Ο Παύλος, ο Νικόλαος και ο Φίλιππος βρέθηκαν μια μέρα μετά τον θάνατο του πατέρα τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αιτήθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ταφεί ο πατέρας τους με τιμές αρχηγού κράτους, Κάτι που απορρίφθηκε έπειτα από διυπουργική σύσκεψη.

Ο Φίλιππος, ο Νικόλαος και ο Παύλος.

Ακολούθησε μάλιστα ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού σχετικά με την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και τι αποφασίστηκε:

  • Θα ταφεί ως ιδιώτης.
  • Η ταφή θα πραγματοποιηθεί κοντά στους προγόνους του στο Τατόι.
  • Θα οριστεί ο Ναός στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η Εξόδιος Ακολουθία έπειτα από συνεννόηση της οικογένειας με την κυβέρνηση.
  • Η κυβέρνηση θα εκπροοσωπηθεί από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη,
  • Θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.

Μετά την επίσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση της οικογένειας. «Με βαθύτατη θλίψη η Οικογένεια ανακοινώνει ότι ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος, αγαπημένος σύζυγος, πατέρας και αδερφός, απεβίωσε εχθές 10 Ιανουαρίου 2023, νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ. Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με την εξόδιο ακολουθία και την ταφή του», αναφέρει.

Φωτογραφίες: NDP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ