Με την επίσημη περίοδο του βασιλικού πένθους μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β‘ να έχει πλέον τελειώσει, τα μέλη της οικογένειάς της επανέρχονται στον κατάλογο των καθηκόντων τους, καθώς και στην προσαρμογή στους νέους ρόλους που αλλάζουν τη ζωή τους.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έδωσαν στη δημοσιότητα την πρώτη επίσημη φωτογραφία του νέου βασιλιά μαζί με τη βασιλική σύζυγο και με τους μελλοντικούς διαδόχους τους, τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την πριγκίπισσα Κάθριν.

Κυκλοφόρησε το βράδυ του Σαββάτου 1 Οκτωβρίου, η συνοδευτική ανακοίνωση έχει ως εξής: «Εκδόθηκε μια νέα φωτογραφία των Αυτών Μεγαλειοτήτων του βασιλιά και της βασίλισσας μαζί με τις Αυτού Βασιλικές Υψηλότητες τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας».

Η φωτογραφία απαθανατίστηκε από τον Chris Jackson, μακροχρόνιο βασιλικό φωτογράφο ο οποίος έχει απαθανατίσει αξέχαστες στιγμές, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τις πιο διάσημες φωτογραφίες του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας από τον βασιλικό γάμο.

Η δεξίωση στο παλάτι του Μπάκιγχαμ όπου τραβήχτηκε η νέα φωτογραφία πραγματοποιήθηκε την παραμονή της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, όπου ξένοι βασιλείς και παγκόσμιοι ηγέτες φιλοξενήθηκαν από τον βασιλιά Κάρολο Γ’, καθώς συγκεντρώθηκαν για να αποτίσουν φόρο τιμής στην ιστορική ζωή και βασιλεία του εκλιπόντος μονάρχη.

Εκτός από το γεγονός ότι λειτούργησε ως μια συγκινητική εκδήλωση προς τιμήν της Βασίλισσας, είχε και μια σημαντική διπλωματική λειτουργία, επιτρέποντας στον νέο βασιλιά να συναντηθεί ή να ξαναγνωριστεί με σημαντικούς πολιτικούς και βασιλικούς εκπροσώπους από όλο τον κόσμο.

Η τελευταία εικόνα έρχεται λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα μετά τη δημοσιοποίηση από το Παλάτι της νέας επίσημης φωτογραφίας του Βασιλιά, η οποία παρουσιάστηκε την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου.

Τραβηγμένη στην αίθουσα του 18ου αιώνα στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, η εικόνα δείχνει τη Μεγαλειότητά του να εκτελεί καθήκοντα από το Κόκκινο Κουτί του μονάρχη – συνεχίζοντας μια παράδοση που προτιμούσε η μητέρα του, η οποία φωτογραφήθηκε με το διάσημο κιβώτιο αποστολών της πολλές φορές κατά τη διάρκεια της βασιλείας της.

Συγκινητικό είναι ότι στο φόντο της φωτογραφίας υπήρχε μια φωτογραφία των αείμνηστων γονέων του βασιλιά, της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και του πρίγκιπα Φίλιππου, η οποία βρισκόταν σε περίοπτη θέση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ