Ο Μάικλ Τζάκσον και η Λίσα Μαρί Πρίσλεϊ υπήρξαν ένα από τα πιο διάσημα ζευγάρια στο Χόλιγουντ. Ο βασιλιάς της pop και η κόρη του King ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου το 1994.

Με αφορμή τον ξαφνικό θάνατο της Λίσα Μαρί Πρίσλεϊ, η οποία πέθανε την Πέμπτη στα 54 της χρόνια θυμόμαστε εκείνο το ταραχώδες ειδύλλιο. Ένα ειδύλλιο που κάποιοι χαρακτήρισαν ψεύτικο και πλαστό.

Ο λόγος; Η απίστευτη συγκυρία. Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 1994, όταν ο Τζάκσον αντιμετώπιζε τις κατηγορίες για παιδική παρενόχληση. Παντρεύτηκαν κρυφά, έζησαν σε σκάνδαλα και χώρισαν με τον δραματικό τρόπο που αρμόζει στον θρύλο τους.

Το φιλί μπροστά σε εκατομμύρια τηλεθεατές

Πριν από το τέλος ωστόσο έκαναν την πασίγνωστη πλέον εμφάνισή τους μαζί στα MTV Video Music Awards του 1994, ανοίγοντας την τηλεοπτική εκπομπή χέρι-χέρι. «Και σκέψου», είπε απαλά ο Τζάκσον στο μικρόφωνο, «κανείς δεν πίστευε ότι αυτό θα διαρκούσε», κάνοντας νόημα στην Πρίσλεϊ πριν φιληθούν και φύγουν από τη σκηνή. Η μοναχοκόρη του Έλβις έδειχνε κάτι παραπάνω από αμήχανη και παρόλο που την είχαν ανακοινώσει ως «Κυρία Μάικλ Τζάκσον», δεν είπε λέξη στη σκηνή. Ήταν εκεί για να τον στηρίξει. Αλλά η προκλητική δήλωση του Τζάκσον την ξάφνιασε.

Το περιβόητοί φιλί στα ΜΤV VMA το 1994.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Οι δυο τους είχαν συναντηθεί για πρώτη φορά το 1975, όταν η 7χρονη τότε Λίσα Μαρί πήγε να δει τον Τζάκσον σε συναυλία. Ξεκίνησαν μια ενήλικη φιλία το 1992 και παντρεύτηκαν δύο χρόνια αργότερα. Το 1993, ο Τζάκσον κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση ενός 13χρονου αγοριού.

Ο Μάικλ Τζάκσον και η Λίσα Μαρί φιλοξένησαν παιδιά από όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής των Παιδιών τον Απρίλιο του 1995.

Η Πρίσλεϊ φέρεται να θεώρησε ότι ο Τζάκσον ήταν αθώος και τον παρότρυνε να διευθετήσει τις κατηγορίες εκτός δικαστηρίου και να πάει σε κέντρο απεξάρτησης για τον εθισμό του στα ναρκωτικά. Ωστόσο, αργότερα θα αρνηθεί τη γνώση της χρήσης ναρκωτικών του Τζάκσον κατά τη διάρκεια του γάμου τους.

Το ζευγάρι χώρισε το 1996, επικαλούμενο «ασυμβίβαστες διαφορές». Σύμφωνα με την Πρίσλεϊ, ήταν ακόμα μαζί για τέσσερα χρόνια μετά το διαζύγιό τους. Όταν ο Τζάκσον πέθανε το 2009, ο Πρίσλεϊ παραδέχτηκε σε μια συνέντευξη με την Όπρα Γουίνφρεϊ ότι ένιωθε ότι χειραγωγήθηκε από αυτόν στο γάμο τους, αλλά ότι τυχόν αισθήματα πικρίας απέναντί ​​του είχαν πεθάνει μαζί του. «Όταν ήμασταν μαζί, ήμασταν πραγματικά ερωτευμένοι», είπε στη Γουίνφρεϊ.

Φωτογραφίες: Abaca, The Mega Agency

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ