Ανακοινώθηκε επίσημα η υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά στην Περιφέρεια Αττικής με τη στήριξη της ΝΔ. Μετά την άτυχη στιγμή και το ζεϊμπέκικο του Γιώργου Πατούλη που έγινε viral o Κυριάκος Μητσοτάκης κράτησε αποστάσεις από τον νυν Περιφερειάρχη Αττικής και ρίχνει στη μάχη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τον εκλεκτό του, Νίκο Χαρδαλιά.

Η επίσημη ανακοίνωση για τον Νίκο Χαρδαλιά

Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ακόμη, δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση από τον Γιώργο Πατούλη, για το αν θα συνεχίσει ως ανεξάρτητος υποψήφιος,

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο δήμος Βύρωνα και ο ρόλος του στην πανδημία

Από την αυτοδιοίκηση στον δήμο Βύρωνα, στη «μάχη» κατά του κορονοϊού και από εκεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και πάλι στην αυτοδιοίκηση και τις προσεχείς Περιφερειακές εκλογές.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι γέννημα θρέμμα Βυρωνιώτης, με καταγωγή από τα Γρανιτσά Ευρυτανίας από την πλευρά του πατέρα του Γιώργου Χαρδαλιά, και τη Σμύρνη από την πλευρά της μητέρας του, Αλεξάνδρας Ιορδανίδου. Γεννήθηκε το 1968, από έφηβος ασχολήθηκε με το χαντμπολ και είναι φανατικός της ΑΕΚ και του Αθηναϊκού.

Το 2003 με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ανέλαβε τον δήμο Βύρωνα, στου οποίου το τιμόνι έμεινε ως το 2014, για τρεις συνεχόμενες θητείες. Από το 2014 έως το 2019 ήταν περιφερειακός σύμβουλος Αττικής.

Τον Ιούλιο του 2019 διορίστηκε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και αναβαθμίστηκε σε υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τον Μάρτιο του 2020 στο ξέσπασμα της πανδημίας.

Και κάπως έτσι, την περίοδο της πανδημίας, καθημερινά στις 6 το απόγευμα τον βλέπαμε μαζί με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα να μας ενημερώνουν για την πορεία του κορονοϊού.

Το επόμενο καλοκαίρι ανέλαβε ένα ακόμη δύσκολο έργο να διαχειριστεί τις δασικές πυρκαγιές. Εκείνη την περίοδο όμως, κινδύνεψε η ζωή του, καθώς υπέστη ένα ισχαιμικό επεισόδιο. Αφού πέρασαν τα δύσκολα, επανήλθε στρην ενεργό δράση και μετακινήθηκε στο υπουργείο Άμυνας, όπου επέστρεψε και μετά τις εκλογές του Ιουνίου.

Τώρα, όμως, καλείται να δώσει μια νέα μάχη για την Περιφέρεια Αττικής.

Οι δυο γάμοι και οι δυο κόρες του

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει παντρευτεί δυο φορές και έχει αποκτήσει δυο πανέμορφες κόρες: μια από κάθε σύζυγό του.

Με τη Γιώτα Παναγιωτοπούλου, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και ιδιοκτήτρια γυμναστηρίου, γνωρίστηκαν το 2009 σε ένα μπαρ του Βύρωνα και παντρεύτηκαν το 2011 στο Island της Βάρκιζας. Με την Γιώτα Παναγιωτοπούλου απέκτησε και τη μικρότερή του κόρη, τη Δήμητρα.

Οι δυο τους είναι αχώριστοι και στηρίζουν ο ένας τον άλλον.

Έτσι, έγινε και όταν το 2021 η σύζυγος του Νίκου Χαρδαλιά έπεσε θύμα εμπρηστών. Συγκεκριμένα, άγνωστοι είχαν τοποθετήσει εμπρηστικούς μηχανισμούς με γκαζάκια έξω από τις δύο επιχειρήσεις της (ένα γυμναστήριο και ένα κατάστημα παιδικών ρούχων), που βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους, στην οδό Φορμίωνος. Και τότε φυσικά ο Νίκος Χαρδαλιάς στάθηκε στο πλευρό της.

Τέλος, από τον πρώτο γάμο του με την Αργυρώ Μαστανδρέου, ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει μία 24χρονη κόρη, την Ιωάννα, φοιτήτρια Νομικής στη Θεσσαλονίκη.

Φωτογραφίες: NDP

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Χαρδαλιάς: Σπάνια οικογενειακή εμφάνιση στο γήπεδο

Νίκος Χαρδαλιάς – Γιώτα Παναγιωτοπούλου: Περήφανοι γονείς!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ