Το πρωί της Παρασκευής 10 Νοεμβρίου έγινε γνωστό ότι ο Σπύρος Φωκάς, σε ηλικία 86 ετών, έζησε την τελευταία μέρα της θρυλικής ζωής του, μιας ζωής που ξεκίνησε από την Πάτρα για να φτάσει να κατακτήσει μέχρι και το Χόλιγουντ. Όπου και αν βρισκόταν όμως, η Ελλάδα ήταν στην καρδιά του, γι’ αυτό και επέστρεφε πάντα.

Οι τέσσερις γάμοι και η οικονομική καταστροφή

Το 1958, σε ηλικία μόλις 21 ετών, παντρεύτηκε την ηθοποιό Νία Λειβαδά. «Σε κάποιο πάρτι στην Αθήνα πρωτοείδα την πρώτη μου γυναίκα. Δεν ήταν ιδιαίτερα όμορφη, αλλά είχε κάτι ελκυστικό. Έρωτας με την πρώτη ματιά, που λένε. Βγήκαμε έξω και γίναμε από την ίδια βραδιά ζευγάρι. Δούλευε τότε στον χορό του Εθνικού Θεάτρου. Μαζί της ήσαν η Μάρω Κοντού και η Μαίρη Χρονοπούλου». Ο γάμος τους διήρκεσε δέκα χρόνια, όμως ο Σπύρος Φωκάς πριν ακόμη χωρίσει ερωτεύτηκε την αεροσυνοδό της Ολυμπιακής Βέτα Ρεμπετσέρι.

«Παντρεύτηκα τη Βέτα μετά από σχέση τεσσάρων χρόνων. Είχαμε γνωριστεί σε ένα διαφημιστικό, ο έρωτάς μας, αμοιβαίος. Ήταν πολύ όμορφη και καλλιεργημένη». Και ο δεύτερος γάμος του διήρκεσε δέκα χρόνια. Στα τέλη του ’70 γνώρισε την τρίτη σύζυγό του, την Ελληνοαμερικανίδα διευθύντρια του Φεστιβάλ Ολυμπίας Ρενέ Πάπας. «Με τη Ρενέ παντρευτήκαμε στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Λος Άντζελες».

Τον χώρισε ύστερα από δέκα χρόνια με ένα γράμμα, ενώ ο ίδιος βρισκόταν στην Ελλάδα: «Δεν είναι ζωή αυτή που κάνουμε, όλο ταξίδια και ταινίες και ούτε παιδιά δεν θέλεις και μάλλον εδώ θα πρέπει να τελειώνουμε» του έγραψε. Με το τέλος του τρίτου του γάμου, όμως, ήρθε και η οικονομική καταστροφή για τον Σπύρο Φωκά. «Η Ρενέ ήταν η λογίστρια και η διαχειρίστρια. Όταν τέλειωσε Το διαμάντι του Νείλου και πήρα τα πρώτα καλά λεφτά της ζωής μου, πήγαμε και ανοίξαμε έναν κοινό λογαριασμό. Εκεί καταθέσαμε και τα επόμενα καλά λεφτά από τον Ράμπο. Ποτέ δεν ασχολήθηκα με τα οικονομικά μας. Εκείνη έκανε ανάληψη 500.000 δολαρίων. Η κυρία Ρενέ Πάπας είχε σηκώσει όλη την περιουσία που με τόσους κόπους είχα αποκτήσει».

Η τελευταία του σύζυγος ήταν η ηθοποιός Λίλιαν Παναγιωτοπούλου, με την οποία παντρεύτηκαν στο Δημαρχείο Αμαρουσίου το 2013. Αν και ο ίδιος δεν είχε γίνει ποτέ πατέρας, αγάπησε σαν δικό του παιδί την κόρη της τελευταίας συζύγου του, Κωνσταντίνα.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί στα περίπτερα!

Διαβάστε επίσης:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ