Η Γεωργία Βασιλειάδου υπήρξε μια σπουδαία κωμικός που άφησε εποχή με τους κινηματογραφικούς ρόλους της και την τόσο χαρακτηριστική φιγούρα της. Ωστόσο η ίδια είχε ταλαιπωρηθεί για αρκετά χρόνια στο θέατρο μέχρι να γίνει δημοφιλής και κοσμαγάπητη μέσα από τον κινηματογράφο. Όσο κι αν πέτυχε, όσο κι αν απέκτησε φήμη και χρήματα μεσόκοπη πια, ποτέ δεν ξέχασε κάποια Χριστούγεννα στα νεανικά της χρόνια που τα είχε περάσει εντελώς μόνη και ξεχασμένη από συγγενείς και φίλους.

Η ίδια είχε πει: «Τα πρώτα χρόνια της θεατρικής μου ζωής καθόμουν σε μια κουζίνα που η σπιτονοικοκυρά μου το είχε νοικιάσει για δωμάτιο. Τη νύχτα με άγριο χειμώνα πήγαινα με τα πόδια από τη Νέα Ιωνία στο Ηράκλειο γιατί το λεωφορείο δεν έφτανε έως εκεί. Με βροχή, με κρύο, με χιόνι, μετά το θέατρο έπρεπε να κάνω αυτή τη διαδρομή. Με έπιανε το παράπονο κι έκλαιγα μέσα στη μαύρη νύχτα και ζητούσα να με λυπηθεί ο Θεός και να με βοηθήσει. Στα πρώτα χρόνια της καριέρας μου τα Χριστούγεννα ήταν φοβερά. Κανείς άλλος δεν θα πέρασε χειρότερα. Θυμάμαι ότι όλο κι όλο υπήρχε στο σπίτι μου ένα κομμάτι ξερό ψωμί. Έξω χαλούσε ο κόσμος από το χριστουγεννιάτικο γλέντι κι εγώ κλαίγοντας έτρωγα το ξεροκόμματό μου, έχοντας την ελπίδα μου στον Θεό. Αγωνίστηκα σκληρά και πέτυχα στη ζωή μου. Σήμερα μπορώ να περάσω όπως επιθυμώ τα Χριστούγεννα. Μα εκείνη την κρύα κουζίνα και το ξεροκόμματο που με αυτό προσπαθούσα να ξεγελάσω την πείνα μου δεν πρόκειται ποτέ να τα ξεχάσω».

Τα χρόνια βέβαια άλλαξαν και η Γεωργία Βασιλειάδου απέκτησε σύζυγο, οικογένεια και εγγόνια. Τα επόμενα Χριστούγεννα της ζωής της ήταν Χριστούγεννα χαράς και ευτυχίας δίπλα στην αγαπημένη οικογένειά της, την κόρη της Φωτεινή, τις δύο εγγονούλες της, Τζίνα και Κατερίνα, και τον σύζυγό της Κώστα.

Από το περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ