Τι σημαίνει εκείνο το μεσαίο «d» στον ινσταγκραμικό του λογαριασμό, τον miltos_d.tentoglou; Απολύτως τίποτα. Aπλώς μοιάζει με το «D» στη μέση του ονόματος του Μοnkey D. Luffy από το One Piece, την αγαπημένη γιαπωνέζικη anime σειρά του Mίλτου. Ο Luffy –ένας πιτσιρικάς, εύθυμος, λίγο αγαθός καπετάνιος–, όταν ήταν μικρός, έφαγε κατά λάθος το Φρούτο του Διαβόλου κι απέκτησε μια ασυνήθιστη υπερδύναμη: ελαστικά άκρα. Έκτοτε ταξιδεύει με το πειρατικό του πλήρωμα στην Ανατολική Μπλε Θάλασσα έως το Ράφτελ, το τελευταίο νησί του φανταστικού του κόσμου. Όνειρό του είναι να βρει έναν μεγάλο θησαυρό και να γίνει βασιλιάς των πειρατών. Αλλά για να το πετύχει, πρέπει να βγάλει από τη μέση ένα σωρό καθάρματα και δαιμονικούς «κακούς», με τους οποίους μάχεται ασταμάτητα. Πότε χάνει, πότε κερδίζει, αλλά δεν το βάζει κάτω.

Ο Μίλτος πιστεύει πως σε αυτό του μοιάζει λίγο. «Ποτέ δεν σκέφτομαι πάρα πολύ τις επιπτώσεις, όπως ο Luffy, που μπαίνει μέσα σε μια μάχη και κάνει… ό,τι να ‘ναι» δήλωσε πριν από λίγες μέρες σε συνέντευξή του στο gazzetta.gr.

Τον Αύγουστο του 2021, κατά την παρουσίασή του στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο, έσκυψε και έκανε την iconic Gear Second κίνηση του Luffy: ακούμπησε τη γροθιά του στο έδαφος. Λίγες μέρες αργότερα, η επίσημη σελίδα του One Piece πόσταρε στο Instagram ένα manga σκίτσο του Τεντόγλου και τον ευχαρίστησε. Όλο αυτό ακούγεται λίγο σαν ιστορία για μεγάλα παιδιά. Και ίσως να είναι. Στο κάτω κάτω όλοι οι μεγάλοι αθλητές έχουν ένα στοιχείο παραμυθιού, κάτι όχι εντελώς πραγματικό, ή λίγο υπεράνθρωπο.

Ο Luffy είναι ένας ψεύτικος υπερήρωας που βοηθάει τον air walker Mίλτο Τεντόγλου να μην παίρνει τον εαυτό του πολύ στα σοβαρά. Ίσως επειδή πολλές φορές αισθάνεται κι εκείνος σαν να παίζει σε μια παλαβή, κόμικ περιπέτεια. «Τον προπονητή τον αντιλαμβάνομαι σαν έναν σκηνοθέτη, όχι σαν έναν στρατηγό. Κι εγώ είμαι ο ηθοποιός, όχι ένας στρατιώτης. Αυτός δίνει οδηγίες και επιβάλλει πειθαρχία στις προπονήσεις, αλλά εγώ διατηρώ την ελευθερία να πάρω πρωτοβουλίες, να προτείνω πράγματα. Και το έργο που σκηνοθετείται κάθε φορά δεν είναι ένα επιμέρους άλμα, αλλά ένας αγώνας. Είμαι ο πρωταγωνιστής κάθε φορά ενός νέου έργου» έχει πει σε παλιότερη συνέντευξή του.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ