Πριν από 1,5 χρόνο η σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός Μάρθα Καραγιάννη έφυγε από τη ζωή σκορπίζοντας τη θλίψη στα αγαπημένα της πρόσωπα. Τον Σεπτέμβριο του 2022 η σταρ του ελληνικού κινηματογράφου άφησε την τελευταία πνοή της στο σπίτι της, έχοντας στο πλευρό της την επιστήθια φίλη της, Ντόρα Δούμα και μιλώντας στο τηλέφωνο με τον καλό της φίλο, Δημήτρη Σούρα.

Σήμερα 5/3 η Ντόρα Δούμα άνοιξε το σπίτι που ζούσε με τη Μάρθα Καραγιάννη στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» και έφερε στο φως της δημοσιότητας το ιδιόχειρο σημείωμα της ηθοποιού που ανέφερε πως τελευταία επιθυμία της ήταν να αποτεφρωθεί.

Μιλώντας στο okmag ο ψυχίατρος και φίλος της Μάρθας Καραγιάννη, Δημήτρης Σούρας μιλά για τις τελευταίες ώρες της ηθοποιού, αλλά και για την εικόνα που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό του.

«Η Μάρθα Καραγιάννη άφησε ένα ιδιόχειρο σημείωμα και όπως είδατε αυτό ήταν ανορθόγραφο, καθώς η Μάρθε είχε δυσλεξία. Η Ντόρα Δούμα τα περιέγραψε όλα πολύ σωστά. Ο θάνατος της Μάρθας ήταν ακαριαίος πάνω στο τηλεφώνημα μας. Έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο και σταμάτησε η καρδιά της», ανέφερε αρχικά ο Δημήτρης Σούρας.

Και συνέχισε: «Αυτό που συνέβη ήταν τρομερό, δεν το έχω ξαναζήσει. Ήταν σαν να παρακολουθώ έναν θάνατο σε live μετάδωση. Ένας άνθρωπος που άρχισε να μιλάει είπε “Δη…” και πέθανε. Κατάλαβα τι έγινε από τις φωνές της Ντόρας που ήταν δίπλα της. Λίγο πριν από τον θάνατό της μου είπε “Γεια σου Δημήτρη”. Εγώ της ζήτησα να μου πει μια ολοκληρωμένη φράση, γιατί νωρίτερα είχα μιλήσει με την Ντόρα και μου είχε πει πως η Μάρθα δεν ήταν καλά. Πήγε να μου πει τη λέξη “Δημήτρη” και δεν την ολοκλήρωσε…

Εκείνο που δεν θα ξεχάσω ποτέ και υπάρχει μια φωτογραφία στην τσέπη και στην καρδιά μου είναι η πεθαμένη Μάρθα στο κρεβάτι της. Αυτή τη στιγμή την κρατώ μέσα μου. Δεν μπορώ να αποφύγω να τη θυμάμαι. Σε εκείνη τη φωτογραφία ήταν σαν να ξαναζώ τη Μάρθα των παιδικών μας χρόνων. Είχε το χαμόγελο των ταινιών της.

«Το χαμόγελο της Μάρθας στον θάνατό της μας κάνει να θυμηθούμε το υπέροχο πλάσμα των παιδικών μας χρόνων»

Σήμερα η Ντόρα τη θύμισε σε όλο τον κόσμο. Ήταν αδελφή της Μάρθας, δικός της άνθρωπος, κοντά της όλα αυτά τα χρόνια. Η Ντόρα σήμερα έκανε μια μεγάλη παλικαριά και άνοιξε το σπίτι που έμενε η Μάρθα. Αυτό το σπίτι που έμεναν αυτές οι δυο γυναίκες έμοιαζε με θεατρικό μουσείο. Και υπήρχε ένας χώρος που ήταν το καμαρίνι των ηθοποιών, με τα ρούχα και τις φωτογραφίες της Μάρθας».

Συγκινημένος ο Δημήτρης Σούρας αποκάλυψε πως αυτό που δεν θα ξεχάσει ποτέ είναι η εικόνα της Μάρθας όταν πέθανε και τγο χαμόγελο που είχε, το οποίο ήταν σχεδόν θεατρικό.

«Το χαμόγελο της Μάρθας στον θάνατό της μας κάνει να θυμηθούμε το υπέροχο πλάσμα των παιδικών μας χρόνων, τη μεγάλη σταρ που έφυγε πολύ γρήγορα κατά την ταπεινή μου γνώμη. Η φωτογραφία του θανάτου της είναι στην τσέπη και την καρδιά μου. Ήταν μια Μάρθα με χαμόγελο. Όταν έφυγε από τη ζωή έκλεισα την πόρτα έμεινα για λίγο μόνος μαζί της και της είπα όσα ήθελα να της πω. Εγώ είχα μια μεγάλη τύχη να είμαι φίλος της και μια μεγάλη ατυχία να υπογράψω ως γιατρός τη βεβαίωση του θανάτου της».

Διαβάστε επίσης:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ