Ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος ανυπομονούσε να επιστρέψει στις Κάννες μετά από δύο χρόνια αποχής λόγω της πανδημίας. Ο γνωστός κριτικός κινηματογράφου καλύπτει πολλά χρόνια το κινηματογραφικό φεστιβάλ και μας μεταφέρει τόσο από τα μέσα όπου εργάζεται όσο και από τα προσωπικά του social media τις εντυπώσεις του.

Φυσικά με αγωνία περιμένει να δει τις ελληνικές συμμετοχές στη φετινή διοργάνωση που είναι μάλιστα και αρκετές. Ποιο ήταν όμως το σχόλιό του για το opening του Φεστιβάλ Καννών με την ταινία Coupez;

«Εκτός από την άψογη τεχνική δουλειά, που ο Χαζαναβίσιους βγάζει με την τυπική άνεση που τον διακρίνει, το χιούμορ, που εκμεταλλεύεται τους κώδικες και αποκτά νόημα στο δεύτερο μέρος, το Coupez κόβει δρόμο ανάμεσα στις δυο γενιές για να γιορτάσει το συλλογικό, συμμετοχικό πνεύμα του σινεμά, σε απόλυτο μέγεθος. Κρατώντας ίση απόσταση από τον παραλογισμό μιας παραγωγής εξευτελιστικού μπάτζετ σε ένα νεοφώτιστο, αυθάδικο φορμά, και τον (άστοχο πλέον, και σίγουρα ξεπερασμένο) σνομπισμό όσων προέρχονται από το καθαγιασμένο φιλμ, προτρέπει στην κοινή αίσθηση ανθρωπιάς», γράφει ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος.

Και καταλήγει: «Έχει πλάκα και συγκίνηση το Coupez, δεν προσποιείται πως είναι υπεράνω του υλικού του, και εσφαλμένα, από απερισκεψία, θα το θεωρήσει ο πιο ψαγμένος θεατής μια ακόμη horror σαχλαμαρίτσα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ