Η Τίνα Μεσσαροπούλου μίλησε για όλους και για όλα στο περιοδικό ΟΚ! Η γνωστή τηλεκριτικός αποκαλύπτει μυστικά για τον γάμο της με τον Γιώργο Μυλωνάκη, γενικό γραμματέα της Βουλής και συνεργάτη του πρωθυπουργού, μιλάει για τη σχέση της με τη Μάρα Ζαχαρέα αλλά και για την κριτική που έχει κάνει σε ορισμένα πρόσωπα.

Είσαι παντρεμένη με τον Γιώργο Μυλωνάκη, γενικό γραμματέα της Βουλής και συνεργάτη του πρωθυπουργού. Πότε γνωριστήκατε;

Γνωριστήκαμε στην εφημερίδα Απογευματινή. Δουλεύαμε και οι δύο στα διεθνή. Κάναμε παρέα ως φίλοι και στην
πορεία προέκυψε ο έρωτας. Γνωριστήκαμε το 1999 και η σχέση έγινε τρία χρόνια μετά. Παντρευτήκαμε το 2006.

Υπάρχουν μυστικά επιτυχίας σε έναν γάμο;
Το μυστικό είναι ο θαυμασμός. Να θαυμάζεις τον άνθρωπό σου και να σε θαυμάζει και εκείνος για αυτό που είσαι.
Πόσο εύκολη είναι η καθημερινότητά σας με όλες αυτές τις επαγγελματικές υποχρεώσεις και δύο παιδιά; Είναι δύσκολο και ομολογώ ότι αν δεν είχα τους γονείς μου, δεν θα τα κατάφερνα. Υπήρξε περίοδος που έφευγα από το σπίτι 5.00 το πρωί και γύριζα 9.00 το βράδυ. Οι γονείς μου γκρίνιαζαν γιατί έλειπα πολλές ώρες, αλλά ήταν εκεί κι αυτό βοήθησε πολύ.

Είσαι αυστηρή μαμά;
Κάποιος πρέπει να είναι αυστηρός, με όποιο κόστος. Γιατί το να είσαι αυστηρός έχει κόστος. Εγώ είμαι σε άμεση επαφή με τα παιδιά γιατί είμαι περισσότερες ώρες στο σπίτι και δέχομαι τις αντιδράσεις, τις επαναστάσεις και τα παράπονά τους.

Με τον σύζυγό σου συζητάτε για τα πολιτικά στο σπίτι;
Συζητάμε τα πάντα. Το ρεπορτάζ μου ήταν το καλλιτεχνικό αλλά έχω άποψη για όλα.

Ποια είναι η εικόνα που έχεις για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του Μαρέβα;
Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να είμαι αντικειμενική. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος. Είναι απλός, προσιτός και σε κερδίζει αμέσως στη διά ζώσης επαφή μαζί του. Είναι πολύ διαφορετικός από την εικόνα που έχει κάποιος για εκείνον όταν τον βλέπει στην τηλεόραση. Έχει κατά την άποψή μου όλα τα αναγκαία στοιχεία που πρέπει να διαθέτει ένας σύγχρονος πολιτικός. Συνδυάζει γνώση, τεχνοκρατισμό αλλά και μεγάλη πολιτική εμπειρία. Σε ανθρώπινο επίπεδο είναι πολύ ευγενής και ζεστός με τους ανθρώπους και τους συνεργάτες του. Η Μαρέβα είναι μια δυναμική γυναίκα με λαμπρή καριέρα. Μια γυναίκα που ο δυναμισμός της και ο τρόπος που έχει καταφέρει να τα συνδυάσει όλα αποτελεί παράδειγμα και έμπνευση για πολλές γυναίκες.

Η θέση του συζύγου σου στο επιτελείο του πρωθυπουργού σε έχει φέρει ποτέ σε δύσκολη θέση στη δουλειά σου;
Οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές. Πάντα ισορροπείς σε τεντωμένο σχοινί. Πάντα θα λέγονται πράγματα, αλλά είμαστε δυο άνθρωποι που λειτουργούμε τελείως αυτόνομα. Είναι ξεκαθαρισμένα κάποια πράγματα και δεν τίθεται να συζητηθούν παραπάνω. Εγώ προϋπήρχα στη δουλειά έτσι κι αλλιώς. Δεν έγινε ο σύζυγός μου κάτι και ξαφνικά εμφανίστηκα στην τηλεόραση. Έχω τη δική μου πορεία και επαγγελματική διαδρομή και τίποτα δεν μου χαρίστηκε. Μη σας πω ότι τις περισσότερες φορές η ιδιότητα του συζύγου μου περισσότερα εμπόδια μου έχει φέρει παρά ευκαιρίες.

Διατηρείς μια ζεστή φιλία με τη Μάρα Ζαχαρέα. Αλήθεια, πώς προέκυψε αυτή η σχέση;

Για αυτή τη φιλία έβαλε το χεράκι της και η Σταματίνα, αλλά προέκυψε και λόγω του άντρα μου. Με τη Μάρα δεθήκαμε πολύ γιατί περάσαμε αρκετό χρόνο οι δυο μας πέρσι και πρόπερσι που δεν μπορούσαν να έρθουν οι άντρες στο νησί. (σ.σ. εννοεί την Πάρο.) Είμαστε τόσο αντίθετες αλλά και τόσο κοντά. Η μία συμπληρώνει την άλλη. Εγώ της πρόσφερα το λίγο πιο αλέγκρο και εκείνη είναι η ήρεμη δύναμη.

Έχεις κρίνει αρκετές φορές αυστηρά πρόσωπα της τηλεόρασης.
Υπήρξαν και ακραίες αντιδράσεις;

Είμαι άνθρωπος που έχει αποδείξει ότι δεν έχω εμμονές. Αν μου δείξεις ότι αξίζεις, μπορώ να σου γράψω διθυράμβους, αλλά το κακό είναι που πουλάει. Αναπαράγεται συνήθως η αρνητική κριτική. Ό,τι έχει γραφτεί δεν έχει γραφτεί με προσπάθεια να κάνω κακό σε κάποιον. Έχω αισθανθεί πολλές φορές ότι με έχουν αδικήσει. Από τις περιπτώσεις που πήραν έκταση ήταν…

Η περίπτωση του Γιώργου Καπουτζίδη και της Αθηναΐδας Νέγκα;
Ναι, ήταν οι πιο βαρβάτες περιπτώσεις. Και ο Δημήτρης Ουγγαρέζος έκανε κάποια σχόλια μέσω ραδιοφώνου. Δεν έχω πάρει ποτέ κανέναν συνάδελφο τηλέφωνο, όπως δεν θέλω να παίρνουν εμένα. Το ότι δεν απαντάω δεν θέλω να θεωρείται δείγμα αδυναμίας. Απλά θεωρώ ότι εμείς, οι δημοσιογράφοι, δεν πρέπει να γινόμαστε είδηση. Μπορεί να τσιτώνω, αλλά θεωρώ ότι τελικά όλα τα πράγματα βρίσκουν τον δρόμο τους και οι καταστάσεις μέσα από τον χρόνο και τα πρόσωπα δικαιώνονται. Όσες φορές απάντησα, όπως στην περίπτωση της Αθηναΐδας, που παρουσίασε προσωπικά δεδομένα και μηνύματα, ήταν γιατί εγώ έκανα τη δουλειά μου, ρώτησα αν κόβεται, δεν είπα ότι κόβεται η εκπομπή. Προσπάθησα να επιβεβαιώσω την είδηση. Έκανα ρεπορτάζ. Και για τον Γιώργο Καπουτζίδη απάντησα γιατί είχε φτάσει η περίπτωση στα άκρα και έπρεπε να τοποθετηθώ. Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά τα έχω αφήσει πίσω μου.

Για όλο αυτό που γίνεται με τους αρνητές του εμβολίου, τι άποψη έχεις; Θα έλεγες σε μια φίλη σου «Δεν θα βγούμε γιατί δεν έχεις εμβολιαστεί»; Επίσης, είχες ενδοιασμό στο να εμβολιάσεις τα παιδιά σου;

Η αλήθεια είναι ότι είμαι κάθετα υπέρ. Ο 14χρονος γιος μου έκλεισε μόνος του ραντεβού και έκανε το εμβόλιο στην Πάρο. Και μάλιστα έκανε την «παραχώρηση» –γιατί δεν του αρέσει να βγάζει φωτογραφίες– και με άφησε να τον φωτογραφίσω την ώρα του εμβολίου, με την πρόθεση να παρακινήσει και άλλα παιδιά. Ο πατέρας μου είναι παιδίατρος, ο αδελφός μου γυναικολόγος και δεν είχα κανέναν ενδοιασμό. Στο μεταξύ, ήταν μια απόφαση που την πήρε μόνος του ο γιος μου. Ευτυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχω αντιμετωπίσει αυτό το δίλημμα καθώς συμπτωματικά όλες οι παρέες μου έχουν θετική άποψη για τον εμβολιασμό και έχουν κάνει το εμβόλιο. Αλλά η αλήθεια είναι ότι όταν συναντώ κάποιον που δεν είναι εμβολιασμένος, ασυναίσθητα είμαι περισσότερο σχολαστική στην τήρηση των μέτρων προστασίας.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου;
Μην πάθουν κακό οι άνθρωποι που βρίσκονται γύρω μου.

Διαβάστε περισσότερα στο ΟΚ! που κυκλοφορεί με τα «Νέα Σαββατοκύριακο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ