Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της παράστασης «Η αγαπημένη του κυρίου Λιν» σε σκηνοθεσία Γκι Κασίερς, με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη επί σκηνής να καταχειροκροτείται από 500 και πλέον θεατές στην κατάμεστη Αίθουσα Η της Πειραιώς 260, Ο ηθοποιός έδωσε μια συγκλονιστική του ερμηνεία πάνω στη διάσημη νουβέλα του Φίλιπ Κλοντέλ.

Σε έναν υποκριτικό άθλο που ακροβατεί θεαματικά ανάμεσα στην τεχνολογική αρτιότητα και την απλότητα της προσωπικής αφήγησης, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης σύστησε στο κοινό της Αθήνας ένα θέατρο χειροποίητο και αντισυμβατικό που αποθεώνει το περιεχόμενο έναντι της φόρμας.

Mάλιστα παρούσα στην πρεμιέρα ήταν η μητέρα του καλλιτέχνη, Ρένα σε μια σπάνια εμφάνιση. Η μητέρα του γνωστού ηθοποιού δεν εμφανίζεται συχνά και πολύ σπάνιες είναι οι φορές που την έχουμε δει στο πλευρό του αγαπημένου της γιου.

Σε κλίμα συγκίνησης και εν μέσω εκλεκτών καλεσμένων, ακολούθησε η καθιερωμένη συζήτηση των δημιουργών της παράστασης με το κοινό, την οποία συντόνισε ο ομότιμος Καθηγητής του ΑΠΘ και κριτικός θεάτρου Σάββας Πατσαλίδης.

Oι Σάββας Πατσαλίδη, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Γκι Κασίερς.

Παρόντες ήταν η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου Κατερίνας Ευαγγελάτου και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ Αστέριου Πελτέκη.

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: Πρώτες φωτογραφίες από την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Αθηνών

Οι Σταύρος Καλλιγάς, Κατερίνα Ευαγγελάτου, Νίκη Σερέτη.

Η παράσταση που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές στο πρώτο της ανέβασμα στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζεται στην Αθήνα για λίγες ακόμα παραστάσεις 22/06, 23/06, 24/06 στις 20:00 και 25/06, 26/06 στις 21:00.

Οι Βίκυ Βολιώτη, Εύα Νάθενα, Κοραλία Σωτηριάδου, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.

Διαβάστε επίσης; Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: «Ζούμε σε μια εποχή κοσμογονικών αλλαγών. Ακόμα και στο κομμάτι της οικογένειας»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ