Η Νόνικα Γαληνέα άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 84 ετών, λίγες ημέρες πριν γιορτάσει τα γενέθλιά της στις 8 Ιουνίου.

Ο άντρας που άφησε τη σφραγίδα στη ζωή της ήταν σίγουρα ο Αλέκος Αλεξανδράκης. Υπήρξαν ζευγάρι και θιασάρχες στα 70s και 80s αφήνοντας εποχή με τις θεατρικές τους δουλειές.

Ήταν ο άντρας της ζωής της

Η γνωριμία του Αλέκου Αλεξανδράκη με τη Νόνικα Γαληνέα θα σημάδευε τη ζωή και των δυο.

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης γνώρισε τη Νόνικα Γαληνέα το 1969 στη σκηνή του θεάτρου Μετροπόλιταν στη Λ. Αλεξάνδρας που παιζόταν το έργο «Μεγάλα Χρόνια» του Γεώργιου Ρούσσου. Όπως θα αποδεικνυόταν στη συνέχεια ήταν κεραυνοβόλος έρωτας.

Σύμφωνα με το sansimera.gr, η ηθοποιός ήταν τότε σε διάσταση με τον σύζυγό της, ενώ ο γάμος του Αλεξανδράκη με την Ελβετίδα Βερένα Γκάουερ ανήκε στο παρελθόν.

Το 2007 με τον Βάσιο Αλεξανδράκη, γιο του Αλέκου Αλεξανδράκη και της Γκάουερ.

Ήταν ζευγάρι για 21 χρόνια, αλλά δεν παντρεύτηκαν ποτέ. Ήταν μια δυνατή σχέση με έρωτα και συνεργασίες επί σκηνής, αφού υπήρξαν ένα από τα πιο διάσημα θεατρικά ζευγάρια στην Ελλάδα.

«Ήταν πολύ ωραίος. Ένιωθα μεγάλη έλξη»

Το 1992 σε πρεμιέρα στο θέατρο Αθήναιον, οι Αλέκος Αλεξανδράκης και Νόνικα Γαληνέα με τη Μαριάννα Λάτση και τον Νίκο Κούρκουλο.

«Ήξερα πως ήταν παντρεμένος και είχε ένα αγοράκι. Δεν είχαμε ανταλλάξει ποτέ κουβέντα εκτός από καλημέρα και επειδή δεν τολμούσα να τον κοιτάω, πήγαινα από πίσω του και κοίταζα το σβέρκο και τα μαλλιά του. Ήταν πολύ ωραίος. Ένιωθα μεγάλη έλξη, αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν πως μια μέρα, σύντομα, θα είμαστε ζευγάρι. Δεν φανταζόμουν καν πως του άρεσα», αναφέρει η Νόνικα Γαληνέα στην αυτοβιογραφία της «Νόνικα Γαληνέα: Η Ζωή μου», εκδόσεις Λιβάνη, 2004.

«Του είπα: “Φίλησέ με!”»

Ο έρωτάς τους αρχίζει όταν ένα βράδυ η Νίκη Τριανταφυλλίδη, πρωταγωνίστρια του έργου στο οποίο συμμετέχουν, κλειδώνει τη Νόνικα στο καμαρίνι. Ο Αλεξανδράκης, που μόλις είχε φύγει από το θέατρο, την ακούει να φωνάζει και γυρίζει πίσω να της ανοίξει.

«Του είπα πως δεν είχα αυτοκίνητο, παρόλο που είχα, ένα κάμπριο Triumph διθέσιο, το οποίο μόλις είχα πάρει. Το είχα στην ίδια μάντρα που είχε κι εκείνος το δικό του, αλλά μια και ο Αλέκος έμενε στη Γλυφάδα κι εγώ στον Αστέρα της Γλυφάδας με πήγε εκείνος. Στη διαδρομή έτρεμα ολόκληρη από τρακ και νόμιζα πως θα τρελαινόμουν. Όταν βγήκε απ’ το αυτοκίνητο για να με καληνυχτίσει, του είπα (πώς το τόλμησα ούτε ξέρω): “Φίλησέ με!”. Εκείνος μου είπε: “Άσ’ το καλύτερα” και το επόμενο πράγμα που θυμάμαι, είναι ότι βρεθήκαμε κάτω από ένα δέντρο, ενώ τα αυτοκίνητα περνούσαν το ένα πίσω απ’ το άλλο ρίχνοντας τα φώτα τους πάνω μας».

H Νόνικα Γαληνέα το 2018 σε δημόσια εμφάνισή της.

Το τέλος ενός μεγάλου έρωτα

Αρχές της δεκαετίας του ’90, μετά από 21 χρόνια κοινής ζωής, ήρθαν οι τίτλοι τέλους. «Χωρίσαμε με τον Αλέκο με πολύ κόπο, διατηρώντας πάντα μια πολύ ουσιαστική σχέση και αντιμετωπίζοντας το χωρισμό μας με αλήθεια και σεβασμό. Αυτό έσωσε τη σχέση μας», γράφει η Νόνικα στο βιβλίο της. Όταν η σχέση τους τελείωσε -ήρεμα, χωρίς σκάνδαλα ή δράματα- αποφάσισε να ζήσει μόνος: «Αισθάνθηκα πως είχα μεγαλώσει αρκετά για να συνεχίσω με κάποια άλλη γυναίκα στο πλευρό μου».

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης πέθανε στις 8 Νοεμβρίου του 2005, έπειτα από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ