Η βασιλική οικογένεια κυκλοφόρησε ένα νέο πορτρέτο αυτή την εβδομάδα το οποίο συγκέντρωσε την προσοχή όλων. Σε αυτή τη φωτογραφία βλέπουμε τον βασιλιά Κάρολο με τη βασιλική του σύζυγο Καμίλα, να ποζάρουν δίπλα στον πρίγκιπα Γουίλιαμ και τη σύζυγό του πριγκίπισσα Κάθριν πριν από τη δεξίωση για τους αρχηγούς κρατών και τους επίσημους επισκέπτες που πραγματοποιήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Δηλαδή μια μέρα πριν από την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η φωτογραφία με τους μελλοντικούς διαδόχους τραβάει την προσοχή λόγω του ότι και τα δύο ζευγάρια φαίνονται να δείχνουν κάποιες μικρές εκδηλώσεις στοργής. Αν και δεν απαγορεύεται στα μέλη της βασιλικής οικογένειας να παρουσιάζονται έτσι, υπάρχει ένας άγραφος κανόνας ότι πρέπει να τηρούν κάποια απόσταση ενώ εκτελούν επίσημα καθήκοντα.

Παρόλα αυτά, σε αυτό το πορτρέτο τόσο ο Βασιλιάς Κάρολος όσο και η σύζυγός του Καμίλα έχουν τα χέρια τους περασμένα ο ένας στην πλάτη του άλλου. Κίνηση την οποία ακολουθεί και η πριγκίπισσα Κάθριν προς τον πρίγκιπα Γουίλιαμ ο οποίος έχει τα χέρια του δεμένα μπροστά.

Σημειώνεται ότι η δεξίωση στο παλάτι του Μπάκιγχαμ όπου τραβήχτηκε η νέα φωτογραφία συγκέντρωσε ξένους βασιλείς και παγκόσμιους ηγέτες οι οποίοι φιλοξενήθηκαν από τον βασιλιά Κάρολο Γ’, καθώς συγκεντρώθηκαν για να αποτίσουν φόρο τιμής στην ιστορική ζωή και βασιλεία του εκλιπόντος μονάρχη.

Εκτός από το γεγονός ότι λειτούργησε ως μια συγκινητική εκδήλωση προς τιμήν της Βασίλισσας, είχε και μια σημαντική διπλωματική λειτουργία, επιτρέποντας στον νέο βασιλιά να συναντηθεί ή να ξαναγνωριστεί με σημαντικούς πολιτικούς και βασιλικούς εκπροσώπους από όλο τον κόσμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ