Με αφορμή την πολυαναμενόμενη ταινία, Elvis του Μπαζ Λούρμαν που θα βγει στις αίθουσες την Πέμπτη 22 Ιουνίου το OK! κάνει ένα flashback στη ζωή και τον μυθικό γάμο του εμβληματικού σταρ με την Πρισίλα Πρίσλεϊ.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η πρεμιέρα της νέας ταινίας Elvis δόθηκε στο 75ο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών συγκεντρώνοντας πολύ θετικές κριτικές. Το κοινό στην αίθουσα μάλιστα χειροκροτούσε όρθιο επί 12 λεπτά. Μάλιστα στα 159 λεπτά που διαρκεί η ταινία κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει την προφανή και σχεδόν εξωπραγματική ομοιότητα του Έλβις με τον Όστον Μπάλτερ, τον 30χρονο Αμερικανό ηθοποιό που τον ενσαρκώνει.

Ο Όστιν Μπάτλερ με την Ολίβια Ντεχόνγκε, που υποδύεται την Πρισίλα Πρίσλεϊ. Εκτός από την προφανή τους ομοιότητα, ο ηθοποιός και ο
«βασιλιάς του rock ‘n’ roll» έχασαν τις μητέρες τους όταν και οι δύο ήταν 23 χρόνων.

O ένας και μονσδικός του γάμος με την Πρισίλα Πρίσλεϊ

«Πριν από τον Έλβις δεν υπήρχε τίποτα. Ήταν θρησκεία για μένα. Αν δεν υπήρχε εκείνος, δεν θα υπήρχαν οι Beatles» είχε πει ο Τζον Λένον για τον «βασιλιά του rock ‘n’ roll». Ο Έλβις Πρίσλεϊ ήρθε στον κόσμο 35 λεπτά μετά τον δίδυμο αδελφό του Τζέσι Γκάρον στις 8 Ιανουαρίου 1935 στις ΗΠΑ. «Το
άλλο του μισό» όμως πέθανε λίγο αφότου γεννήθηκε, δημιουργώντας στον Έλβις ένα κενό που ίσως δεν κατάφερε ποτέ να γεμίσει. Στη ζωή του παντρεύτηκε μία φορά, την Πρισίλα Πρίσλεϊ, με την οποία απέκτησαν μια κόρη, τη Λίζα Μαρί.

Μετά τον γάμο του με την Πρισίλα Πρίσλεϊ και λίγο πριν επιβιβαστούν στο ιδιωτικό του αεροπλάνο το 1967.

Ο γάμος τους κράτησε 6 χρόνια (1967-1973), όμως οι δυο τους ήταν μαζί ήδη από το 1959, όταν εκείνη ήταν μόλις 14 ετών. Ωστόσο, η απιστία της με τον δάσκαλο που τους μάθαινε καράτε ήταν αυτή που, όπως λέγεται, έκανε «το ποτήρι να ξεχειλίσει» και οδήγησε ουσιαστικά στη λήξη του γάμου τους. «Η φιλοσοφία μου για τη ζωή είναι απλή: Χρειάζομαι κάποιον να αγαπάω, κάτι να περιμένω και κάτι να κάνω» είχε παραδεχτεί, μεταξύ άλλων, ο Έλβις Πρίσλεϊ, ο οποίος σύμφωνα με άτομα του περιβάλλοντός του ένιωσε συντετριμμένος μετά το διαζύγιο.

Με τη σύζυγό του και τη νεογέννητη κόρη τους Λίζα Μαρί τον Φεβρουάριο του 1968.

Ας τον γνωρίσουμε όμως μέσα από τα δικά του λόγια. Εκείνα που φανέρωναν την αλήθεια του «βασιλιά», που ζει ακόμη στην καρδιά των εκατομμυρίων θαυμαστών του ανά τον κόσμο.

Σε στούντιο ηχογράφησης το 1950.

Οι μυθικές φαβορίτες

«Έχω ακούσει τόσες ιστορίες για το πώς δημιουργήθηκαν οι φαβορίτες μου που κάποιες φορές δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο από το να γελάσω. Ένα περιοδικό είχε πει ότι ξεκίνησα να τις ”φοράω” στα 15 μου γιατί με έκαναν να νιώθω σημαντικός και ώριμος. Η αλήθεια είναι ότι στα 15 μου, ακόμα και να ήθελα, δεν θα μπορούσα να έχω φαβορίτες. Δεν ξυριζόμουν καν! Στα 17 μου ξεκίνησα να τις έχω και σίγουρα όχι γιατί ένιωθα σημαντικός και ώριμος. Ο μόνος λόγος που τις ήθελα είναι γιατί πάντα ήταν ένα χαρακτηριστικό που θαύμαζα. Πολλοί με ρωτούν γιατί δεν τις ξυρίζω. Τους λέω ότι έτσι ξεκίνησα και είμαι από τους ανθρώπους που δεν τους αρέσει να αλλάζουν στη μέση της διαδρομής. Σε όλους τους φίλους μου άρεσα έτσι, οπότε δεν βλέπω κανέναν λόγο να αλλάξω. Και κάτι ακόμα. Οι φαβορίτες συνεχίζουν να μου αρέσουν πάρα πολύ, όπως τότε που ήμουν παιδί. Όσον αφορά τα ρούχα, απλά μου αρέσουν τα ωραία ρούχα, αυτό είναι όλο!».

Στον Λευκό Οίκο με τον τότε πρόεδρο της Αμερικής Ρίτσαρντ Νίξον τον Δεκέμβριο του 1970.

Φωτογραφίες; Alamy/Visual Helles, Getty Images/Ideal Image, Shutterstock

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ