Τα μάτια του έκλεισε το μεσημέρι της Κυριακής το αγαπημένο μελαχρινό κορίτσι της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου. Η Μάρθα Καραγιάννη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 χρόνων σκορπίζοντας τη θλίψη στα αγαπημένα της πρόσωπα. Άνθρωπος αυθόρμητος, ειλικρινής και χωρίς να ενδιαφέρεται για τη χλιδή, τα πάρτι και τα λούσα, όπως συνήθιζε να λέει η Μάρθα Καραγιάννη άφησε φτωχότερο τον καλλιτεχνικό χώρο. Το okmag θυμάται τις επίσημες εμφανίσεις της Μάρθας Καραγιάννη τα τελευταία χρόνια.

Όσοι μιλούν για εκείνη θυμούνται ένα εργατικό κορίτσι που ξεκίνησε από το Κερατσίνι και κέρδισε τον ελληνικό κινηματογράφο. Πολλοί τη θυμούνται ως το έτερον ήμισυ του Κώστα Βουτσά στις περισσότερες ταινίες του Γιάννη Δαλιανίδη. Αν και συχνά τους ήθελαν μαζί, οι δυο τους είχαν μια δυνατή σχέση που άντεξε στον χρόνο.

Το 2016 μάλιστα η Μάρθα Καραγιάννη βρίσκεται ανάμεσα στους μάρτυρες στον γάμο του αείμνηστου Κώστα Βουτσά με την Αλίκη Κατσαβού και λίγο αργότερα γίνεται μαζί με τη Ντόρα Δούμα, νονά του μικρού Φοίβου Βουτσά.

Η Μάρθα Καραγιάννη ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος ζωή και χαρά. Παρόλο που είχε αντιμετωπίσει δυσκολίες δεν το έβαζε κάτω και όπως είχε αποκαλύψει το 2001 στην αυτοβιογραφία της με τον χαρακτηριστικό τίτλο « Ο έρωτας μωρό μου είναι λέντι» (εκδόσεις Άγκυρα) δεν φοβόταν τον θάνατο.

«Αγαπώ τους φίλους μου, τους σκύλους μου, τις αναμνήσεις μου, τις ρυτίδες μου, τους θεατρίνους και τα ταξίδια. Θέλω να γεράσω, γιατί σημαίνει ότι θα έχω ζήσει (δεν γερνάνε όσοι πεθαίνουν νέοι). Για το θάνατο αδιαφορώ, γιατί δεν θα είμαι εκεί», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και πράγματι τα τελευταία 15 χρόνια η Μάρθα Καραγιάννη ήταν μέσα σε όλα. Θεατρικές παραστάσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και συναντήσεις με αγαπημένα πρόσωπα του θεάτρου και του κινηματογράφου της έδιναν πάντα μεγάλη χαρά. Το θέατρο άλλωστε ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της.

Το okmag συγκέντρωσε μερικές από τις πιο ξεχωριστές συναντήσεις της με ηθοποιούς και ανθρώπους του θεάματος τα τελευταία 15 χρόνια.

Δείτε τις 30+1 φωτογραφίες από τις επίσημες εμφανίσεις της Μάρθας Καραγιάννη:

Φωτογραφίες: NDP.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ