Οι ξέγνοιαστες στιγμές τους πλάι στη θάλασσα, κάτω από τη σκιά, δίπλα στο κύμα δεν ήταν συμβατικές, σύμφωνα με το σενάριο κάποιας ταινίας. Οι διάσημοι Έλληνες πρωταγωνιστές απολάμβαναν μακριά από τα φώτα και τις κουίντες τις απλές καθημερινές χαρές και τα καλοκαίρια σαν κανονικοί άνθρωποι.

Δημήτρης Παπαμιχαήλ

Πολλές φορές συνήθιζε να κάνει τα μπάνια του στα Βράχια της Πειραϊκής παρέα με τους φίλους του Πειραιώτες, αφού ποτέ δεν ξέχασε τη λαϊκή καταγωγή του. Ιδιαίτερα την εποχή που ήταν ζευγάρι με τη Δέσπω Διαμαντίδου, έπαιρναν τους φίλους τους από το Κολωνάκι όπου έμεναν και κατηφόριζαν στην Πλαζ του Παρασκευά στην Καστέλα. Μετά τον χωρισμό του με την Αλίκη ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ έφτιαξε το δικό του εξοχικό στο Πόρτο Ύδρα στην Ερμιόνη, που ήταν για εκείνον το ησυχαστήριό του και εκεί περνούσε τα καλοκαίρια του.

Λάμπρος Κωνσταντάρας

Χαρακτηριστική έχει μείνει η σκηνή όπου ο Κωνσταντάρας παίζοντας τον ρόλο του γεροντοπαλίκαρου στο «Κάτι κουρασμένα παληκάρια» ανεβαίνει σε έναν ψηλό βατήρα για να ρίξει βουτιά στην πισίνα, αλλά τελευταία στιγμή βλέποντας το ύψος το μετανιώνει και κατεβαίνει από τις σκάλες. Η αλήθεια είναι πως ο αξιαγάπητος ηθοποιός λάτρευε τη θάλασσα και για αυτό τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε αποφασίσει να ζήσει στην παραλία της Βάρκιζας, έτσι ώστε να κάνει καθημερινά μπάνια και τα απογεύματα να κάθεται σε ένα από τα καφενεδάκια της περιοχής, να πίνει τον ελληνικό του, να καπνίζει το τσιγάρο του και να ατενίζει το απέραντο γαλάζιο. Ακόμη και τις διαδρομές του με το ταξί ήθελε να τις κάνει από την παραλία, περνώντας από τα Λιμανάκια, ώστε να αγναντεύει τη θάλασσα. Μια φορά ένας ταξιτζής τού άλλαξε τη διαδρομή και τον πήγε μέσα από τη Βάρη και ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε. «Μου ήρθε να τον σκοτώσω» είχε πει. «Άκουσον άκουσον, να με πάει μέσα από τις ψησταριές της Βάρης!».

Αλέκος Αλεξανδράκης

Το καλοκαίρι του 1964, ο Αλέκος Αλεξανδράκης γνώρισε την Ελβετή καλλονή Βερένα στη Ρόδο, όταν γύριζε την ταινία Το δόλωμα με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Εκείνη δούλευε στο Μιραμάρε, όπου έγιναν τα γυρίσματα του φιλμ, ενώ διευθυντής του ξενοδοχείου ήταν ο θείος της. Ο Αλεξανδράκης μόλις την αντίκρισε, εντυπωσιάστηκε από την εκθαμβωτική ομορφιά της, την ευγένεια και τον καλοσυνάτο χαρακτήρα της. Μια αγάπη για το καλοκαίρι λοιπόν που κατέληξε σε γάμο χαρίζοντας στον μεγάλο πρωταγωνιστή δύο υπέροχα παιδιά. Ο Αλεξανδράκης από τότε αγάπησε ιδιαίτερα τη Ρόδο και ήταν για εκείνον ένας από τους αγαπημένους του προορισμούς τα καλοκαίρια. Πάντα ξέκλεβε κάποιες μέρες για να βρεθεί στο Νησί των Ιπποτών, το νησί που ήταν η αφορμή για να γνωρίσει τη Βερένα και μαζί της να αποκτήσει τα παιδιά του, τον Βάσια και τη Γιοχάνα.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ