Στο Ηρώδειο για να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση του Άρη Μπινιάρη «Προμηθέας Δεσμώτης» με πρωταγωνιστή του Γιάννη Στάνκογλου βρέθηκαν το βράδυ της δευτέρας 20/9 ο Αλέξης Τσίπρας με την Μπέτυ Μπαζιάνα.

Το ζευγάρι έφθασε μαζί στο θέατρο του Ηρώδου Αττικού φορώντας τις μάσκες προστασίας για τον κορονοίό και τηρώντας όλα τα μέτρα, Οι δυο τους κάθισαν στις πρώτες θέσεις και απόλαυσαν τη συνταρακτική τραγωδία του Αισχύλου, που παρουσιάζεται φέτος σε μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Στην τραγωδία, ο Αισχύλος πραγματεύεται την αντίσταση του αλυσοδεμένου στον Καύκασο Προμηθέα, να υποκύψει στο θέλημα του «ανελέητου» Διός. Πρόκειται για ένα ασταμάτητο αγώνα κατά της δύναμης της εξουσίας… Είναι ένα έργο, που χωρίς άλλο, αποκαλύπτει και τη βαθειά θρησκευτική ιδιοσυγκρασία του Αισχύλου.

Μετά το τέλος της παράστασης ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βρέθηκε μαζί με τη Μπέτυ Μπαζιάνα στα παρασκήνια για να συγχαρεί τους συντελεστές.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μάλιστα έκανε και μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αναφέροντας: «Είχαμε την τύχη σήμερα να βρεθούμε στο Ηρώδειο και να παρακολουθήσουμε τον Προμηθέα Δεσμώτη. Μία ιστορία αρχέγονη αλλά και πέρα από τον χρόνο. Η αιώνια πάλη ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι. Απο τη μια το Κράτος και η Βία. Απο την άλλη το φως, η γνώση, η πρόοδος – από προνόμιο των λίγων, δικαίωμα του ανθρώπου. Και ανάμεσά τους, επαναστάτης, ελεύθερος και δεσμώτης, ο Προμηθέας.

Εξαιρετική απόδοση του λόγου του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, με τον Γιάννη Στάνκογλου και όλους τους συντελεστές με τις καθηλωτικές τους ερμηνείες, σε μια παράσταση που αγκαλιάστηκε θερμά από το κοινό, γιατί το καλό πάντα θα ξεχωρίζει και θα επιβραβεύεται.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλες και όλους».

Είχαμε την τύχη σήμερα να βρεθούμε στο Ηρώδειο και να παρακολουθήσουμε τον Προμηθέα Δεσμώτη.Μία ιστορία αρχέγονη αλλά…

Posted by Alexis Tsipras on Monday, September 20, 2021

Φωτογραφίες: NDP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ