Η 8μελής εφηβική συντροφιά συμμαθητών σφράγισε τα χρόνια της τηλεοπτικής μας αθωότητας και ταξίδεψε μια ολόκληρη γενιά στο αμερικανικό όνειρο μέσα από την πιο δημοφιλή νεανική σαπουνόπερα της δεκαετίας του ’90.

Τι κάνει σήμερα η Άντρεα κατά κόσμον Γκαμπριέλ Κάρτερις;

«Είμαι μητέρα, ηθοποιός και μια υπερήφανη συνδικαλίστρια. Από μικρό κορίτσι ήθελα να γίνω ηθοποιός. Η αφήγηση μιας ιστορίας με ενθουσίαζε, απελευθέρωνε τη φαντασία μου» έχει πει η 63χρονη «Άντρεα» σε παλιότερη συνέντευξή της.

Σταθερός και ακέραιος χαρακτήρας, η ίδια είναι παντρεμένη περισσότερo από τρεις δεκαετίες με τον χρηματιστή Τσαρλς Άιζακς και μαζί έχουν αποκτήσει τρεις κόρες. Έχει έναν δίδυμο αδελφό, τον Τζέιμς, ενώ ο πατέρας της, Έρνεστ Καρτέρις, ιδιοκτήτης εστιατορίου, έχει ελληνικές ρίζες.

Η Γκαμπριέλ Κάρτερις με τον σύζυγό της, Τσαρλς Άιζακς, τον φετινό Μάρτιο.

Η ηθοποιός έχει κάνει πάρα πολλές μεταγλωττίσεις για ταινίες κινουμένων σχεδίων αλλά και video games, όμως έχει γίνει ευρέως γνωστή για την έντονη ακτιβιστική της δράση καθώς υπήρξε πρόεδρος για αρκετά χρόνια του Σωματείου Ηθοποιών των ΗΠΑ (SAG-AFTRA). Μία από τις διεκδικήσεις της, που τελικά δεν είχε θετική κατάληξη, ήταν η αφαίρεση της αναγραφόμενης ηλικίας στη διεθνή κινηματογραφική βάση δεδομένων IMDB. «Αυτό το πρόβλημα υπάρχει για όλους τους performers αλλά ξεκάθαρα αφορά περισσότερο τις γυναίκες» έχει πει σχετικά.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί στα περίπτερα!

Διαβάστε επίσης: Σάνεν Ντόχερτι: Το story για τα 5 χρόνια από τον θάνατο του Λουκ Πέρι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ