Την Ελλάδα επέλεξε για ένα ακόμα καλοκαίρι η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου για τις διακοπές της. Μετά από μία ολιγοήμερη εξόρμηση στα Σύβοτα, μαζί με την κόρη της, επέστρεψε στην Αθήνα.

Το okmag.gr την συνάντησε στο αγαπημένο της εστιατόριο στη Βουλιαγμένη. Η δημοσιογράφος, με εξομολογητική διάθεση, μίλησε στον Γιώργο Μπέζα για την σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε, το κίνημα #metoo και την ενδοοικογενειακή βία που έζησε ως παιδί. Μίλησε ακόμα για τον έρωτα, τους άντρες ενώ έκανε και τον δικό της απολογισμό.

«Είμαι πολύ ευαίσθητη αλλά είμαι και πολύ σκληραγωγημένη. Είμαι πολεμιστής”, αναφέρει η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου ξεκαθαρίζοντας ότι δεν της αρέσει ο όρος «αντράκι». «Δεν χρειάζεται να είσαι “άντρας”, “αντράκι” για να είσαι γενναίος. Δεν τους βάλανε οι γυναίκες αυτούς τους όρους. Αυτά τα κάνανε οι πατριαρχικές κοινωνίες. Αυτές καθορίζουν ποιος “φοράει παντελόνι” και ποιος είναι “αντράκι”. Εγώ είμαι γυναίκα και είμαι πάρα πολύ γενναία και είμαι δυναμική και είμαι όλο αυτό που σημαίνει να είσαι γυναίκα», εξηγεί.

«Με στεναχωρεί ο τρόπος που βλέπουμε τη γυναίκα ακόμα και χιλιάδες χρόνια μετά, με όλο αυτό τον μισογυνισμό που υπάρχει παγκοσμίως», λέει προβληματισμένη και για την κόρη της αλλά και για όλα τα κορίτσια του κόσμου που θέλει να τα προστατέψει.

Για την ενδοοικογεμειακή βία, που θεωρεί ότι ακόμα και σήμερα σε κάποιες περιπτώσεις ταμπού να το συζητάς, ανέφερε ότι έχει πια συγχωρήσει τον πατέρα της και πλέον του στέκεται όσο μπορεί. «Δεν τους διαλέγουμε τους γονείς μας αλλά ούτε μας διαλέγουν”, λέει. «Εγώ τους συγχωρώ. Μου έχουν μάθει πάρα πολλά πράγματα. Αυτά που έδωσαν είναι κυρίως εφόδια για μια κοινωνία σκληρή, για μια ζωή αρκετά σκληρή. Δεν ξέρανε καλύτερα. Δεν είχαν τις προΰποθέσεις. Ο μπαμπάς μου δεν τελείωσε το σχολείο καλά καλά, μέσα στον πόλεμο γεννήθηκε ο άνθρωπος».

Η δημοσιογράφος μίλησε όμως και για την σεξουαλική παρενόχληση που είχε δεχτεί, για το κίνημα #metoo και για τον έρωτα στη ζωή της.

Δείτε στο παραπάνω βίντεο όσα εξομολογήθηκε η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου στο okmag.gr και τον Γιώργο Μπέζα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ