Πρωταγωνιστές των ημερών και οι άνθρωποι στους οποίους εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας ειναι όσοι δίνουν μάχη με τις φλόγες. Μπορεί τα πρόσωπά και τα ονόματά τους να μην γίνονται πάντα γνωστά αλλά όλοι αναγνωρίζουμε την τεράστια συμβολή τους στον περιορισμό και την κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας που έχει σαρώσει τη χώρα. Υπάρχει ωστόσο μια γυναίκα που με το βλέμμα της γενναιότητας στα μάτια κατάφερε να γίνει viral. Η εθελόντρια πυροσβέστρια Κατερίνα Ιωαννίδου ήταν στο πύρινο μέτωπο στις Αφίδνες την Παρασκευή.

Τα συγκλονιστικά στιγμιότυπα της προσπάθειάς της για να σβήσει τη φωτιά κατέγραψε η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη. Οι εικόνες της γενναίας πυροσβέστριας δεν άργησαν να κάνουν το γύρο του διαδικτύου ενώ διαπιστώσαμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάμε αυτό το βλέμμα γενναιότητας.

Η Κατερίνα Ιωαννίδου είχε βουτήξει στη μάχη με τις φωτιές και στην Ανάβυσσο, τον Σεπτέμβρη του 2020. Οι φωτογραφίες της, τις οποίες είχε απαθανατίσει ο Άρης Μεσσήνης, είχαν κάνει και πάλι τον γύρο του διαδικτύου και όλη μιλούσαν για την, τότε, υπάλληλο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σαρωνικού.

Πολιτική προστασία Δήμου Σαρωνικού! … Ανάβυσσος…'Οταν η γυναίκα τα έχει δώσει όλα!!!RESPECT!!!© Aris Messinis/AFP

Posted by Dimitri Messinis on Wednesday, September 9, 2020

«Από 8 ετών είμαι στο κομμάτι του εθελοντισμού, χάρις στις αρχές που έχω πάρει από την οικογένειά μου. Τώρα έχω την τιμή να εργάζομαι εποχική στην πολιτική προστασία δήμου Σαρωνικού, είμαι περήφανη, είμαι πολύ τυχερή», είχε δηλώσει η ίδια την εκπομπή Live News στο Mega.

«Ανατριχιάζω ήδη… μόλις είχαμε απεγκλωβιστεί από μία εστία πυρκαγιάς που μας είχε περικυκλώσει. Βλέποντας τις φλόγες να έρχονται κατά πάνω μας, νιώθαμε σαν να αποχαιρετάμε τον κόσμο. Δεν σταματήσαμε» περιέγραψε. «Δεν φοβήθηκα ούτε λεπτό γιατί υπήρχαν οι συνάδελφοί μου, είμαστε ομάδα. Τα έδινα όλα, ήξερα ότι δεν θα με εγκαταλείψουν και δεν θα τους εγκατέλειπα».

Η Κρητηκιά πυροσβέστρια είχε παλέψει όμως και με τις φωτιές στο Μάτι.

Από τις φωτογραφίες τις που έγιναν viral η Ναταλία Ρασούλη, κόρη του αείμνηστου Μανώλη Ρασούλη, διαπίστωσε ότι είναι ξαδέρφη της. «Κόρη της ξαδέλφης του πατέρα μου από την Κρήτη, το γένος Ρασούλη. Ε, δεν μπορώ να μην το πω και ας μην την έχω γνωρίσει προσωπικά. Ακόμα! Το μόνο σίγουρο: Κοριτσάρα μου, είμαι περήφανη που είμαι ξαδέλφη σου! Υποκλίνομαι στο μεγαλείο σου», έγραψε στην ανάρτησή της στο Facebook η μουσικός.

Μόλις μου είπαν, από την προηγούμενη ανάρτηση που έκανα για την μοναδική αυτή πυροσβεστίνα, την Κατερίνα Ιωαννίδου χωρίς…

Posted by Natalie Rassoulis on Friday, August 6, 2021

Για το πώς ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τον εθελοντισμό και γιατί αποφάσισε να δίνει μάχες με τις φλόγες η Κατερίνα Ιωαννίδου είχε μιλήσει και την εκπομπή «Γράμμα για σένα» και την Βίκυ Χατζηβασιλείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ