Ο Νίκος Κούρκουλος έφυγε από τη ζωή στις 30 Ιανουαρίου 2007, σε ηλικία 73 ετών. Ο θάνατός του βύθισε σε θλίψη ολόκληρη την Ελλάδα.

«Όταν έμαθα για την ασθένεια, αυτό ήταν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ζωής μας από μικρή ηλικία. Δηλαδή πρέπει να αρρώστησε όταν εγώ ήμουν έξι χρονών. Δεν μας το είπε αμέσως αλλά το καταλαβαίνεις, όταν υπάρχει μια τέτοια αρρώστια μέσα σε ένα σπίτι δεν χρειάζεται να σου πει κανείς τίποτα. Όσο μικρός και αν είσαι, καταλαβαίνεις ότι κάτι πάει στραβά παρόλο που αυτός ήταν ένας άνθρωπος που ήταν πολύ δυνατός και δεν έδειχνε τον πόνο του. Το πήγε μέχρι τέλους πολύ γενναία», είχε εξομολογηθεί η κόρη του, Εριέττα Κούρκουλου Λάτση στην εκπομπή Idols.

«Είχαμε φύγει από το σπίτι για έξι μήνες και είχαμε μεταφερθεί στο Λονδίνο για να κάνει τις θεραπείες του. Οπότε εκεί μπαινοβγαίναμε στα νοσοκομεία και ήταν πλέον πολύ ξεκάθαρο ότι υπάρχει πρόβλημα» πρόσθεσε η κόρη του αείμνηστου ηθοποιού για τον πατέρα της. «Ήταν ένα κομμάτι της ζωής μας που μεγαλώσαμε έτσι. Ο ίδιος προσπαθούσε να μας προετοιμάσει για αυτό που θα συμβεί, λέγοντας μας ότι «δεν θα είμαι πάντα κοντά σας αλλά αυτά που ζούμε και λέμε τώρα θα είναι όντως μαζί σας για πάντα». Αρρώστησε τρεις φορές οπότε περάσαμε διάφορα στάδια. Σίγουρα καταλάβαινες ότι υπάρχουν εναλλαγές στον χαρακτήρα του καθώς έχανε και την υπομονή του, όσο αρρώσταινε, πιο εύκολα» είπε στην συνέχεια.

1998: Η Μαριάννα Λάτση έγκυος στο δεύτερο παιδί τους, τον Φίλιππο.

O Νίκος Κούρκουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ζωγράφου. Εκεί επέλεξαν οι δικοί του να είναι και η τελευταία του κατοικία.

Ήταν το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας της Αυξεντίας και του Αλκίνοου Κούρκουλου. Τα παιδικά του χρόνια δεν ήταν εύκολα.

Στα νιάτα του υπήρξε ποδοσφαιριστής στον Παναθηναϊκό ενώ, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος, από σύμπτωση πήρε την απόφαση να γίνει ηθοποιός.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στο πλευρό του Μάνου Κατράκη, από την οποία αποφοίτησε το 1958. Η καριέρα που ακολούθησε ήταν σπουδαία. Ήταν ένας διαφορετικός ζεν πρεμιέ ενώ αποτέλεσε και έναν από τους σημαντικότερους διευθυντές του Εθνικού Θεάτρου.

Την Μαριάννα Λάτση τη γνώρισε το 1986 στην Επίδαυρο. Ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα και παντρεύτηκαν τελικά το 2003. Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά ενώ απέκτησε δύο ακόμα παιδιά από την πρώτη του σύζυγο.

Δείτε σπάνιες φωτογραφίες από τη ζωή του:

Φωτογραφίες: NDP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ