Μια συγκλονιστική κατάθεση ψυχής έκανε η ηρωίδα δασοπυροσβέστης, Κατερίνα Ιωαννίδου που απασχόλησε την επικαιρότητα με το πάθος και την αυταπάρνησή της στις φωτιές του καλοκαιριού. Το κορίτσι που έπεσε δίχως δεύτερη σκέψη στη »μάχη» με τις φλόγες βρέθηκε καλεσμένο στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» με τη Ναταλία Γερμανού.

Η γυναίκα που ενέπνευσε πολλούς και έκανε όλο το διαδίκτυο να μιλά για εκείνη αποκάλυψε: «Όταν είμαστε face to face έχουμε διάλογο με τη φωτιά. Μιλάω εγώ πάντα τελευταία και λέω δεν θα σου περάσει με τίποτα. Όσο μεγάλη και να είναι βάζω το λιθαράκι μου για να σβήσει. Όταν τελειώνει όλο αυτό, νιώθω ότι έχω αγαλιάσει, ότι τα κατάφερα».

Για την απόφασή της να ασχοληθεί με τον εθελοντισμό και τη δασοπυρόσβεση είπε: «Είμαι εθελόντρια από 8 χρονών. Οι γονείς μου με ενέπνευσαν. Με τον μπαμπά μου τρέχαμε συνέχεια στη φωτιά. Τη φοβάμαι τη φωτιά, αλλά εκείνη με φοβάται πιο πολύ. Το θέμα είναι να έχεις σθένος. Μπορεί να γνωρίζεις να κάνεις κατάσβεση αλλά όταν έρθεις σε επαφή με το θηρίο… Εκείνη τη στιγμή δεν σκέφτομαι τον εαυτό μου. Ο τίτλος “ηρωίδα” που μου έχουν δώσει με κάνει και αναρωτιέμαι “Ποια ηρωίδα;” Λίγο πιο εκεί υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι, είναι μια συλλογική προσπάθεια. Όλα μας βάζουμε τα δυνατά μας. Η διαφορά που ίσως βλέπω είναι ότι έχω πείσμα και δεν φοβάμαι μην καώ στη φωτιά».

Η Κατερίνα Ιωαννίδου μίλησε για τη φορά που παραλίγο να καεί ζωντανή, στη μεγάλη φωτιά στην Ανάβυσσο. «Ήταν πέρσι στην Ανάβυσσο. Δεν φοβόμουν αλλά εκείνη τη στιγμή πήρα τους γονείς μου. Ήμουν ψύχραιμη, τους είπα ότι διάλεξα αυτή τη δουλειά και σε αυτή ξέρουμε ότι 90% θα γυρίσουμε στο σπίτι μας με φέρετρο. Ένιωθα ότι μιλούσα σε κενή γραμμή. Θυμάμαι τη μητέρα μου να ξεσπά σε λυγμούς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ