Καποτε τον ρώτησαν πώς βιώνει τον χρόνο που περνά. «Όσο μεγαλώνεις σημασία έχει με ποιον μοιράζεσαι τον χρόνο σου αλλά και πώς τον μοιράζεσαι», δήλωσε ο Μπράντ Πιτ. Σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, ο πιο γοητευτικός άντρας του Χόλιγουντ έχει γενέθλθα και πολλούς λόγους για να το γιορτάζει!

1988

Σε ηλικία 25 χρόνων κάνει το ντεμπούτο του στη μικρή οθόνη στη θρυλική τηλεοπτική σειρά Dallas στον ρόλο του Ράντι, ενός ατίθασου εφήβου. Έχουν προηγηθεί μικρές συμμετοχές του σε κινηματογραφικές παραγωγές. Γίνεται ζευγάρι με νεαρή πρωταγωνίστρια της σειράς Παντρεμένοι με παιδιά Κριστίνα Άπλγκέιτ.

1991

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Το ποτάμι κυλά ανάμεσά μας »,σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ρέντφορντ, με τον ηθοποιό να παίζει τον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο. «Ο Ρόμπερτ μάς έκανε καλύτερους, μας ανέβασε. Αυτός ήταν ο πραγματικός σταρ της ταινίας» θα πει.

1994

Τον Δεκέμβριο του συγκεκριμένου έτους ποζάρει για το εξώφυλλο του Rolling Stone, κάνοντας μια αποκαλυπτική φωτογράφιση στο Μεξικό. Ο ρόλος του στην ταινία Συνέντευξη με έναν βρικόλακα έχει κάνει αίσθηση. «Το πιο ωραίο ήταν ότι αυτή η ταινία γέννησε τον έρωτά μου με τη Νέα Ορλεάνη. Κάναμε νυχτερινά γυρίσματα, οπότε πήγαινα βόλτα με το ποδήλατο και έκανα καλούς φίλους εκεί» θα περιγράψε.

1999

Στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας, στην πρεμιέρα της ταινίας του Ντέιβιντ Φίντσερ, Fight Club. Η δημοσιότητα έχει μπει ήδη στη ζωή του Μπραντ Πιτ. «Η δημοσιότητα είναι δελεαστική. Όμως δεν είναι στην ουσία κάτι αληθινό. Πρόκειται για τις προβολές που κάνει ο κόσμος στο πρόσωπό σου, είτε είναι καλές είτε είναι κακές» θα εξομολογηθεί.

2000

Παντρεύεται την επί δύο χρόνια σύντροφό του Τζένιφερ Άνιστον. «Είναι φανταστική, δεν έχει μυστικά, είναι ελεύθερη». Με αυτά τα λόγια θα περιγράψει τη γυναίκα στο πλευρό του, με την οποία γνωρίστηκαν το 1998 μέσω των ατζέντηδών τους

2005

Κυκλοφορεί η ταινία Mr. & Mrs. Smith, στην οποία πρωταγωνιστεί μαζί με την Αντζελίνα Τζολί. Όπως θα παραδεχτούν αργότερα, στα γυρίσματα αυτής της ταινίας ερωτεύτηκαν. Τον ίδιο χρόνο ο Μπραντ Πιτ παίρνει διαζύγιο από την Τζένιφερ Άνιστον.

2008

Συμμετέχει στα γυρίσματα της ταινίας «Το δέντρο της ζωής» και λίγο μετά αποκτά τα δίδυμα παιδιά του με την Αντζελίνα Τζολί. Χαρακτηριστικά είχε πει «Το θυμάμαι γιατί κατά τα γυρίσματα σκεφτόμασταν τα ονόματά τους». Η ταινία κυκλοφόρησε τρία χρόνια αργότερα

2014

Στη συνέντευξη Τύπου για το Fury ποζάρει στο Tank Museum στην Αγγλία. «Έμαθα πολλά από αυτή την ταινία. Είμαι τώρα ένας καλύτερος πατέρας». Την ίδια χρονιά παντρεύεται και την Αντζελίνα Τζολί, με την οποία είχαν ήδη έξι παιδιά.

2019

Στην ταινία Ad Astra εκτός από βασικός πρωταγωνιστής είναι και παραγωγός. «Απολαμβάνω τη δημιουργική πλευρά της παραγωγής. Μπορώ πια να βλέπω και να κρίνω τον εαυτό μου ως παραγωγό» θα αποκαλύψει.

2021

Στην τελετή των Όσκαρ – όπου απονέμει το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου στην Κορεάτισσα ηθοποιό Γιου Γιουνγκ Γουν. Στην καριέρα του ο Μπραντ Πιτ έχει κερδίσει δύο Όσκαρ: στην ταινία 12 χρόνια σκλάβος και στο Κάποτε στο… Χόλιγουντ.

Φωτογραφίες: Getty Images/Ideal Image, Alamy/Visual Hellas.

Διαβάστε περισσότερα στο ΟΚ! που κυκλοφορεί με τα «Νέα Σαββατοκύριακο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ