Η Τζίνα Λολομπρίτζιτα πέθανε τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου σε ηλικία 95 χρόνων. Η Ιταλίδα ηθοποιός με το παρατσούκλι La Lollo, ήταν ένα από τα τελευταία icons του κινηματογράφου. Για εκείνη άλλωστε είχε πει ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ είπε ότι «έκανε τη Μέριλιν Μονρό να μοιάζει με τη Σίρλεϊ Τεμπλ».

Συχνά περιγράφεται ως «η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο», ενώ οι πιο διάσημες οι ταινίες της ήταν Beat the Devil, The Hunchback of Notre Dame και Crossed Swords. Συμπρωταγωνίστησε μαζί με θρύλους της εποχής, όπως οι Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, Φρανκ Σινάτρα, Ροκ Χάντσον και Έρολ Φλιν.

Με τον Ροκ Χάντσον στη δεκαετία του 60.

Η Λολομπρίτζιτα άφησε την τελευταία της πνοή σε κλινική της Ρώμης. Αυτό έκανε γνωστό στο πρακτορείο Reuters η πρώην δικηγόρος της Giulia Citani.

Η ερωτική της ζωή

«Μια γυναίκα στα 20 είναι σαν τον πάγο. Στα 30 είναι ζεστή. Στα 40 είναι καυτή. Εμείς γινόμαστε πι καυτές όσο ανεβαίνουμε στα χρόνια σε αντίθεση με τους άντρες» έλεγε η ίδια, Και σίγουρα δεν της έλειπαν οι θαυμαστές.

Η Lollo, όπως ήταν γνωστή, τράβηξε την προσοχή και του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου Χάουαρντ Χιουζ, ο οποίος είχε εντοπίσει φωτογραφίες της και την προσκάλεσε στο Χόλιγουντ. Μάλιστα, προσπάθησε πολύ να τη διεκδικήσει παρά το γεγονός ότι ήταν ήδη παντρεμένη εδώ και ένα χρόνο μ τον Σλοβένο γιατρό Μίλκο Σκόφιτς.

H αξέχαστη ηθοποιός στο Ακαπούλκο του Μεξικό το 1959

«Προσπάθησε σκληρά να με κάνει δική του, αλλά δεν τα κατάφερε. Υπήρχε επίσης μια πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ μας». είχε αναφέρει σχετικά σε συνέντευξή της στο Vanity Fair. «Του είπα: “αν χάσεις όλα σου τα λεφτά, τότε ίσως σε παντρευτώ¨. Ήταν έκπληκτος που μια γυναίκα δεν ενδιαφερόταν για τα χρήματά του».

Μάλιστα, ο πρίγκιπας Ρενιέ του Μονακό ήταν ένας από τους πιο φανατικούς θαυμαστές της. Τότε μάλιστα ήταν ήδη παντρεμένος με την Γκρέις Κέλι. «Με φλέρταρε ανοιχτά μπροστά στα μάτια της της, στο σπίτι τους», ισχυρίστηκε. «Προφανώς, είπα όχι στην πολιορκία του!».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ