειες. Εκεί θα αρχίσουν να κρίνονται τα πράγματα.

Εύχομαι να μην υπάρξει το “τσεκούρι” που υπήρχε σε άλλες εποχές που έβλεπες εν μία νυκτί άνθρωποι και εκπομπές να φεύγουν από τα παράθυρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ